От Helpbook: Липса на стока, описана в промоционален каталог

Получихме сигнали за храни през интернет и в магазин за ел. потреби
12 дек 2023 19:15, Анисия Иванова
3
От Helpbook: Липса на стока, описана в промоционален каталог
Снимка: Helpbook

Кой ли не се е сблъсквал с обещания за огромни намаления и атрактивни цени на стоки в рекламните брошури на търговските вериги, като по този начин приканват потребителите за бързи решения за покупки. Често търговците злоупотребяват като например обявената цена в каталога няма нищо общо с реалната в магазина, липсващи стоки и скрити условия.

В платформата на Helpbook.info ни писа потребител, който изрази възмущението си от преживяното по повод желанието му да закупи рекламиран инструмент на достъпна цена от голяма търговска верига. Оказало се, че на касата отказват да му продадат стоката на обявената цена в брошурата, с обяснението, че артикулът не бил същият. Бил извикан главния мениджър, но вместо да се изяснят нещата се заформил конфликт. Авторът на сигнала е обиден и огорчен от отношението, което получил - бил навикан, че си е негова работа как си губи времето и колкото и каквито оплаквания да предявява по официален или неофициален начин никой нищо няма да направи в негова защита. Молбата е да се извърши проверка и да бъдат наложени съответните санкции с цел спазване правата на потребителите, както и да бъде обърнато вниманието на ръководните служители за проявяване на повече компетентност, култура и уважение към клиентите на магазина.

Наш потребител от град Дупница ни съобщи, че посетил магазин за ел. материали, в който се предлагат хранителни стоки без нужните разрешения за това, както и извършване на заплатени услуги за ремонт на компютърна техника.

Получихме и сигнал за частен производител от Монтана, който предлага продукцията си чрез интернет. Отново липсват разрешителни и сертификати за съдържание и годност на различните видове консервирано месо, които предлага.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кой ходи в Метро? Тая верига пропадна преди 10 години.Продават само отпадъци.Цените са като на другите магазини повечето от служителите са с манталитет на бесни диваци редовно се чуват псувни ругатни викане често бъркат етикети мръсничко е тоалетни ако са отворени са зловонни дупки. Има яко навалица от некви нечистоплътни награбили огромни торби.Просто не ходете там.Дори и управителят Съби Ангелов е казал на оплакващият се клиент да не ходи там.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Каква трагедия драги дзрители...
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да ви се не види и Блек Гейдейа, заради вас чакам храната на кучето трета седмица, не се нядохте не се напазарувахте еврожендари!