Еврокомисар: България страда от свръхвисока инфлация

Сегашното правителство не следва предписанията на Европейската комисия за излизане от кризата
9 май 2008 15:10,
53
Еврокомисар: България страда от свръхвисока инфлация
Снимка: Булфото

България страда от свръхвисока инфлация, като в същото време стандарта на живот не се е променил. Това каза за БГНЕС Антонио Лопес, Генерален секретар на Европейската народна партия на Испания.

Лопес е и съветник по икономическите въпроси в Европейската комисия в Брюксел. „Трябва да изчистите организираната престъпност от образа на България, за да се подобри имиджа на страната ви”, каза още Лопес.

От срещата със съветника стана ясно, че сегашното правителство не следва предписанията на Европейската комисия за излизане на страната ни от икономическата криза и не полага и най-малките усилия, за да ги спазва.

Другият голям проблем у нас е организираната престъпност, с която още не сме се справили. Комисията е категорична, че в България корупцията е взела превес.

„През 2013-та година предстои изключване на страни от Европейския съюз и, ако дотогава не се справим с корупцията и престъпнността, България може да попадне в този списък”, това каза Румяна Желева, евродепутат в Брюксел от листата на ГЕРБ.

Тя лобира „Да се преведе Европа на български”, т.е. правителството да положи всички усилия да защитим членството си в Евросъюза. Факт е, че доскоро страните членки не са познавали България, са ни запомнили с поръчковите убийства и ниският стандарт на живот, ниските заплати и убийствената инфлация.

Желева спомена още, че заради нерешените ни индустриални проблеми като Кремиковци предстои налагане на наказателни клаузи за страната ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен. преди 15 години
Здравейте приятели! Да стандарта на живота ни не се променил в България, от както сме вече член на Европейския съюз, поради простата причина. Заради това че Българското правителство не полага никакви усилия за излизане от криза и не полага никакви усилия на страната ни за излизане от икономическата криза, и да полага предписанията на Европеиския съюз да ги спазва и да се справи с организираната престъпност и да изпълнява указанията за предпазните ни клаузи. Стига излагация вече в България. Явно нашето общество е обхванато от тези 63 години управление комунистическо и обслужващите ги бандити в това управление комунистическо. Троината коалиция БСП, НДСВ и ДПС се страхуват че ще ги разообличат за случващото се сега, но ето че се случва това нещо тази тройната коалиция не полага никакви усилия за излизане от икономическата криза в страната ни. Не се справя с организираната престъпност, и икономиката ни, така че през 2013 година предстои изключване на страни от Европейския съюз, възможно е България да попадне в този списък да ни изключат. Като че ли нашите политици това желаят да ни изключат от Европейския съюз, просто другарите комунисти никога не са обичали Европа. Те винаги са обичали тяхната братска Русия, но за съжаление Русия не ни обича хич, тя ни използва България за тяхните интереси бизнес интереси петрол и други куп неща. А не че милеят за Българите ни, хич не им е зор за нас Руснаците, те си гонят техните бизнес интереси в България това е. Уважаеми Българи причината ни за днешния ни хал не причината Европейския съюз, а уважаемите другари комунистите са виновни за днешният ни хал, те цели 63 години ни управляват и до ден днешен нищо добро не сме видяли от другарите комунисти, а глад и мизерия това е, ниски доходи и едвам свързваме двата края до ден днешен. Е мислете дали ще гласувате за тях като ни докараха до този хал цели 63 години комунистически режим и геноцид. Тотално ограбване на държавата България, това е.
51
0
 
0
 
! Отговори
.. преди 15 години
Дано да ни изключат от ЕС, не го заслужаваме, стига излагация вече.
50
0
 
0
 
! Отговори
AZ преди 15 години
Всички сме си виновни - робски душици сме.А робството ражда завистта и подлостта. Поради това, вместо да се обединим и да изтласкаме умни и кадърни личности да ни управляват, ние се крием в черупките си-не ходим да гласуваме,защото няма за кой, подливаме си вода един на друг и т.н. - вица за българския казан в ада е показателен! И след всички тези мисли, единствения изход, който ми идва в главата е да ни назначат правителство от ЕС, контрола/МВР/ да поемат германците, културата-французите, социалното-скандинавци, финансите-англичаните, селското стопанство-испанците, а за нас-нищо! Да се разтурят партиите, да се национализира всичко и да се почне на чисто - от нулата! Чак тогава ще се оправим!
49
0
 
