Helpbook.info: Подлежи ли на проверка млякото, продавано на пътя?

Вижте последните сигнали в платформата ни за сигнали
6 апр 2023 20:30, Екип на Dnes.bg
41
Helpbook.info: Подлежи ли на проверка млякото, продавано на пътя?
Снимка: Helpbook.info

В платформата на Helpbook.info продължават да пристигат сигнали за незаконна търговия с хранителни стоки, насочени към БАБХ, за които можем да кажем, че реагират светкавично.

Ето и част от тях: "В с. Филипово общ. Банско,обл. Благоевград, всеки петък между 16:30 и 17:00 ч. се провежда незаконна и нерегламентирана търговия на всякакъв вид хранителни стоки от бял бус. Продажбата се провежда 15 минути с цел избягване на проверка.“, сочи сигнала.

"В частен магазин за хранителни стоки в кв. Горубляне (зад църквата) на кръстовището на ул. Петър Дипларов и ул. Лазар Плачков се продава прясно мляко собствено производство, което до преди 2 месеца някъде беше с приемливо (даже добро качество), но след настъпилото масово увеличение на цените млякото стана много рядко и с ниска масленост. Предполагам, че са започнали прекалено много да го оводняват. На въпроса ми: Колко трябва да е маслеността, не получих отговор, а и никъде няма написано какво е качеството на продаваното мляко. Моля за вашата намеса, тази информация да бъде публично оповестена и контролирана“, се чете в друг сигнал до платформата.

"Населено място- село Долни Пасарел. В центъра на селото 4 дни от седмицата към 8,30 идва жена да продава прясно мляко, исках да си купя, но все пак поисках документ дали млякото, което предлага се проверява по някакъв начин, след което държанието и стана грубо и ми каза, че ако не ми харесва да не купувам. Автомобилът спира на площада на селото“, става ясно от сигнала.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info.

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: БАБХHelpbookinfo
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
ахахаха преди 1 година
Тровете се на воля и със салмонела хихихахахахихихи
35
1
 
3
 
! Отговори
Селянин преди 1 година
До ветеринаря по-надоу. Недей да коментираш хората по собствената си мизерия. Този който продава има само един опит. Ако млякото не е наред хората втори път няма да купуват от него, едва ли е толкова глупав продавача ;).
34
0
 
1
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
Сигналите се насочват към протопрезвитер Кусан Хадавян, но той е претоварен и вече възрастен и понякога се бави с разглеждането.
33
0
 
7
 
! Отговори
Рамбооо преди 1 година
Помните ли мутренските времена,когато на пазарите в София се продаваше прясно мляко от околните домашни стопанства в София Област. Хората купуваха и се радваха истинско мляко, а не на прах и от чужбина.
32
0
 
5
 
! Отговори
герги преди 1 година
До Ветеринар е по мандрите ползват само мляко от крави, които 1гр антибиотик не са приели .... чунким налЕ
31
0
 
7
 
! Отговори
герги преди 1 година
Айде пак бабетата дето се чудят как да оцелеят станаха най-големия проблем/враг на държавата .... тея сигнали да не са от някой собственик на мандра, който му намалява пробутването на ***, който произвежда?
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това най-много да е разредено с вода. Масово хората си купуват и си правят кисело мляко. Аз досега от над 20 вида кисели млека, само две ми се вкисват като ги оставя за ден-два извън хладилника, а дори и хладилника до седмица. Не са като едно време, но поне се доближават - т.е. имат живи бактерии и не е нагрято в края да ги убият, както правят повечето, за да запазят трайността.
29
0
 
16
 
! Отговори
То и да не подлежи преди 1 година
Е 100 пъти по-хубаво,от онова с проверките украинското ,с Менделеевата таблица по големите вериги представено за българско!
28
0
 
7
 
! Отговори
contractor преди 1 година
Чатбота ли надраска тази статия?
27
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
в зависимост от гледната точка и двете страни са и прави и грешат. съмнявам се векове назад животните и млякото добивано от тях с стандартни методи (доене на ръка) :) да са били по-чисти от сегашните, така че наличието на бактерии май винаги го е имало преди преваряване. Нещото в магазините едва ли може да се нарече мляко от друга страна. Избирайте кое е по-здравословно/ или вредно - химията или мляко с бактерии преди термопреработка.
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Женския пазар в София има поне 10 сергии с мляко, сирене и кашкавал в събота и неделя.
25
0
 
22
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Това мляко никой не го пие сурово, всички като го купят, го варят. Така че приказките за отровени и инфектирани са пълен булшит. Така или иначе ако млекото е тръгнало да прокисва, при варенето се пресича. Аман вече от бдителни граждани-тьпигьози...
24
8
 
2
 
! Отговори
Риск преди 1 година
Ами риск печели,риск губи.Може да е хубаво,ама може и да хванеш инфекция и да се посер****. Всеки си решава.От едни домашни яйца съседите се тръшнаха от салмонела
23
5
 
8
 
! Отговори
Лекар преди 1 година
От тази истинска,"чиста" био храна елате да видите как са наблъскани инфекциозните отделения, особено лятото като се прокисва млякото в "чистите"бутилки от безалкохолни.Бедна ви е фантазията какво пиете и видите всичките гадини под микроскоп.Иначе спор няма , че в магазина е само химия.Жалко
22
11
 
7
 
! Отговори
Ветеринар преди 1 година
Само ако знаете колко мръсотия , бактерии има в това мляко,как не мият вимето на животните, където е с л****, а да не говорим за антибиотиците дето без доза са наблъскани кравите да не правят мастит-ужас е!!! Единствено хубаво е , че може да не е обезмаслено, но половината го разреждат с вода.2/3 от селяните не си мият и ръцете след тоалетна,но нищо -тренирате имунитета, ха-ха.
21
1
 
18
 
! Отговори
хаха преди 1 година
И какво сега? Истинското домашно мляко на цена 2 лева е забранено. Трябва да купувате само фалшиво обезмаслено и разредено мляко от немските вериги. Иначе като забележка мога да посоча липсата на хладилник. Нека хората които продават на улицата и по пазарите да се снабдят с мобилни хладилници на 12 волта и да не държат млякото така на слънцето. Зимата не е проблем. Но качат ли се температурите над 10 градуса и особено в слънчево време хладилникът е задължителен! Не са скъпи, купете си.
20
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От половин година в Южен столичен купуваме мляко от производител. Правим много добро домашно кисело мляко. По рецепта направихме и домашно сирене. Много сполучливо, но следваме стриктно инструкциите.
19
0
 
18
 
! Отговори
абе преди 1 година
тичайте при Алекбер Ракиджиев да ви тури една минало годишна пържола, руска салата от 2021 и снежанка от 2020
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който толкова се интересува от състава, качеството и сертификацията на продукта, има ги на етикета на опаковката в магазина. За какво се оплакват сега? Имаш крава, пиеш мляко!
17
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре бе, има достатъчно магазини за новодошлите граждани да си пазаруват там, да гледат лъскавки опаковки и да се радват, че са у големия град. Ей им Кауфланд, Лидъл, Била, Фантастико, да си ходят там и да се кефят. Какъв пак им е проблемът та са се огледали в нормалните продукти и не оставят нормалните хора да си пазаруват нормално! Аман от новоизлюпени граждани!

Спонсорирани публикации