Конкурсът "Вазов България" обедини ученици от страната и чужбина

Повече за конкурса разказа Виолета Велчева, организатор
10 юли 2024 13:33, Инна Ангелова
0

В рамките на 10-я ученически конкурс “Вазов България”, който се провежда в Сопот, бе представена карта на България със седемте фолклорни области. Областите бяха представени с танци, музика и стихове. Организаторът Виолета Велчева каза в "България сутрин", че "Вазова България" е конкурс, който дава възможност за изява на деца от цяла България.

"Тази година имаме участници от български училища от Франция и Испания. Натрупаха невероятен опит, добър старт за по-нататъшното им развитие. "Вазова България" е прекрасна възможност да се свържат българите в България и българите в чужбина, и да се запази и пренесе в бъдещето българското", посочи тя пред Bulgaria ON AIR.

В предаването “България сутрин” участие взеха и учениците Тео и Танко, които разказаха за представянето си в конкурса, за картите и иконите, които са рисували. Децата са вдъхновени и споделят, че не е имало как да не участват във "Вазова България".

След 23 години живот в САЩ Виолета се завръща в България по семейни причини. Смята, че страната ни е прекрасна, но трябва много работа, за да се издигне отново и трябва да се започне от децата.

"Вазов е носителят на българското. Децата си оставяха телефоните настрана, работеше се всеки ден. Децата научиха, имаха възможност да творят и да се изявят", подчерта Велчева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: конкурсученициСопот
Още от Общество
Китайските стоки заляха пазара, но могат да са опасни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари