Още един доклад по Фонд РПИ в прокуратурата

Плугчиева каза, че до края на месеца фондът ще бъде преобразуван на агенция към МС
18 юни 2008 11:33,
5
Още един доклад по Фонд РПИ в прокуратурата
Меглена Плугчиева. Снимка: Булфото

На 16 юни е излязъл доклад на KPMG, в който има много сериозни констатации за дейността на Фонд „Републиканска пътна инфраструктура“. Това съобщи вицепремиерът Миглена Плугчиева на кръгла маса за реализацията на проекти по еврофондове.

Тя допълни, че е изпратила писмо на финансовия министър Пламен Орешарски, в което настоява той да изпрати доклада на прокуратурата. Плугчиева обаче отказа да съобщи подробности от доклада.

По думите й, до края на месеца фондът ще бъде преобразуван на агенция към МС, която ще има изпълнителни функции. Към нея ще има и надзорен съвет, който ще контролира работата на агенцията.

На 26 юни, с решение на правителството, всяко министерство ще направи своя пътна карта до края на мандата и след това до 2010 г.


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
СД преди 14 години
Директор на фонда се назначава от Петър Мутафчиев, Пламен Орешарски и Асен Гагаузов. А техния началник го знаете, нали?
3
0
 
0
 
! Отговори
баба Коледа/плугчиев преди 14 години
А досега кой е наблюдавал фонда?Айде правете агенция сега,назначете надзорен съвет за контрол,направете и една анкетна комисия в парламента и ЛАПАЙТЕ още пари ,то пари в таз държава БОЛ.Дайте да го видим този доклад г-жо министър.стига сте крили и препращали.Не само в прокоратурата ами и в медийте го публикувайте.Но как да стане ще излязат веднага наяве некъдарноста,бездействието ,шуробаджанащината и корупцията на онези държавни служители във фонда.Позор!Айде една студена вода ще пие народа,но ще му преседне и този път,кога е пил студена вода за 2млд.евро.А да ни е сладка бистрата водица.Наздравее народе!!!!
2
0
 
0
 
! Отговори
СД преди 14 години
Госпожо Плугчиева, казахме ли сбогом на 2 млрд. евро за инфраструктура?
1
0
 
0
 
! Отговори
gari преди 14 години
а надзорниците кой ще ги проверява