Овчаров: КЕВР си е свършила добре работата с цените на тока

Според бившия министър предлаганият ръст е сравним с инфлацията
Обновена: 16 дек 2021 22:19 | 16 дек 2021 22:19, Веселина Йорданова
58

КЕВР си е свършила "много добре" работата, предлагайки само 11,5% увеличение на цената на електроенергията.

"11,5% е сравнимо с инфлацията, която сега е 7% и до края на годината ще стане 10%. Затова трябва да мислим не за компенсации на електроенергията, а за компенсации на доходите на хората", посочи бившият енергиен министър Румен Овчаров в предаването "Денят ON AIR".

И трите ЕРП-та (ЧЕЗ, EVN и Energo-Pro) имат пълното основание да ни вкарат в арбитраж за грубо нарушаване на пазарните механизми с наложения мораториум. Те са с около 250 млн. лв. загуби, ще натрупат още толкова през следващите 3 месеца", заяви той.

Проблемът според него е, че България разглежда цените като социална категория, а те са икономическа такава.

"Социалната политика се води, като се подпомагат тези граждани, които имат нужда от помощ, а не всички. По-правилен е вариантът в Румъния, където тези с по-голямо потребление заплащат по-висока цена. Но за съжаление, лобито на ВЕИ-тата се оказа по-силно от икономическата логика", каза бившият енергиен министър в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Парламентът се спъна още на първото стъпало", подчерта Оваров за връщането на корпоративни структури в управлението.

По думите му управляващите трябва спешно да влязат в час и да разберат, че експертни въпроси не могат да се решават по популистки начин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
3
 
! Отговори
Кон преди 2 години
Нали беше осъден за безстопанственост - чисто доказателство за некадърност. Та не става за експерт. Трите преносни дружества няма да са на загуба, защото разходите им няма да се увеличат, те не са производители, а само посредници.
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя отдавна трябваше да е в затвора и да бъде конфискувано цялото му имущество и имуществото което е прехвърлил на неговите роднини!!!
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на този защо му е отложена ефективната присъда и не в затвора
42
1
 
6
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Много се дразня като някой *** каже: помощ трябва да има само за тези, които имат нужда, не за всички. Страшен комунизъм. На всеки според отребностите, на всеки според възможностите. Значи, този който е учил здраво и /или бачка здраво, той няма нужда от помощ, няма нужда от индексация. Този, който го е мързяло да учи и го мързи да работи и онези, които харчат повече от това, което изкарват, за тях помощи. Накрая ще доближат минималната и средната заплата и ще демотивират и читавите хора.
41
2
 
10
 
! Отговори
+++ преди 2 години
Гечев,Овчаров,Томов,Нинова и сие и др.,абе хора наистина ли сте с къса памет.Това са "личности" от тъжната история /ограбването/на България.
40
2
 
14
 
! Отговори
Ива преди 2 години
Престъпник изказва мнение, вместо да търка наровете в затвора?!
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 42 Вместо украинско поток имаше южен поток без пари, но някой го спря по заповед от Вашинтон и Брюксел и сега 30 милярда на вятъра и ще мръзнем докато чакаме грцки газ през август.
38
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не е РОвч, кой като ГЕРП са още по-зле.
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рептилиите изпълзяха: вчера Хиновски, сега Р.Овч. Очакваме Росен Плевнелиев да изкаже мнението си. Накрая ще търсят електорат за избори. Очертават се ИТН и БСП под чертата.
36
1
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
приятели България не е...моят дом е...обичам България...уча децата си да я обичат и да я бранят...да се борят да просперира,политическата ни класа ни продава!!!
35
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неграмотници, ЧЕЗ продадоха бизнеса си в България още през м.Април 2020. Сегашното ЕРП за Западна България е Еврохолд, бившите мутри от Евроинс, които преди това се казваха СИК. Та дебелия Банкянец беше шофьор там.
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
щото се навряхме с 3 милиарда в турецки паток и се отказахме от 1 милиард договорени печалби по старите тараби. Тези 4 милиарда сега мат'риала ще трябва да ги изгладува, щото турецки паток в близките 20 г няма да се изплати, ако се изплати изобщо някога. Ум царува, ум робува, ум патки пасе ... а ум рософилски най-вече робува ...
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
русофилският ум всъщност е на този... индивид (за да не употребя правилния епитет по отношение на въпросния... индивид), който навря трите милиарда в "Турецкий пАток". Индивидът се нарича Бойко Борисов, този, който облизваше обувките на другаря Путин и някои други... неща на Ердоган ефенди. Борисов, който сега се спотайва, заел позата на фикус в ъгъла на стаята.
32
0
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и...певевски...чак ми е жал човече...не си по-богат ог кадафи...от садам...използват те доган-цонев...нямат пари с които да те откупят...защитен свидетел е единственият ти шанс..жертват те бре...*** и се предай...в САЩ...ще те защитят...нямаш друга опция!!!
31
2
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
приятели..пеевски дипломатично си прибра троловете...с надеждата,че ще се размине...няма начин САЩ ти дишат във врата човече...или защитен свидетел или...няма начин...САЩ знаят как да защитават!!!...свърши се...парите са безполезни хартийки!!!
30
1
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и къде и как закрихте...диана,анонимна...и хилядите им никове плющяща минуси...въобразявайки си,че може да превърне Народа ни в роби...зависими и прехластващи се пред...мъниста...дреме ни за парите и кюлчетата ви...за замъците и яхтите ви...за екскурзиите...и изневерите ви...изневерихте на неправилният Народ..и ще ви съдим и накажем Справедливо...ще ви отнемем ограбеното насилствено от нас..насилствено..да се запознаем..гроб-дпс-пУтриоте..аз съм син на България..и сме милиони..и няма прошка!
29
1
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и не съм ***...и сме милиони...просто не ви вярват братята ми и не пишат...ще ви съдим по-делата...
28
3
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
живеем в общ свят...ако ще се мре...имаме едната чест...роби на путиновци и пеевски-доган...позор и срам,САЩ и приятели...прекалено дълго живяхте на гърба на човечеството...финансирахте мафия...диктатори...превръщахте ги в "партньори",водехте войни с неудобни...водите Света на децата ни към гибел...Справедлив Свят...или Мъртав по-добре...Бог ми даде живота...и пеевски-доган няма да се разпореждат с него!!!!
27
3
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
тока ти газа ти...хляба ти дори...не са по-важни от Свободата ми! ..."парите ви,газа ви,тока ви" са зависимости...робство...налагано ни от политици със замъци,яхти,офшорни/демек скрити пари ограбени от Вас/...нима Слънцето не грее еднакво за всички...овЧаров...защо децата ти да преяждат..а моите слънце да не видят???..до кога ще ми пиеш кръвта..овЧаров?..защо не си в затвора..и САЩ или се съберете...или нямате шанс...страха не е...ВСВ бе спечелена с рискове и..борба за ценности!..учете китайски
26
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който е субсидирал депутати и партии,сега иска ресто,лобизъм и чадър,а с печалбите от тока ще се нагуши като за последно,много над даденото,ще дирижира правилата и пак ще купува депутати,а те ще работят за "народа",слуги ,я не думай!Всичко цъфна за един ден!