Калфин: Българските правителства имат вина, че не сме в Шенген

Да се прави разлика между пенсия и социална политика, смята бившият вицепремиер
7 дек 2023 22:22, Анисия Иванова
17

Не се говори за политики. Човек го е страх да каже вече и думата реформа. Бюджетът е инструмент, трябва да доведе до определени неща. Дебатът липсва. България има трудности да се справи с толкова много инвестиции. Има смисъл тогава, когато има дефицит в бюджета. Този дефицит трябва да бъде за по-трудни години. Това каза бившият вицепремиер и министър на труда Ивайло Калфин в студиото на "Денят ON AIR".

С 11-те процента увеличение на пенсиите покупателната способност няма да се увеличи, посочи Калфин.

"Средните числа не са най-добри. Таванът се увеличава и така е редно. Не трябва да търсим изравняване на пенсиите, но тя трябва да осигурява нормален живот. Трябва да се прави разлика между пенсия и социална политика", призова гостът.

Бившият вицепремиер и министър на труда определи като правилно увеличението на минималната работна заплата от 1 януари 2023 г.

"Идеята е социалните партньори да имат своята роля. В различните сектори има различни условия. Има области, в които минималната работна заплата е средна. Всичко това предполага ангажименти от социалните партньори", уточни още Калфин пред Bulgaria ON AIR.

По думите му българските правителства имат вина, че дълги години не сме влезли в Шенген.

"Непрекъснато се появява ново правителство и приема план за действие, което е противоречие, след като от години ЕК казва, че сме готови. Проблемът е от две държави членки - Нидерландия и Австрия. Проблемите са ни вътрешнополитически. Всичко в ЕС е преодолимо. Да изграждаме шенгенска граница по Дунава ще е тежко и за България, и за Румъния", завърши Калфин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
на гол .....................к чифте пищови, шенген та шенген
13
0
 
2
 
! Отговори
мисирки преди 2 месеца
спрете да сънувате шенген по суша БГ няма да влезне докато съществува пристанището в Ротердам-холанците никога няма да допуснат пристанищата в Гърция да заработят за да си затворят собственото
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако товарищ Кальфин управляваше сега не ние, а Шенген щеше да се моли да влезе в българското пространство.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А за стоте луксозни имота на П,еевски кой ще плаща данъците?? Все ми се **струва**, че ще плати, ама никога!
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Поредният напарфюмиран и подстриган и,з,к,у,к,а,л дърт,а,к!
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Че то кое правителство не е от комуности? Ето затова сме 100 години настрана от Шенген и 85 години след него!
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този тип се внедри в партията на г-н Първанов само за да захлеби.. вижте му физиономията.. като бурсук е!
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не българските, а социалистическите!! Да не забравяме,че и ти беше кандидат за пРезидент... какъв позор на политиката че допуска такива мутри като тебе!! Пор нещастен..
6
1
 
8
 
! Отговори
Хаджи Генчо преди 2 месеца
Какво стана с Евро левицата на Калфин и лупи
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Откри топлата вода сега чекаме да открие и кололото
4
0
 
8
 
! Отговори
Бебо преди 2 месеца
Калфине, ако искаш поне малко да си добавиш достоинство, кажи някоя истина, а не преливай от пусто в празно.. Беше дълги години във власта и все се хлъзгаш. Направи си заплатките, поживя си.... ако мислиш за мен и за другите нещастници от народа, направи партия свстна, поведи ни и ако си честен, ще те усетим. Сега си просто марионетка на корумпетата. Обажда ти се някой и казва " *** в телевизия и кажи нещо защото нали сме заедно". Така аз разбирам нещата. Поздрави БАЦЕ.
3
2
 
10
 
! Отговори
Емигрант преди 2 месеца
Калфин,ти си мазен червен червей!За да не сме в Шенген единствената вина има суверена,че избира такива правителства да пречат първо на България и след това на ЕС,ограбват и България и ЕС!Ти не беше ли в едно от тези правителства,какво направи?Сега измислените български маLоYмни имитатори на журналисти"подават"микрофоните за изказ само на престъпни политици или провалени такива,а ти Калфин си и от двете!Не САЩ,но ако ще и Бог да слезе от небето да ни посочи корумпетата, мисирките ще го "изперат"
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То разлики в.заплащанията трябва да има, но при всички правителства ножицата на социалното неравенство все повече се разкрачва!! Това означав, че правителстващите ограбват населението.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ококорения не чете статистиката, че 70℅ от населението не може да посрещне ежедневнитв си нужди за оцеляване!! Направо вдига данъците!!