Някой искал да провали част от САПАРД, но кой ли?

Според шефа на фонд "Земеделие" Димитър Тадаръков, не е ясно естеството на проблема с програмата
9 мар 2008 15:00,
38
Някой искал да провали част от САПАРД, но кой ли?
Димитър Тадаръков обеща да иска разяснения по проблема със САПАРД. Снимка: БГНЕС

"Системата САПАРД не е провалена. Някой иска да провали една от мерките по нея, което няма нищо общо с целия регламент за действие на Агенция САПАРД", заяви ръководителят на Фонд "Земеделие" Димитър Тадаръков.

Изявлението му е по повод искането на Европейската комисия /ЕК/ за временно спиране на 100 млн. евро бъдещи плащания по програма САПАРД за мярката по подобряване преработката и маркетинга на селскостопански и рибни продукти, съобщава БГНЕС.

Мотивът на ЕК е започналото през 2006 година от Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ външно разследване по подозрения за нередности с доставката на месопреработвателно оборудване, финансирано по програма САПАРД.

Според Тадаръков писмото на ЕК не е получено в САПАРД и в него не става ясно какъв точно е проблемът, както и дали става дума за самата програма или за нередности извън нея.

Затова директорът на Фонд"Земеделие" ще поиска разяснения от представителите на Брюксел, които пристигат в София.

"Във вторник, 11 март, ще заседава Комитетът по наблюдение изпълнението на САПАРД и на него също ще искам разяснения какво точно трябва да се направи още по САПАРД", заяви Тадаръков.

Той заяви, че ще направи всичко възможно да бъдат платени субсидиите към 49 проекта по мярката за подобряване преработката и маркетинга на селскостопански и рибни продукти.

„Тези проекти все още не са платени от САПАРД и по тях има договори за 81,4 млн.лв.“, уточни ръководителят на Фонд "Земеделие" и съобщи, че на 22 февруари т.г. от ОЛАФ са му поискали информация за 3 проекта, по които не е платена субсидия - на фирмите "Елпин Трейд", "Палмига" и "Евро фриго".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
0
 
! Отговори
малкият ужасен тасма преди 16 години
не си губи времето погледни коментарите към близкият изток примами първанов22погледни борисов станишев е клоун в цирка на герб 96погледни станишев я приема но феим не я дава коментарите в случя където не са постигнали желаната целизведнъж пресекват итемата се покрива или ако е желана друга посока просто под друго заглавие.най желаните коментари са ругатни по борисов.одтегчена казвам сбогом на коментаторите и останете съ здраве. станишев приема оставката а чаушев не я дава
36
1
 
0
 
! Отговори
малкият ужасен тасма преди 16 години
откъде ще се появят.то не става така фокус мокус и готово.нали трябва някъде да е живял да е учил.да е практикувал.да не мислиш че е лесно.опитай се да организираш група от хора и ще видиш колко е трудно да ги събереш на едно мястоа пък камо ли да ги убедиш в нещо ако те нямат няккаква облага от това.младите и способните изгониха навън тези които са тук биват премазвани на улицата намушквани с нож изнасилвани изгаряни по влаковете убивани във катастрофи по пътищата изгаряни по дискотеки убивани с двуцевки примамвани и осквернявани от педофили наши английски американски турски и др ***.бебетата се изнасят и продават.в цигарите има отрови които правят младите мъже и жени безплодни.си банк и алчници прибират за инвитро 25 000лева...директори изнасят и продават плът и кости и каквото може ужас ужас ...а сега и със сърбите да се изтрепаме ако това не е геноцид над българският народ...кой мислите и откъде да дойде....
35
1
 
0
 
! Отговори
Кротал преди 16 години
Някой от пишещите по форумите има ли представа, дали някой от тези, за които пишем си прави труда да прочете това , което сме писали. Или това е отдушник да си излеем недоволството удобно седнали пред компютрите и да не вдигаме повече шум. Ако е второто, добре са го измислили Господа-Другарите.
34
1
 
0
 
! Отговори
баш бългрин преди 16 години
Явно си далече от термина Гражданско Общество. Тук не става въпрос за от кои град или кое село си?!?!?! А за това,че такива като теб сигурно са част от проблемите на това общество!
33
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
КАК КОЙ?БГ ФЕСОВЕТЕ И ГЛАДНИТЕ ХИЕНИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО!!!А ВПЕЧЕМ,КОГА СА НОВИТЕ ИЗБОРИ???
32
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Димитър Тадаръков e ibrik4iata na dogan
31
1
 
