Сформиран е екип от 30 медици, готови да заминат за Турция

Очаква се те да отпътуват в близките дни
Обновена: 8 фев 2023 14:15 | 8 фев 2023 13:25, Красимир Ангелов
9
Сформиран е екип от 30 медици, готови да заминат за Турция
Снимка: БГНЕС

Екипът на Министерството на здравеопазването е в постоянна комуникация с ресорните власти в Република Турция, от които българското здравно министерство очаква актуална информация за необходимостта от изпращане на специализирана медицинска помощ, съобщават от родното здравно министерство.

Още по темата
От там отчитат, че в готовност за заминаване е екип от близо 30 доброволци - спешни медици, травматолози и медицински сестри.

Специалистите са от ключови структури като ЦСМП София, УМБАЛ „Св. Анна“,  УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”  и Специализираната болница по ортопедия "Проф. Бойчо Бойчев".

Екипът може да окаже високоспециализирана помощ както в местни лечебни заведения, така и в полеви болници. Очаква се българските медици да отпътуват за Турция в близките дни.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
до Ямболския ма.гал преди 1 месец
Ами Западняците за пореден път демонстрират Лицемерието си, на нашите може да помогнем, на Ненашите - Не!!! Като с Ковида, когато правителствата на Западните държави отказаха доставки на ваксини за Иран, та Китай и Русия им помогнаха!
8
2
 
6
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 месец
От този "СЪЮЗ" са големи *****. Разрешили да се помага на Сирия но санкциите остава. Ако пък трагедията е в Русия, ще доизбият останалите живи хора. По - двоен аршин не съм виждал.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те дъли са същия модел тяло, че тях друг ги е правил?
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво на тези хора! Наистина трябва да се помогне и на Турция, и на Сирия. Лошо ги слетя, дано никога не сме на тяхно място.
5
10
 
4
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 месец
Браво. На Сирия помощ дават руските фашисти и убийци.
4
2
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
А за България?Тук има големи и малки населени места без достъп до качественси здравни грижи.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Турция е измислена държава. Измислили са я турците преди няколко века.
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 1 - Там няма как, нали под диктовката на краварите ЕС наложи санкции? Ако пратим ще ни санкционират нас. Там помагат Русия, Иран, Ирак. Гледах как руснаците от базата там са се включили в разчистването. Та хората питат дали американците от голямата турска база Инджирлик също помагат?!
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А за Сирия?