Борисов готов да разреши кризата със зърнарите, ДПС било част от коалицията

Да преброим по сектори кой какви коли кара ли, пита лидерът на ГЕРБ
Обновена: 19 сеп 2023 09:58 | 19 сеп 2023 09:58, Петър Бойчев
218
Борисов готов да разреши кризата със зърнарите, ДПС било част от коалицията
Снимка: БГНЕС

Борисов се самопредложи да посредничи за решаването на кризата със зърнопроизводителите. Според лидера на ГЕРБ конфликтът между тях и правителството  трябва да се разреши с преговори. Пред журналисти в парламента Борисов изрази учудването си, че няма реакция от страна на ресорните членове на кабинета по кризата.

"Всичко се решава с диалог. Все още не съм чул икономическия министър, търговските аташета какво правят; това е огромен апарат, който стои и чака парламентът да вземе решение. Умолявам да станат активни, да се срещнат с хората и да решат проблемите. Ако има законодателна нужда от нещо ние сме насреща, ще го вкараме и утре ще го решим", каза недоволен бившият премиер.

Той изрази готовност да посредничи, ако някой го поиска от него.

"Аз знам, че всичко в тази страна, което е станало положително и добро, е станало с диалог. Със сиурност има и доза истина в това, което каза Денков. Въпросът е, че ние не гледаме на ИТ сектора или на който и да е друг сектор автомобилите, и това прави впечатление, това ги дразни", коментира Борисов луксозните автомобили на хора от бранша.

"Това се набива в последните дни – майбасите. И това ги дразни. Затова казвам – я, да преброим кои сектори какви коли имат тогава", препоръча лидерът на ГЕРБ. 

Той отново не каза кой ще е кандидатът за кмет на София и обясни, че за тях има по-важни неща за решаване в момента.

Некоалицията вече започва да става смешно за хората, защото не отговаря на истината, защото ние по-реална коалиция няма как да бъдем. Нямаме хора във властта, но се чувстваме отговорни защото сме гласували за това правителство”, посочи той. На въпрос дали ДПС е в коалицията той каза: “На практика да”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Лошото е че червените зърнари олигарси не могат да карат тракторите, а трактористите получават жълти стотинки и виждат какво е истинското положение, за едни милиарди за други жълти стотинки. Та тези с жълтите стотинки отказват да се занимават с глупостите на милиардери и техните покровители Пеевски и Бойко.
103
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Извикаха земедлците в София на инструктаж за изборите , да им кажат в кой град за коя партия са се разбрали . Разбира се ще им дадат и пари за да са сигурни че замисленото ше е стане факт .
102
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бойчето пак решава кризите както преди.Пак умее, а вие каквито отровни триота, Манолови, Корнелии и психелии да му пускате, пак не го умеете това нещо, държавното управление.Видяхте си академика, за 3 месеца се изложи КАКТО НИКОЙ ДОСЕГА.
101
6
 
7
 
! Отговори
Евтино преди 7 месеца
Ясно е, че искат да докарат бг земеделците до фалит, за да вземат краварски фирми земята и да ни тровят с шистов газ
100
8
 
3
 
! Отговори
Галя от посолствоТО преди 7 месеца
Одобрено опорки1. Ферарита, бентлита, яхти2. Укр е уникално зърно. 3. Сглобката е най - най.Моля редувайте, че идва в повече с тия коли
99
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ще купува по 4-5 бона декара , като има кой да продава и 10 да стане пак ще купуват .Не ви увряха главите какво значи земя и не подозирате , че в Европа само субсидията е 300 евро на декар
98
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Значи сега милионерите реват, че или държавата ще им изплати няколко милиарда или няма да си тръгнат. А кой е държавата бе. От моят джоб ще ги вземат тези пари. Ама аз Ферари не карам за разлика от тях. Всеки бизнес свикна,че държавата трябва да им плаща за всичко. Ама иначе се осигуряват на минимално и крият обороти. Като трябва да плащат те на държавата се хилят и се крият.
97
0
 
2
 
! Отговори
Kiro Тъ$пото преди 7 месеца
Моля те спри ги, дори с цена на преротираме. Спри ги и пази онзи 2 минутен мой кекс фурор
96
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Терористите от ,,Ал Кайда" са невинни дечица пред нашите зърнари, пиещи кръвчицита на бг народ чрез източване на Държавния Бюджет. Само за тази година над 2 милиарда, а тези пари можеха да отидат за здравеопазване, детски надбавки и т.н.
95
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мдаааа от 34 години все са ДПС от поне 20 години е все Бойко , това заслужи нашата хубава държава ! Нямало било пари . Пари има и то много , просто не дават да сигат до хората .Трагичното е , че заради тази политика от 9 мил. станахме 6
94
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мнимия овчар Караколев и той организатор на протеста, нищо че няма нито една овца или коза той е представител на овцевъдите и козевъдите. Сигурен съм и че няма земеделска земя,та братя българи как наричате подобен вид хора? Аз ги наричам измамници.Ето такива са и останалите феодали на Банкянския крадец.
93
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Браво, Денков! Честните българи сме с теб. Мачкай гербавите крадци. За 15 години откраднаха милиарди.
92
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Едрите земеделци не се различават по нищо от мексиканските наркокартели, обявиха война на правителството. Пращайте баретите да потушат този опит за преврат...
91
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Заради тези мутри хлябът стана от 1,20 лв за 750 гр. на 1,80 лв за 600-650 гр. тоест поскъпна почти двойно, ВЪПРЕКИ ЧЕ Е ОСВОБОДЕН ОТ ДДС. В същото време те прибират милиарди евросубсидии годишно, не плащат акциз върху горивата и ДДС. Идете да им видите палатите и майбасите...
90
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Стана ли ви ясно кой командва протеста и защо . Пак излъгаха земеделците !
89
4
 
5
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 7 месеца
С г-н Пеевски и г-н Борисов имаме много пари да усвоявам от плана за възтановяване. Ще смачкаме протестите ако трябва със сила. Слва Украине!
88
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ББ беше все в "диалог" и даваше , каквото поискат, но... нашите пари. И тези наглеци се качиха на главата на държавата. Като не им стига печалба 25% да не произвеждат, няма да умрем от глад
87
3
 
4
 
! Отговори
до 72 преди 7 месеца
Въобще не съм нито гласоподавател, нито привърженик на ПП/ДБ, но в случая правителството има напълно правилна реакция и политика по въпроса.Ако Борисов е недоволен да си оттегля подкрепата и да отиваме на избори, а не да мрънка като жена.
86
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Борисов иска да ходи на нови избори и клати властта. Вместо да действа в името на народа, който има нужда от евтина суровина, действа в името на търгашите, които искат да обедняват народа. По същия начин, по който той не намери картел при продажбите на горива и не пипна Лукойл за монополно положение, раздаваше инхаус поръчки на приближени фирми.
85
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Точно Тиквун научи маса хора, че е достатъчно да му размахат пръст и ще получат пари.Това те се научиха да разбират под "диалог".