Helpbook: Некомпетентна манипулация води до трайни увреди на пациент

Наш потребител се обърна към МЗ чрез платформата за случая си
31 юли 2023 19:41, Анисия Иванова
15
Helpbook: Некомпетентна манипулация води до трайни увреди на пациент
Снимка: БГНЕС

Въпросът за лекарска грешка в общия случай се поставя при допусната грешка при медицинска интервенция в резултат, на която са произлезли вреди.

Наш потребител се обърна към Министрество на здравеопазването чрез платформата на Helpbook.info с молба за проверка и последващи адекватни действия към лекар в пловдивска болница.

Ето какво пише в сигнала: "Мъж на 39 години съм. На 28.06.2023 г. постъпих планово в УМБАЛ " Свети Георги" - ЕАД гр. Пловдив в отделение "Нервни болести", за уточняване на диагноза. Трябваше да ми направят лумбална пункция, д-р Мирослава Христова направи 7 неуспешни опита, при които колабирах и умирах от болки, получих болки в крака и пикочния мехур, при което извикаха неин колега, който извърши процедурата, без да усетя.

До момента на пункцията никога не съм имал болки в кръста и краката, от момента на пункцията до днес проблемите се задълбочават, още след пункцията нямах желание за уриниране и бях с ужасни болки в кръста и краката, веднага им се оплаках, при което ми отговориха, че при някои се случва и трябва да отминат 7-10 дни, за да се възстановя. Започнах физиотерапия и въпреки това проблемите нарастват, цялата седалищна област ме боли, всичко под пъпа е с намалена чувствителност, не мога да ходя дълго, постоянно съм с парещи и болящи крака. Сексуална дисфункция, проблеми с уриниране, проблеми с дефекцията, не се живее. В болница влязох със съвсем други симптоми. Същата лекарка разбра какво е направила и реши да ме изпишат с диагноза коренчеви увреди.

Наистина има увреди, но те са именно от иглата и некадърните неуспешни 7 опита. След като видях, че няма подобрение, започнах да ходя по лекари в София, които са на мнение, че от некадърното изпълнение е предизвикала синдрома на конската опашка. Също са на мнение, че това може да остане завинаги, което е ужасно.Те са опитни невролози и неврохирурзи и ми казаха, че при 1-2 неуспешни опита е трябвало да извика колега (така са учени всички), тези 7 опита, щом са били неуспешни, означава, че иглата е била на грешно място, а именно нервни снопове. Всичките са на мнение, че е трябвало да бъда запознат и писмено да дам съгласието си за тази процедура, ТАКОВА НЕЩО НЕ СЕ СЛУЧИ. Когато ме изписаха, в епикризата пишеше, че ме приемат с болки в кръста и краката, на което възразих и промениха епикризата, новата също не отговаря на истината, но им вярвах, че всичко ще отмине.

Въпросите и претенциите ми са няколко:
1. Защо след като в епикризата пишат, че съм приет с болки в кръста, предприемат рискована процедура, като лумбална пункция? Защо не ми направиха първо ЕМГ и да видят, че проблемите са в засегнати коренчета? Ако отида с болки в стомаха, това означава ли, че трябва веднага да ме режат? Истината е, че не съм приет с болки в кръста.
2. Защо не ме запознаха с рисковете на тази манипулация, за което трябваше писмено да си дам съгласието срещу подпис? Това е задължително.
3. Защо не се отказа след 1-2 неуспешни опита (както действат всички извършващи такава манипулация), а реши да се пробва 7 пъти, при което ми нанесе трайни увреждания.

Тази същата госпожа контактува с мен известно време, явно очакваше, че ще ми мине, след което ме блокира. Имам снимки от 8-те дупки в гръбнака", пише в сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Едно време имаше лекари,ама се пенсионираха вече.Сега само ако случиш на кадърен и то при операция.Всичко друго не става за нищо.Кадърните щом завършат и емигрират на запад.
11
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А некомпетентна съдийка води до рeцидивисти.
10
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
У нас протести стават само когато НПО-тата ги организират! Кой ще защити тази жертва? Не са малко такива случаи, а наказани няма. Защо търпим? Утре може да е всеки от нас!
9
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Жалко за човека. Аз не ходя на лекар, за да не се учат за моя сметка. Правя си акупресура масажи. И се храня предимно с пресни плодове. Иглата трайно може да увреди нервите. Няма лечение веднъж увредени
8
0
 
7
 
! Отговори
Анимус Анималс преди 8 месеца
До 4 Момент да проверя дали ни отпускат кинти по тази линия и пак ще пиша ;)
7
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тоз потребител на платформата, да не е расал в гората до сега, това е от много отдавна :)))
6
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вие кои сте, че да определят нещата+ Или ими или няма- За сасво протестирате?а закон
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Преди години във ВМА София правих операция на вени при Магаев- неуспешна..Анестезиоложката беше страшно некадърна.Боде ме в кръста 5 пъти.Виках от болка.Упойка не ме хвана.Накрая викнаха друг анестезиолог.От тогава ме боли адски кръста.
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На лекар се ходи само в София . Не ходя на лекар другаде. Това е положението днес. И роднините ми правят същото. Пътуват до София .
3
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да, наистина, ще има ли протест за този случай? Това е брутална лекарска немарливост, а човекът е осакатен, което си е средна или тежка телесна повреда. Ще защитим ли тази жертва.
2
3
 
13
 
! Отговори
Пулпудевец преди 8 месеца
Айде утре протестен поход,както при заралийската дрога против дофтурката..
1
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Когато заменим лекарите с Изкуствен интелект, такива неща няма да се случват.