Българи масово си правят PCR-и за 22 лева в Одрин

В България тестовете струват около 100 лева
26 яну 2022 13:41, Нели Христова
50
Българи масово си правят PCR-и за 22 лева в Одрин
Снимка: БГНЕС

Българи, които посещават Одрин предимно за покупки, си правят PCR тестове за КОВИД-19, преди да се върнат в родината си, съобщава "Хюриет дейли нюз", цитиран от БТА.

В България тези тестове струват около 100 лева (600-700 турски лири), но в Турция им взимат само 170 лири (около 22 лева).

"Наблюдаваме силен интерес от български граждани за PCR тестове след 20 януари, защото те са по-евтини тук", каза Бюлент Хамза, главен лекар в местна частна болница.

През последните месеци българи пътуват масово до Одрин за пазар. Наскоро българското правителство обаче направи задължително гражданите да представят отрицателен резултат от тест при влизане в страната, поради което броят на българите, които посещават Одрин, намаля, припомня изданието.

Местните власти са оптимистично настроени, че сравнително евтините PCR тестове, които се предлагат в Одрин, ще привлекат повече посетители от България.

Резултатите от тестовете излизат за час и половина и са много надеждни, казва Хамза, като отбелязва, че в здравни институции това може да отнеме до 10 часа.

Българските граждани първо отиват на пазар, после се отбиват в някой от центровете за тестване в Одрин, преди да се отправят обратно за България.

"Тестовете са скъпи в България. Аз имам поставени четири дози (от ваксините срещу КОВИД-19), но българските власти въпреки това изискват PCR тест за влизане в страната. Затова си правя тест тук", казва Емин Тунджа, който е пътувал от България за Одрин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
харашой преди 2 години
Важното е че в момента една трета от интензивните легла не са заети, асъщо така и иедна четвърт от неинтензивните легла също е свободна. Наред с товао в основните софийски гробища ще се освояват нови с 50 % повече площи за граждански ритуали от трупополагане.
39
4
 
1
 
! Отговори
От бореца преди 2 години
Джендърите роднини нямат, дори да са на султана ибрииикчии, чаламбааа.!.
38
5
 
1
 
! Отговори
Менто преди 2 години
Каква поредна ромска драма.!.
37
2
 
1
 
! Отговори
Мехмет преди 2 години
Роднини сме си все пак, не се сърдете
36
0
 
0
 
! Отговори
Малииии преди 2 години
с 4 дози и прави тестове сутрин-обед-вечерВсъщност някъде не ги ли обявиха за ненадеждни, за един преател питам?
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
31: не може, ние правим не каквото е добре за държавата и народа а каквото ни заповядат господарите на запад. Не става, бедни бяхме и още по-бедни ще станем. Така иска господаря, трябват му роби а не свободномислещи и задължително финансово залъжнели към банките роби.
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нашите са 100лв защото са европейски и розови. Иначе разлика няма, н нали някой трябва да пълни сметката с 78лв/бр печалба. Също като онази супа 30лв в Банско но тук се играе на едро и като поръчват вземат по няколко стотин хиляди теста = няколко милиона в банковата сметка на тези близки до власта. А вие го духайте драги роби.
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, вие какво исакте по 5000лв заплати взимаме всички какво е едно PCR-че
32
1
 
10
 
! Отговори
i'm преди 2 години
100лв са, да. Много се краде и все не им стигна!
31
3
 
8
 
! Отговори
До30 преди 2 години
Що бре Боко-Хубавеца да не ти продаваше по евтини тестове,че хулиш сега това момче?
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При тия цени на тестовете в Турция по добре да ги бяха внесли от там нашите родни убавци,след това и двойно да ги натоварят пак щяхме да плащаме по малко,ама иначе Борим заразата денонощно!!!!!!
29
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро "Лъжеца" или известен още като "Канадеца", ще прави ли промяна или ще срича по медиите?! Нищо не прави за стадото. Цените остават високи, дори нарастват, скоро и тока ще скочи, мафията се разбра с комунистите. Краденето продължава. Къде е промяната на Киро "Лъжеца"? А, ... мен ме не боли за самолетната линия до Македония. Ако това е промяната, да се маха доде е време.
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли поне един журналист да разрови и покаже кой и колко се облажава от вноса на тестове? Всички ли се оказаха ***!?
27
6
 
5
 
! Отговори
медицински саботаж преди 2 години
стига сте им давали пари на гадната индустрия!!
26
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
4 дози? Хайде не ни поднасяйте пак. Това е БГ не Исраел. Всеки, който се тества, му вземат ДНК проба и го вкарват в супер компютрите да чака за изпаряване чрез микровълнов резонанс. Не се знае и какво е в накрайника на шомпъл пръчката. Смарт прах, спори на мухъл или фингус, графен и т.н. голямо натискане и за бодене и за бъркане по дупките. Като сте покорни оффце така ще ви третират. Ако се групирате в глутница никой няма да посмее да ви бърка по дупките.
25
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПСР тест с България 100 лева в Турция 20 лв. Бензин в България 2.45 лв. в Турция 1. 60 лв. Да промяна в България в България няма. Пък не е само това.
24
2
 
14
 
! Отговори
Нико преди 2 години
Според мен това е пълна тъпня, не мисля че ако се е заразил същия ден теста ще го отчете като положителен.След два три дни ще стане ясно че има вирус а той ще сие в България и ше зарзява други хора.
23
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека да е лято(пандемия)само да е лято(пандемия)
22
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Покрай тая"пандемия"нашите родни"медици" и тук Дерат Якоооооо!"Медици"сър,какво да ги правиш!!!!
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ватикана нали е маскиран древноегипетски храм с маскирани древноегипетски жреци, а бъркането в носа също е древноегипетска практика с тази разлика че се е правила на мъртъвци ;-)