Над 320 000 домакинства ще получат 148 лв. енергийна помощ

Сумата се дава еднократно
31 май 2023 15:39, Стела Стоянова
18
Над 320 000 домакинства ще получат 148 лв. енергийна помощ
Снимка БГНЕС

Над 320 000 домакинства от уязвимите групи ще получат по 148,35 лв. еднократна помощ за отопление, реши правителството на редовното си заседание.

Министерският съвет е приел седмо изменение на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г„ с което се осигурява финансов ресурс в размер на 47,5 млн. лв. по механизма REACT-EU.

Средствата ще се използват за финансиране на мярка „Подкрепа за достъпна енергия“ SAFE, по която домакинства ще получат еднократна помощ, за да покрият разходите си за електрическа и топлинна енергия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: енергийна помощ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 10 месеца
Колко процента от тези 320 000 домакинства са на трудови пенсионери и на хора с тежки степени на инвалидност? За останалите и сами можем да се досетим какви са. Имало недостиг на трудещи се във всички сфери на икономиката ни, но въпреки всичко здрави и прави пълнолетни индивиди под 60 г. получават какви ли не помощи, защото били хем безработни, хем многодетни! И все на наш гръб.
13
5
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
Прав е анонимен за тарикатите. Аз познавам няколко баби със сигурност с немалко пари в банките, но такова реване реват, че ако ги чуете, ще им купите един хляб. Май май доста са такива, смууучат помощи без нужда.
12
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
Да, но наистина болните да вземат, а не измислените. А за парите на бизнеса сега признаха, че неправомерно са раздавали помощи на печеливши бизнеси и се чудели по какъв начин да си върнели парите. Ако вие сте съгласен някой тарикат да прибира парите, дето вие сте изработил, аз не съм съгласен нито за моите, нито за вашите пари, ако сте изработил такива.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До анонимен Как бизнеса зима милярди помощ така и болните ще прибират.
10
4
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
Стига с тези помощи! За това, за онова, а тези с мижавите хиляда лева, че и толкова нямат, като си платят всичко, колко им остава? Някой задава ли си този въпрос, и също не по-малко важния - ами тези, дето не са работили без причини, какви помощи? Нали е уж капитализъм, там уж нямало мърдане, я спешно проверявай "болните инвалиди" и точка с помощите! Нямало да работят без пари, ама помощи вземат!? Като не щеш, върви в чужбина, а не пред социалните!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Парно излиза 1500 лева а дава 150 лева помощ. По-скоро е подигравка.
8
1
 
5
 
! Отговори
морски преди 10 месеца
Има нови укробежанци. И те искат...
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тия се подиграват! Първо, на всички ни е ясно, коя е "уязвимата група", със сигурност не са пенсионерите с мин. пенсия и второ, 148 лв (как пък ги изислихте) при положение, че за СПРЕНИ радиатори Топлофикация ми изпрати сметка от 160.Пак поредното "Мижи да те лъжем" за да демонстрират, че уж ги е грижа за хората.
6
1
 
13
 
! Отговори
Мунчо преди 10 месеца
До Анонимен Под "уязвима група" разбирай римляни ;)
5
2
 
2
 
! Отговори
С2Н5ОН диета течна преди 10 месеца
ни топли, знаеме го вече.
4
2
 
12
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 10 месеца
Лъжци , алчни , заядливи , злобни и " безкрайно " завистливи . Хора с нулеви доходи няма да получат тази помощ или пенсионери с минималните пенсии . Продължавайте да заблуждавате света и младежта със загрижеността си към някои и ги ориентирайте как да крадат и да лъжат и да влизат в корупционните схеми и практики доброволно , за да оцеляват в тази Република България .
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Половин милиард в ромските джобове, а вие опъвайте.
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А можеше да ги дадете тия пари на Пеевски еднократно и да го пратите в Дубай да си почине малко. За заслуги пред родината. За синхронизация с посолството.
1
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо се дава енергийна помощ за дърва? За да стане отново като в Карлово ли, дето всеки от пострадалите имаше по 20 кубика пред къщата си? Помощ само за зелена енергия.