Добрата новина: Кондукторка намери в рейс 2250 лв. и ги предаде

Парите били на възрастен чужденец
10 авг 2022 18:00, Анисия Иванова
51

Кондукторка от Бургас намери в автобус 2250 лева и ги предаде в полицията. Собственикът е открит - възрастен чужденец. За благородната си постъпка 34-годишната Мария получи парична награда от общинското дружество, с които да подготви трите си деца за новата учебна година.

Срещаме се с Мария след поредната и смяна в градския автобус. Медийното внимание определено я притеснява.

"От три години работя в "Бургасбус" с мъжа ми, той е шофьор. Имаме три деца - момиченца", споделя Мария Добрева.

Разказа ни как по време на смяната си на 12 юли открива забравените пари. "Гледам на седалката една прозрачна, найлонова торбичка с пари и веднага включих, че това са на възрастния човек, защото той седеше на това място. Въобще не съм си помислила да ги взема тези пари", твърди жената.

Мария предава парите в полицията, а след това помага да бъде открит и техния собственик - 83-годишен чуждестранен гражданин, живеещ от дълги години в Бургас.

"Случайно го видях на станция "Славейков", така разбрах, че е трудно говорещ, но му обясних, че са намерени парите и да отиде да си ги потърси в Четвърто районно в Бургас", каза тя.

"Това, което се намира от нашите хора, винаги се намира и от собствениците. Лошото е, че има случаи, когато не стига до нас, пътници го вземат", коментира ръководителят на движение в "Бургасбус" Радостина Костадинова.

За благородната си постъпка Мария получи от МВР Бургас благодарствен адрес и парично поощрение от общинското дружество.

"Наближавайки първия учебен ден, да използва парите пълноценно, да помогне на семейството си и да ги възпитава в същия дух, както тя е постъпила", каза управителят на "Бургасбус" Петко Драгнев.

"Тя е брилянтен пример за своите три дъщери, а и за всички свои колеги, че честността в крайна сметка ще спаси света", заяви говорителят на МВР Бургас Цветелина Рандева.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева по Bulgaria ON AIR


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Reee преди 1 месец
интересно, ако нямаше камери в автобусите, щеше ли да ги върне
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да е жива и здрава жената,да са и живи и здрави децата.Тази жена ще спи спокойно до краят на живота си защото няма да има никакви угризения на съвеста.Пожелавам и да изгледа своите деца и да ги възпита във честност,доброта и любов към живота.
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В автобуса има камери, а тя е отговорна и за реда вътре, не си е струвало заради сума от една заплата да си загуби работата... Професионално отношение -да, но да възхваляваме като геройство всеки случай, когато някой си върши работата, значи много е закъсала тази държава...
36
2
 
1
 
! Отговори
Хм, чужденец. преди 1 месец
Наградата (благодарност за връщането на сумата) би трябвало да дойде от този, който е бил изгубил парите... Така се прави. Даже на мен са ми давали, когато веднъж върнах едно портмоне като бях дете. А в случая онзи не е искал и 10 лв да даде за да се отблагодари.
35
0
 
4
 
! Отговори
аНонимен преди 1 месец
Ще бъда честен, щях да ги върна ако бях намерил и 22,500 лева, но ако бяха 225,000 лева, едва ли.
34
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хората затова минават в цял свят на карти и плащане с телефон, само в третия свят още се разплащат с хартишки.
33
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някои хора вършат добрини главно от наивност!
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Човек с главно Ч !
31
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защото в автобуса има камери и затова ги е предала. Уплашила се е. А оня дето намери един милион в едно купе в един влак е най-големият мaлoумник. Той също беше уплашен, но във влака нямаше тогава камери. Взимаш куфарчето, хвърляш го през прозореца докато няма никой в купето или коридора в някое тревисто място докато влака се движи и след един два дни отиваш да си вземеш куфарчето, напускаш БДЖ и си живееш живота, но...OВЦE много на тази земя.
30
3
 
6
 
! Отговори
Помнещ преди 1 месец
Аз пък като бях в трети клас намерих 5 лв и не ги върнах. Голям купон с виенски кифли и боза падна.
29
3
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ПРЕДАЛА ГИ Е ЩОТО ИМА КАМЕРИ В АВТОБУСА КОИТО СЕ ВИЖДАТ И В ТОЗИ РЕПОРТАЖ!
28
3
 
2
 
! Отговори
ШибиРиби преди 1 месец
Бургас, бургасбус, бургаски. И защо тогава бургаЗлия? Сигурно е зла бургия
27
1
 
11
 
! Отговори
да преди 1 месец
Браво на жената !!!
26
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Будала. Това си е божи късмет. Прибира се в джоба задължително. Същата балама , като оня *** , дето намери 2 милиона на релсите преди години и ги върна.
25
8
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Ами тя затова е кондукторка :))) Ако беше по-окомуш щеше да работи нещо друго или да върти далавери. А най-изгодно е да крадеш от хората, а не да им връщаш изгубеното. Примери бол
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това не е ли Ралука от Новите съседи?
23
0
 
16
 
! Отговори
Турист: преди 1 месец
От такива хора може да се очакват такива честни постъпки. Я, пробвайте да направите експеримент, да се заложат някакви кинти в т.н. Народно Събрание. Убеден съм, че така ще изчезнат, че после нито инстанция или структура не мобиха могли да ги намерят. Няма ДАНС, Полиция, всякакво разузнаване, особенно Прокуратура и всякакви там псевдо лапачи и безхаберници!
22
1
 
10
 
! Отговори
До просото преди 1 месец
Така си е!Най добре е човек да няма абсолютно никакъв досег с МВР защото после ще го изкарат виновен и година ще го разкарват по разпити да си губи времето и на собствени разноски!
21
2
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
арестуваха ли я?..Защото преди време един познат намерил документи на кола на една "фирма" за "кредити по телефона" и ги върнал,но имал неудачното чувство за хумор САМО ДА ПОПИТА дали ще има някакво възнаграждение...Бияча на "фирмата",бивш боксьор,с помощта на негово куче от ОДМВР веднага му спретнали.."ИЗНУДВАНЕ",а разтропания прокурор поискал затвор за гражданина и конфискация на половината му имущество...Ей така действат мутрите !.."Благодарността е бреме,а отмъщението-удоволствие"
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре е направила жената въпреки че толкова пари в брой носят само хората които са ъндърграуда, но може да я уредят нещо там да работи което е доходоносно.