Замразени торти от Белгия се продават за пресни в нашите сладкарници

За едни няма нищо нередно, за други - заблуда на потребителите
158
Замразени торти от Белгия се продават за пресни в нашите сладкарници
Снимка: Pixabay

Замразени торти, внос от Белгия, ни пробутват за пресни. Това е нова мода сред кокетните кафе-сладкарници, сподели собственик на подобно заведение пред „Телеграф“. Кафето се намира в централната част на столицата.

Според собственика, шоколадовите торти, които предлага, са много по-качествени от такива, които биха били направени в България. Причината била в нискокачествените продукти, които ползвали нашите сладкарски цехове. Представете си какво се слага в една торта, която се продава в търговски вериги, след като струва между 7- 8 лв., пълни боклуци, попита и си отговори той.

Според него, няма нищо нередно, че сладкишите се предлагат за пресни, а се размразяват. Шоколадът е истински, белгийски, аргументира се той. 4,50 лв. минимум струва такова парче шоколадов сладкиш.

Използването на замразени продукти в хранителната индустрия не е забранено в България, но не е редно да се заблуждават потребителите, че ядат прясна храна, коментираха търговци от бранша. Внасяйки готов белгийски продукт, те избягват огромните разходи за поддръжка на цех и работни заплати.

В заведение в същия район, сладкари предлагаха торти, поръсени с модното „червено кадифе“, което въведе успешно верига сладкарници. Изобретателните им колеги разказаха, че освен червеното правят и оранжево и зелено кадифе. Като използват за поръсващата смес съответно малинови плодове, за зеленото шамфъстък, а за оранжевото портокал.

Допитване на „Телеграф“ до авторите на „червеното кадифе“ установи, че всъщност това са трохи от блатовете на сладкарското изкушение. Красивият цвят, който напомня английско червено, се получава от боядисването на какаото със сладкарска боя, което след това се влага в сместа за блата.


 


158
Още по темата: ВностортаБелгия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 17

"като е толкова хубав си яж замръзения белгийски шоколад"

Ям си го. И незамразен си ям.

Ти си яж руския и украински, те са много "хубави".

:))))
21
2
 
4
 
! Отговори
Lefis преди 4 месеца
до Заблудения номер 8
А я кажи дивите пчели в гората как си правят мед? Пак ли някой пчелар им слага в дънера захар разредна във вода за да ги подхранва???
20
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Ф.С.В.

Това което говориш не е вярно, но ти и по други въпроси си доста неграмотен.
19
7
 
7
 
! Отговори
Химически състав преди 4 месеца
До Елемаг

За 100 грама:
1. Мед:
вода - 17,1 гр.
фруктоза - 40,94 гр.
глюкоза - 35,75 гр.
захароза - 0,89 гр.
малтоза - 1,44 гр.
общо моно- и дизахариди: 79,02
2. Захар:
захароза - 99, 9 гр.
общо моно- и дизахариди: 99.9 гр.
----
Обикновената захар и мед имат много сходен захарен състав. Захарозата в стомаха се разгражда на фруктоза и захароза в съотношение 50/50.
Мит е, че медът е много по- полезен. Малко по- полезен е от захарта.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Lefis

"Домашен мед" имат много малко хора.

Масовия мед е много далеч като полезни свойства от него, тъй че забележката за това, че е подобен като ефект със захарта не е много далеч от истината.
17
3
 
16
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 месеца
Нито в тортите има истинска захар (сиропи евтини фруктози глюкози химии) Нито медът е мед -(глюкози и цена на 3 лв от Украйна)-едиственото което е чисто (дори водата е ***) е някой див лапад до шосето))) в БГ няма никаква истинска храна за Гражданите -изключвам тези на село със собсвена продукция!
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 14
като е толкова хубав си яж замръзения белгийски шоколад
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Елемаг

Това не е безусловно изказване. Има причина медът да не се препоръчва за бременни.

Да не говорим, че "мед" също има доста версии, а на пазара в България повечето е точно смесен с глюкоза.
14
2
 
21
 
! Отговори
Lefis преди 4 месеца
до 8 Да кажеш че еднакво вредни са и захарта и меда, трябва да си най- големият мaлоумник в света! Говорим за домашния мед!
13
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 10

"хората ви го казаха че сте тоалетната на европа и всички отпадъци в хранителната промишленост идват и се продават в болгоростана"

Белгийския шоколад е най-хубавия в света. Нека да е "***".

А ти хрупай "марципан" Пинокио.

:)))
12
4
 
20
 
! Отговори
Един преди 4 месеца
До Заблуда
Ако не правиш разлика между мед и захароза, добре е да се върнеш в осми клас и да учиш химия и биология наново. А за общата култура - сигурно дори и Винету не си чел. Хора с такава въпиюща простота не трябва да ги допускат до Интернет :)
11
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До СДС

Ние не ревем. Даже сме доста доволни. По-добре замразен продукт с високо качество, отколкото пресен ***.

Явно вие сте тия, дето рИвете.
10
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Като не искаш торти внос от Белгия. Купи си сладолед морожнии внос от Русия
9
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
хората ви го казаха че сте тоалетната на европа и всички отпадъци в хранителната промишленост идват и се продават в болгоростана
8
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ще останат в бранша само читавите сладкари и малките ресторанти тип семейни.Време е всички аматьори да напуснат този бранш завинаги,накадърни и без образование.Да готвиш е призвание не джаста праста у казана.
7
16
 
9
 
! Отговори
Заблуда преди 4 месеца
До Елемаг

То щото пък медът не е захар! Няма разлика във формулата на меда и захарта. Все захар.
6
21
 
11
 
! Отговори
СДС преди 4 месеца
Нали искахте банани и тоалетна хартия -Сега нема да Ривети!
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До кучешка тортичка: Знаем. Ама тая боябе във всичко с червен цвят. Дори в колата. За това домашна тортичка в къщи.
4
0
 
52
 
! Отговори
А.Слабаков преди 4 месеца
В Брюксел замразена торта струва 3€ ! Цялата ! Затова тоя ги хвали ! А продава парчето по 2,5€ ! Смятайте каква му е печалбата !
3
0
 
33
 
! Отговори
Щерю преди 4 месеца
Чисти мошеници! Лошото е, че да си тарикат-измамник се е превърнало в основната и съществена част от бизнеса...