Прокуратурата: Гешев да поиска имунитета на Бойко Борисов

Предложението е във връзка с "Барселонагейт"
Обновена: 30 май 2023 19:56 | 30 май 2023 19:51, Анисия Иванова
312
Прокуратурата: Гешев да поиска имунитета на Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Софийска градска прокуратура предложи на главния прокурор на Република България да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Б.Б. - бивш министър – председател и депутат в 49-то Народно събрание, съобщиха от прокуратурата.

Предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство, известно в медиите като „Барселонагейт“, по което са събрани доказателства по смисъла на чл. 219 НПК за извършено престъпление по чл. 253 НК от народния представител /пране на пари/.

От доказателствата, събрани в хода на досъдебното производство, може да се стигне до извода, че бившият министър-председател е предоставил на трети лица, придобити в резултат на извършено престъпление, средства за закупуването и наемането на недвижими имоти в чужбина.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Посолството разрешава ли?
240
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бацо е силен с пищофа си , с охраната около него , като е сам си е страхлвец.Знае какви ги е вършил и нема да си даде имунитета. Пък може и да се скрие в некое посолство и от там бегун из свето.
239
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Борисов държи сметка на прокуратурата защо му е повдигнала обвинение днес, а не утре? Ами когато намерят за целесъобразно, тогава ще ти искат имунитета. Законите са за всички. маститите политици не могат да се месят грубо и командарят ВСС.
238
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен: "ПЪРВО трябва да се докаже престъпление." -___ - тъй като устройството на съдебната ни система и в частност прокуратурата, е организирана по съветски модел и изпълнителният състав е научен да работи в такава сред, никак не е трудно да се скалъпи обвинение в престъпление. Не е забравен този маниер на работа от миналото на соца.
237
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Борисов трябва да си даде имунитет. ако е чист, няма от какво да се страхува.
236
2
 
6
 
! Отговори
Неудобен преди 10 месеца
Бойко е неудобен на комунистите -особено Радев , защото не могат да се докопат до европейските пари и не могат да си наложат тоталитарната политика= гонение на неудобни вещици!
235
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПЪРВО трябва да се докаже престъпление. Второ-всеки може да купи къща на някой друг.
234
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
някой от СГП се бъзика, с Гешев ли, с Борисов ли...
233
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гешев атакува. Бойко подкрепяй ПП без условия. в по слаба позиция си. Твоята шайка на Сарафов и Еврото е по слаба от Гешев.
232
3
 
3
 
! Отговори
Пророчество преди 10 месеца
И рече Македострадамус в лето 1582: "И в некой ден Боко ке си отрежува манаслийката ,че да иде у женскио затвор и да не седи у мъжкио дека го използуват за жена."
231
4
 
11
 
! Отговори
обективен преди 10 месеца
Само за убийството на Чакъра край Хасково с 14 изстрела с гранатомет, скрит зад бронята на БТР,бившия секретар на МВР Боку трябва да лежи 20 години!!!За Мишо Бирата още толкова.За чекмеджето до 15 , а за държавна измяна -въже! Всяка от тези присъди е нищо ,за вредите които разбойниците от бандата му Герб са нанесли и нанасят на страната ни.
230
4
 
8
 
! Отговори
уточнение преди 10 месеца
Тиквата и бандитите от ГЕП трябва да си получат присъдите!И конфискация на всички сметки ,чекмеджета ,къщи и яхти по Света.Да се готвят Делян ,Цвъко ,Нанков ,Деса ,Влади ,Томи ,Биков и подобни , както и кметовете и областните крадци от шайката .
229
5
 
9
 
! Отговори
Съвет от дядо преди 10 месеца
До истински мъж 273 Гешев да удря , че от утре четвъртък го няма.Скроиха му каскета и на него.
228
20
 
6
 
! Отговори
Дядо Соци преди 10 месеца
Няма да простят на Борисов ,че държа 12 г. държавата на повърхността и не я потопи като ПП и Радев .Барселона гейт е претоплена манджа. Взеха му и парите от чекмеджето и ще го изядат с дрехите , както и Гешев с каскета.Къде са парите от чекмеджето и колко са ?Тук може да излезе нещо , а не от Барселона.
227
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ясно пуснаха пералнята сега Бойко наистина ще бъде изпран. Стара кримка като него едвали не е преценил всички последствия когато е започвал войната с прокуратурата, а и ако имаше уличаващи доказателства испанците до сега да са го разклатили.
226
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Театро- ще докажат ,че Няма "барсагейт" и Бойко ще е още по-чист и от сълза. Прокуратурата що не разследва имотите и богатството на Всички прокурори в Бг ?за 33г Милиарди се Окрадоха и продължават ,та една къща в Барса е нищо в сравнение.
225
10
 
12
 
! Отговори
истински мъж преди 10 месеца
Удряй Гешев,удряй!Сега е момента.Презирах те,защото позеше разбойниците от герб и дпс.Ти беше един от тях.Сега е момента да си изкупиш вината.Имаш шанс,народа да ти прости слугуването на мафията.Народа може да е малодушен,наивен,дори ***,но мъдростта на народа винаги е на ниво.Смажи ги тези гербеберастки и депесарски разбойници.Та съсипаха държавата и народа.Сега е момента.Не напразно народът е казал:"Има грешка,но има и прошка"."С железните юмруци, право зъбите".Орести и само арести.
224
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Прочетох какви големи лаййййна е насссрал Киро, повече няма накъде и трябва да си ходи!
223
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ще те реанимираме, бе Бойко, след като президента направи гаф и даде мандата на ПП, всяка партия е за предпочитане пред тях! Никога не е късно грешките да се поправят!
222
2
 
5
 
! Отговори
Линда галопа преди 10 месеца
Каква Барселона?Песента е за южната дъга,изпълнена от български състав с облика на АББА."Когато срещнах Бойко за мене беше слънце той и дивната луна,към него тръгнах боса аз задъхана по южната дъга".Направо класика.