0
 
! Отговори
did преди 16 години
emi taka 6te e, 6te gi sprat po sapard kato im davat bezvuzmezdni pari a tiq ne gi vlagat vaob6te v zemedelieto ili jivotnovudstvoto az li4no imam poznati koito sa durpali pari po taq programa ;-]]]] (za sobstveno blago)
30
1
 
0
 
! Отговори
Пешо земеделеца преди 16 години
Пари ще има,но не и за нас.На нас ни дадоха по 14 лв на декар земя,която обработваме,а милионите ще ги вземат депутати,министри,чиновници и всички приближени до властта,така наречените БРАТОВЧЕДИ...това го знае и баба Пенка-краварката на село...
29
1
 
0
 
! Отговори
Пешо преди 16 години
Няма ли кой да ви спре продажни и долни ***?Защо не изпратят и наблюдаващи от евросъюза,да правят контрол при разпределение на парите?Пак ли ще си купувате мерцедеси и джипове с парите,които трябваше да подпомогнат реалните,а не измислени селскостопански производители.Дано ги спрат до последното евро и без това селяните няма да ги видат........
28
1
 
0
 
! Отговори
комунист преди 16 години
Алоооо, гражданино, кво да праим ние селяните в твойто градско общество, бе? Ний сме от червената партия народа!!!
27
1
 
0
 
! Отговори
x преди 16 години
vsi4ki znajat che trjbva da dades pari na njkoi ot ministerstvoto za da ti odobrjat proekt za sapard
26
1
 
0
 
! Отговори
баш българин преди 16 години
Дами и Господа, да ме извиняват колегите но аз не мисля,че трябва да се самоопределяме като НАРОДА, какъв НОРОД?!?!?! Аз бих искал да сме ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО, което е по-силно от УПРАВЛЯВАЩИТЕ! Гражданско Общество, което избира най-добрите да ни управляват. Гражданско Общество, което мисли за бъдещето на страната ни. Гражданснко Общество, което познава и се чувства конфортно със собствената си идентичност. В крайна сметка ние сме Българи и Европейци! Стига сме обвинявали другите за положението в което сме. Ако ние не се хванеме в ръце като Общество, постоянно ще сме в тази черна дупка, и винаги ще ни има хора на постове които ще ни правят на *** и хора които ще са на постовете си единствено за собствена облага! Не стоите и гледайте само! Бъдете активни всеки ден, когато сме свидетели на управленската наглост, арогантност и непрофесионализъм! Никой не е вечен, никой не е завинаги! Кога ще се появат истинските политици в България.....ВРЕМЕ Е ВЕЧЕ!!!
25
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
За Тадаръков нищо никога не е спирало, неговия САПАРД спиране няма - лапане, крадене и бавдитизъм. А за честните хора - хурката отзад!
24
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ПРОКУРАТУРАТА дето е независима, непартийна и неподкупна що не вземе да се самосезира пък да осъди престъпниците
23
1
 
0
 
! Отговори
batko преди 16 години
Защо ще провалят част от парите,които трябва да получим по сапард?Много просто...Защо ние селяните да получаваме пари,когато продашните и корумпирани политици и бюрократи не могат да вземат повечето от тях, на народа,на кой ли му пука за него.....
22
1
 
0
 
! Отговори
znaesht преди 16 години
И като ги видя с тея виснали костюми....алоооо Тадаръков, селянче ....заминавай си!!!!!
21
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ами те по навик май са си цапнали 10%
20
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
подкуп и 16 дози наркотик ,европейската комисия не вижда ли колко много се работи срещу корупцията ,та са се захванали със "сапард" .Любопитно е все пак колко хотела са построени по тази програма ?
19
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ОСТАВКА ЗА ТАДАРЪКОВ!
18
1
 
0
 
! Отговори
баш българин преди 16 години
До кога ще има такива номенклатурни, непрофесионални кадри на висши постове в България. Този тип не е ли, чувал приказката "Който плашта той ПОРЪЧВА", какво точно прави Тадаръков за нашата страна?!?!?! Или пак се въртим в кръга ...КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА" ... айде стига вече!