0
 
! Отговори
КНК преди 15 години
Радвам се за съгласието ти с моята теза.втората част на написаното ,обаче пак ни вкарва в положение на пасивност и "наблюдение отстрани".Това можем да си го позволим когато станем подредена държава като старите от ЕС и рисковете от опасни действия на управляващите са минимални защото ще има : независими медии, висок обществен морал,високи и сигурни доходи на населението. Дотогава нямаме право да стоим и гледаме безучастно защото става дума за нашия живот,за бъдещето на нашите деца и внуци. Ето докато си говорим и надприказваме станаха почти 19 години от началото на прехода и като сравним къде отидоха другите държави,с които заедно започнахме,изведнъж откриваш,че безнадеждно си изостанал.Изпуснати са били най-различни възможности.И защо?Явно обществото ни е дълбоко разядено от близо 60-годишното управление на комунистите,техните деда и внуци,както и обслужващите ги бандити.Не е нужно да ходим по барикади,но зад нас имаме Европа и ако използаме шансовете си , т.е. гласуваме правилно ,тя ще ни подкрепи.Но няма да дойде да ни свърши работата вместо нас.Не случайно и БСП,и НДСВ и ДПС правеха всичко възможно да отдалечат във времето приемането на България в ЕС защото се страхуваха,че ще се случи точно това ,което става напоследък.Пълното им разобличаване.Нещата няма да станат лесно,но трябва да опитваме пак и пак докато станат.
48
0
 
0
 
! Отговори
alien преди 15 години
bravo 47-sega ti pro4etoh mnenieto,jalko ,4e pove4eto hora v tazi durjavica sa lesno manipuliruemi i vqrvat na vsi4ko kakvoto im kajat i obe6taqt,i ne misliat kato teb i men-kopiram 4ast ot mnenieto ti,eventualno da vidqt pove4e hora-"...Кой организира така нещата? Ако се замислиш и опиташ да прецениш трезво,ще установиш,че тези които организираха 10.11.1989г. са в основата на днешното състояние на държавата и народа.Затова те непрекъснато ,чрез платените си медии и журналисти, непрекъснато ругаят най-успешния пириод на прехода ,а именно 1997-2001г.Защото след постигнатото през този период,Европа и света още ни се чудят как сме направили избора си през 2001г. и още повече през 2005г.,а най-успешния министър-председател и неговото правителство сме допуснали да бъде обявено за най- вредното и то от крадците ,мутрите и предателите.Сега пак се опитват да ни вкарат в театъра "Лошата БСП и добрата ГЕРБ". Резултата ще е пак коалиция 3-5-8 или 8-5-3.Ще ни покажат нови лица,които ще имат правото да ни крадът безнаказано,но да изпълняват поръките на диригентите си.За да бъдете добре мислете и помнете ,кой какво е НАПРАВИЛ полезно за държавата и народа,а не кой какво е КАЗАЛ че ще направи и спрете да ВЕРВАТЕ на СОЦИАЛНАТА им СПРАВЕДЛИВОСТ,защото това ви докара до това положение."
47
0
 
0
 
! Отговори
alien преди 15 години
aveee,4erniq kostov-ia se seti kak be6e durjavata prez '97 godina?????ili si zabravil????a ia si spomni i Kostov kakvo napravi ot tazi durjava samo za 4 godini,aaa?????are na tebe i na vsi4ki kato tebe,koito mislite taka,po skoro ne mojete da mislite i zabravqte i vqrvate na vsi4ko koeto kajat okolo vas-akupenite medii ne kazvat 4e inflaciqta e ogromna-tova e iasno o6te ot niakolko meseca-za inflaciqta,ama za6to ne go kajaty na vseuslo6anie,aa-ili 4aklat nova 97???hora-kraino vreme e da se vdignem i da im pkajem tozi put vednuj za vinagi!!!!
46
0
 
