Братя Галеви пред BBC: Свързани сме с национална сигурност

Спирането на средствата от ЕС за БГ е възможен вариант
8 юни 2008 11:14,
31
Братя Галеви пред BBC: Свързани сме с национална сигурност
Снимка: Булфото

В специален репортаж за България BBC съобщава, че страната ни може да загуби милиони евро от европейски фондове, ако не докаже, че взема крути мерки срещу корупцията и организираната престъпност.

В репортажа на Оана Лунгеску се казва, че от 1990 г. в България са извършени 150 поръчкови убийства, но за тях няма осъден нито един.

"Престъпленията остават ненаказани, защото има връзки между бившите комунистически служби, хората от бизнеса и политиката", пише още Лунгеску, която е посетила Дупница.

Там тя се среща с Пламен Галев и Ангел Христов, по-известни у нас като братя Галеви.

BBC припомня, че заради срещата със съмнителните бизнесмени от Дупница бившият вътрешен министър Румен Петков бе принуден да подаде оставка.

"Според вас, ако бяхме виновни, щяхме ли да седим и да си разговаряме тук с вас? Властите провериха всичко - имотите ни, източниците ни на доходи, провериха ни за наркотици. Само дето не ни обвиниха, че сме братовчеди на Осама Бин Ладен", казва Пламен Галев пред BBC.

Двамата твърдят, че срещата им с Румен Петков е била свързана с националната сигурност. Поради тази причина те не могат да разкрият съдържанието.

Братя Галеви разходили с брониран джип пратеника на британската медия в Дупница и му разказали за техните проекти - изграждане на училищен стол, модернизиране на автогарата в Дупница.

"Заради натиска от Европейския съюз /ЕС/ властите в България се задействаха. Правителството създаде Държавната агенция за национална сигурност, която ще се бори с организираната престъпност, бяха сменени няколко министри, за да се гарантира, че средствата от ЕС няма да отидат при неподходящи лица", се казва още в материала.

"Ако България бъде наказана, кой ще страда? Българите винаги са били силно проевропейски настроени и очакват да не бъдат лишени от възможността да се радват на членството си в ЕС и да извлекат ползи от него", казва българският премиер Сергей Станишев пред BBC.

Пратеникът на медията припомня, че ЕС вече е замразил стотици милиони евро помощи, които са били предназначени за зле поддържаните пътища на България и други крайно необходими инфраструктурни проекти. В следващите години обаче се чакат още милиарди евро.

Един от посетилите България тази седмица официален представител на ЕС заявява пред BBC, че спирането на финансовата помощ за страната ни определено е възможен вариант.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
17
 
! Отговори
spas преди 14 години
борис андреев - пинко плаче за кушлев,ама как да стане...ако не го мерне бате бойко,никой в областа не може да го пипне...е до кога,бре
30
0
 
17
 
! Отговори
циганин от крайници преди 14 години
пинко селски тарикат парвеню ако всички местни бизнесмени и пишман политици са като него е гати държавата брато а на крайничани алал да им е
29
0
 
17
 
! Отговори
vlad преди 15 години
абе като гледам сериала галевци тоя пинко може и да им е началство...де да видим
28
0
 
17
 
! Отговори
onzi преди 15 години
абе я вижте тоя селски тарикат пинко или другаря борис андреев от село крайници дали не е от класата на галевите и защо никой не го закача него,дали не е по - напред с материала
27
0
 
17
 
! Отговори
Romi преди 15 години
Moje li njakoi da mi kaje dali ima zapis na towa interwju w interneta. Merci ;)
26
0
 
17
 
! Отговори
chiva преди 15 години
Са откриватели на феномена "журналистически рекет". Да сте чули някой БГ-журналист да им рови в гащите ??? Чий го дират тука, тия претенциозни въздухари? Да ни разнасят кирливите ризи по света с което да си правят крими-странички във вестниците, или защото много са загрижени за нас?
25
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
А цените на парното, на тока и на хранителните продукти не са ли свързани с националната сигурност?
24
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Крайно време е тези двама "братя Галеви" да ги свитне някой по-инициативен килър, напатихме се заради дупнишките бандитчета, които се изживяват като местни феодали! Много по-добре ще е просто ги гръмнат братя Галеви, ей тъй за доброто на България и в името на националната сигурност?
23
0
 
