Поклонението пред Тошо Тошев ще е на 26 септември

То ще бъде в църквата "Света София"
20 сеп 2023 22:22, Стела Стоянова
12
Поклонението пред Тошо Тошев ще е на 26 септември
Снимка БГНЕС, архив

Поклонението пред журналиста, писател и издател Тошо Тошев ще се състои на 26 септември. То ще е от 12:00 ч. в църквата „Света София“, съобщиха от семейството му.

По думите им Тошо Тошев е бил истински журналист и блестящ вестникар. „Имаше куража да изразява и отстоява мнението си. Работил е с всички български политици, внушавайки респект и уважение. Самият той споделяше, че за да отстояваш истината, се иска да имаш надежди. За жалост, надеждите на българите умираха през годините и всеки от нас се прощаваше с тях по различен начин“, посочиха от семейството на журналиста.

„Да останеш легенда в Прехода на такова общество към почти невъзможна демокрация, беше също толкова невъзможно. Но той го постигна", казват близките му.

Още по темата

Тошо Тошев почина днес, на 80-годишна възраст.

Той е роден на на 7 декември 1942 година в Дриново (област Търговище). Двайсет и девет години е във в. „Труд“, от 1982 г. – като заместник-главен редактор, а от 1991 до 2011 г. е главен редактор на вестника. Председател е на Съюза на издателите в България (2000-2011). На 3 декември 2002 г. е награден с орден „Стара планина“ (първа степен).
 


12
Още по темата: Тошо Тошевпоклонение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вие бъзикате ли се бе ?Какво "поклонение" ?Кой ще отиде да се кланя на тоя у.род...
5
1
 
5
 
! Отговори
Питам преди 2 месеца
Една седмици ще го държат в хладилник. Защо ?Мавзолей ли ще му правят ?
4
5
 
3
 
! Отговори
Беше добър комунист преди 2 месеца
Сталин да го прости
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Първо журналистика в България особено по времето на соца не е имало. Ако не вярвате могат да се намерят в интернет архивни издания на стари вестници. Второ през последните 30 години журналистика също няма има обслужване срещу бакшиш. И трето-защо никой не говори за агентурното минало и съсипаните съдби от тези прекрасни хора Радосвет Радев Любомир Коларов и ново представилия се ?
2
4
 
13
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 2 месеца
За мъртвите или добро или нищо! Иначе много неща могат да се кажат!
1
2
 
9
 
! Отговори
со преди 2 месеца
пол