0
 
! Отговори
КОСТОВ ЧЕРЕН преди 15 години
Ти ако си за Костов вари се хвърли от моста, *** грозен!!!
45
0
 
0
 
! Отговори
От № 19 и 27 преди 15 години
Не зная защо сте ме разбрали толкова погрешно. Изобщо не смятам и не съм написал, че сме били добре до 01.01.2007 г. и че причината за днешния ни хал е влизането в ЕС. Напротив, не трябваше да ни вземат по милост толкова рано, а трябваше да ни налагат много строги изисквания да променим вътрешната си политика, и едва тогава, уверили се че ние сме тръгнали по нормален път на развитие, да ни присъединят.Гласувам винаги, бях невероятен фен на Иван Костов. Като Вас мисля, че той е единственият, който се себераздаваше и това беше единственото управление, при което цените се намалиха, доходите се повишаваха често и прогресивно, забеляза се много силен напредък след ужасния срив по времето на Виденов и въобще всичко беше тръгнало добре. За съжаление, г-н Костов не можа да се опази от болестта на хората, стигнали до най-високи постове, обкръжението му го изложи много. Това е потвърждение на израза "Една птичка пролет не прави". Виждам, че той и досега е принципен и мисли за България и го уважавам за позицията му спрямо ДПС, но той така отблъсна синия електорат, че никога вече няма да получи премиерския пост, и така за съжаление няма да има възможност да направи нещо добро за всички ни.Съжалявам, че сте решили че съм от апатичните хора, които само се оплакват и не предприемат нищо за своя и обществения живот, уверявам Ви, не е така. Но сред обкръжението си не виждам идеалисти като мен, и това ме кара да се въздържам от активно партиийно членство. Щом във всяко районно клубче на някоя партия нагоре растат само най-хитрите и "оправни" в лошия смисъл хора, какво очакваме на национално ниво? Щом повечето хора бленуват да се изкачват в партийната йерархия, за да оправят собствения си икономически статус, как като влязат във властта да мислят за обществения интерес? Та ето по тези причини не смятам, че някога нещо ще се промени в прекрасната ни в природно отношение България и не виждам как някога ще заприличаме на цивилизованите европейски държави, които ще ни сърбат попарата.
44
0
 
0
 
! Отговори
44 преди 15 години
Браво,точно,ясно и интелигентно.Всички да мислим,ОБЕЗАТЕЛНО да гласуваме,а не само да дрънкаме.И не да пляем всеки политик като бай Ганъо. За да не се срамуваме,че сме българи като сега.ЗАЩОТО Е СРАМНО,ЧЕ СМЕ ДОПУСНАЛИ СЕГАШНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ. Те саизбрани от българи,а не от китайци.Още 500 год. ли ще търпим
43
0
 
0
 
! Отговори
КНК преди 15 години
Какво излиза? Преди влизането в ЕС заплатите в България бяха нормални ,цените на стоките много ниски,престъпност нямаше и всичко беше О.К.,а сега откакто сме в ЕС всичко лошо ни се случва и затова е виновен ЕС.А това ,че ние си избираме 2 поредни мандата разни *** да ни управляват,които са с доказана невъзможност да правят това - вече 45 + 15 години,било дребна работа.Вероятно ТИ не ходиш да гласуваш защото си над нещата в държавата,чувстваш се обидена и неразбрана защото лично мнение не се е чуло,но не си задаваш въпроса :Кой организира така нещата? Ако се замислиш и опиташ да прецениш трезво,ще установиш,че тези които организираха 10.11.1989г. са в основата на днешното състояние на държавата и народа.Затова те непрекъснато ,чрез платените си медии и журналисти, непрекъснато ругаят най-успешния пириод на прехода ,а именно 1997-2001г.Защото след постигнатото през този период,Европа и света още ни се чудят как сме направили избора си през 2001г. и още повече през 2005г.,а най-успешния министър-председател и неговото правителство сме допуснали да бъде обявено за най- вредното и то от крадците ,мутрите и предателите.Сега пак се опитват да ни вкарат в театъра "Лошата БСП и добрата ГЕРБ". Резултата ще е пак коалиция 3-5-8 или 8-5-3.Ще ни покажат нови лица,които ще имат правото да ни крадът безнаказано,но да изпълняват поръките на диригентите си.За да бъдете добре мислете и помнете ,кой какво е НАПРАВИЛ полезно за държавата и народа,а не кой какво е КАЗАЛ че ще направи и спрете да ВЕРВАТЕ на СОЦИАЛНАТА им СПРАВЕДЛИВОСТ,защото това ви докара до това положение.
42
0
 