17
 
! Отговори
Kolega na Kolega преди 15 години
Samo gluposti pi6e6, kak ne ti omrazva?!?!?! po vsqka publikaciq... mai nema kvo da prai6 , a man??? :-)
22
0
 
17
 
! Отговори
- преди 15 години
и му разказали за техните проекти - изграждане на училищен стол, модернизиране на автогарата в Дупница.======================================== ====ха-ха...Тея от Дубай пасти да ядат, нашите с няколко милиона могат да направят цял училищен двор.
21
0
 
17
 
! Отговори
wtr преди 15 години
da gi objawim za weliki swetci-- sweti sweti Galewi :))))
20
0
 
17
 
! Отговори
dneshen преди 15 години
абе те че са бандити е ясно на всички,обаче защо никой не се занимава и със селските феодали,които директно тормозят населението...ключаря,бирата,пинко,мечката,стъклет о,бозата и десетки други герои...това го има само в д-ца
19
0
 
18
 
! Отговори
Kolega... преди 15 години
Da be da..i edin marmod zavivashe shokolad... ;)Do 15 ti se radvaj, che ne sa tuk....che togava she vidish...nezavisima media drug put.....i nadut *** ele puk artist....ama drug put... ;)
18
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
В началото на кариерата си бяха известни като офицерската банда в дупница.Едно от "изобретенията" им беше сдружението на хлебарите в региона. Със задължителен "членски внос". В резултат, хляба в Дупница беше най-скъп в страната.После така създадоха съюз на предприемачите. Така, като феодали държат всички фирми и съответно всички работници. Те, под заплаха да не изгубят работата си, вършат всичко, което им се каже.Изключително нагли мафиоти. Доказани , при това.
17
0
 
17
 
! Отговори
руди преди 15 години
егати националната сигурност, ако тези *** са свързани с нея.
16
0
 
17
 
! Отговори
стан преди 15 години
добър аналис. само с едно не съм сугласен. защо "защо слава богъ, че е все още жив". такива като него трябва да бъдат отстрелвани. Слава Богу, че е твърде вероятно и това да се случи. дори е крайно належащо. стида се е стреляло само по мутри. наистина идва ред на политиците. ето първия е готов.
15
0
 
17
 
! Отговори
преди 15 години
Естествено, че са мафиоти. Те дори се гордеят с това, просто се правят на интересни пред журналистките. Точно в провинция като Дупница се появяват такива уродливи явления като галевските, защото там няма граждани. Там има едни обрулени овце, на които им трябва овчар. Що не се развяват из София така ?Щото няма да изкарат и половин година и го знаят.
14
0
 
17
 
! Отговори
aligator преди 15 години
100 procenta mifioti ste i dori bezz mnogo akal , zato togava zapalkata go izhvarliha kato marljavo kote zaradi vas uvagaemi
13
0
 
17
 
! Отговори
fire starter преди 15 години
Какво се радвате на анализи бе хора!?Докато не видим замъците в пламъци и .... а ве какво ви говоря... истината е че в България няма нищо незаконно - ВСЯКО ГОЛЯМО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ Е УЗАКОНЕНО С МНОЗИНСТТВОТО на нашите народни изброници, които не знам още защо СА ЖИВИ!?
12
0
 
17
 
! Отговори
mark преди 15 години
Aide srtiga ste zanimavali xorata s CSKA,nqkuv futbolen klub..,oniq ti vzexa milionite timisli6 za bira i foot..,vsi4kite koito zanimavate BG s vutre6nite problemi na edin futbolen klub ste edni PIQNICI I KLO6ARI..,zasluzavate da vi go zatriqt 6ibniq klub za6toto vsi4ki znaexa 4e ima dosta problemi i 4e Tomov naeba Kremikovci...E normalno nekadurnika naeba i vs ostanalo