0
 
! Отговори
та така преди 15 години
хубаво ,че дойде пролетта .всико е зелено и се скри мръсотията в градовете , неразораните ниви ,рухналите сгради. вече не е така тъжно и мрачно като през зимата . сами разсипахме българия . а сега все по надолу и надолу . всичко изглежда не като втора , а като трета употреба - защото е мръсно,неподредено , пътищата с дупки ,няма една магисрала. икономика - само една търговия - строителство ,магазини , офиси -прозводство нула . хубавият български народ стене , изплувалата на повърхността пяна и мръсотия ръководят политика ,икономика , медии. никой няма идея как ще се движим нататък. ЕС Е ИДЕЯ ПРЕКРАСНА , НО ЗА ПО ДРУГИ ХОРА . Най -хубавото парче от полоустрова ,ако го стопанисваме така и занапред ,ще ни го вземат други ,за това трябва стягане , яко......
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Те ако ни поизключат или позамразят членството май ще е най-добре... Рано ни беше за там! Друг е въпроса, кога ще е "навреме" изобщо, с тия темпове на цивилизоване в България...
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Така е, ама тоя таралеж си е в нашите ***, на европееца не му дреме...
39
0
 
0
 
! Отговори
KKK преди 15 години
'През 2013-та година предстои изключване на страни от Европейския съюз 'Разбира се ,че е абсолютна глупост това изказване на тая лелка но е вярно и че Европейския съюз въобще си няма представа какво представлява мутиралия комунистически режим в нашата родна действителност. За европееца нашия манталитет е абсолютно непонятен - дори кимането с глава например има различно послание , камо ли липсата на незабавна оставка на министър уличен за връзки с организираната престъпност.Въобще европейския данъкопалтец не знае какъв таралеж (да не кажа друга дума) си е турил в гащите.
38
0
 
0
 
! Отговори
PLAM преди 15 години
Блестящ коментар!!! Напълно съм съгласна с теб!Просто ума ми не побира как има още хора ,които да вярват,че Европа "умира" за нас и на фона на всичко,което се случва в България да демонстрират фалшиво самочувствие.Никога не сме били по-зле.НИКОГА.Казвала съм го и в други коментари,ще го кажа и сега-София не е България.Няма да обяснявам защо го пиша.Ясно е .
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много си тъпичка, човека не е казал, че всички в БГ са , а че БГ е страната на проститутките. Тоест , че ги има много. Проста " "...
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И ДА НИ ИЗКЛ. ЩЕ ВЛЕЗЕМЕ ПАК С ТУРЦИЯ ,КАТО НЕЙНА ПРОВИНЦИЯ ! Я СЕ ОГЛЕДАЙТЕ КОЛКО МИНИСТЕРИ ИМАМЕ С ТУРСКИ ИМЕНА И ПОЛИТИКА !И НАЙ ВАЖНИЯТ ДОГАН ,ДЕ ДА НЕ Е СЪРБИН СЛУЧАЙНО?
35
0
 
0
 
! Отговори
Inka преди 15 години
Ivcho az mnogo se radvam za teb, che se chuvstvash dobre i ne si v Bulgaria. Samo, che iskam da tui kaja, che v BG sa ostanali i svestni hora, koito imat mozah v glavata, ne sa prostitutki i t.n. Taka, che aide da si imame uvajenieto,a? Malko po-taka s izkazvaniata, shtoto i maika ti e balgarka nali?
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Кви кючеци кви ибрици те гонят бе *** кво си и кво си *** никой не го .
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
който се поти от зор, като види някоя мацка.