Станишев обеща: Харченето на бюджетния излишък ще бъде открито

Няма правителство от 2000 г. до сега, което да не е преразпределяло излишък, заяви Станишев
19 сеп 2008 21:39,
17
Станишев обеща: Харченето на бюджетния излишък ще бъде открито
Снимка: БГНЕС

Няма правителство от 2000 година до сега, което да не е преразпределяло излишък, заяви българският министър-председател Сергей Станишев в интервю за БНТ.

Това правителство е първото, което предлага програма по този въпрос, посочи Станишев.

Харченето на бюджетния излишък ще бъде открито, подчерта премиерът.

Нас ни критикуваха за големия резерв, но сега на фона на световната финансова криза този излишък е гарант за стабилност, заяви Станишев.

По-рано в петък от правителствената информационна служба съобщиха, че Министерският съвет предлага на Народното събрание да одобри до 1 206,2 млн. лв. допълнителни бюджетни кредити по Бюджет' 2008.

Те са за сметка на превишението на приходите над разходите по консолидираната фискална програма по реда на чл. 35, ал. 4 от Закона за устройството на държавния бюджет.

Както бе решено на заседанието на Управляващата коалиция БСП-НДСВ-ДПС на 5 септември, два ще са основните пакети, които ще бъдат финансирани - социален и инвестиционен.

С тях ще се гарантират социалната защита и подобряването на живота на пенсионерите и хората с най-ниски доходи, предоставянето на енергийни помощи, осигуряването на допълнителен финансов ресурс за секторите здравеопазване, образование и сигурност, модернизиране на пътната и социалната инфраструктура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
Видяхме как се разпределяше бюджета и какво ни докарваха червените барони....Помним мразовитата зима и купонната система докарана от Червеният Дядо Мраз..Помним инфлцията по времето на червеното момче нце виденов....спомняме си как се инвестираха милиарди в Ирак...Либия...сандиниски фронтове...знаем много добре колко се заделяше за лъже десиденти...които бяха гръбнака на червената агентура...А и днес тази порочна практика продължава...Днес ще инвестираме в залязващата американска мечта..Америка има нужда от инвестиции и червените олигарси осилено изнасят капитали...устройвайки децата и внуците си...с вили ..яхти...заводи..Къде са капиталите на Ил.Павлов...на Кюлев...На Стани-шеф...на боковите..на пирински..на фамилията живков...Вместо да се инвестира в икономиката и инфраструктурата на България, милиарди потъват и в западно европейски банки...При червеният рокер сер-Гей ни спяха парите по редица европейски програми и сега тези проекти се закърпват със собствени средства..!Червеният Дядо Мраз не ни носи хубави подаръци...И тази година ни обещава висок жизнен стандарт на храни...ток...парно...дрехи...но за сметка на това НИСКИ ЗАПЛАТИ и тотално смазване на бунтовете на доктори..учители...
15
0
 
0
 
! Отговори
Ха ха ха преди 15 години
ДА БЕШЕ СИ ОСТАНАЛ В ЛИФТА.....
14
0
 
0
 
! Отговори
харч искам и аз преди 15 години
ах мишка ще харчи на данъкоплатеца парите като гледам какво прави мишката сергей се засилва желанието ми да не плащам данаци на тая държава ами да да ги изхарчи тоя ли а?....анетвърдо за сивата икономика то без товав моята фирма - където работя е така 50% по карта и 50% кеш така е като фирмата не и се плаща на реалните заплати осигуровки.......(софиийска е фирмата и после ми казвайте че в шопско било много добре.........)
13
0
 
0
 
! Отговори
сметало с чипче преди 15 години
Тоя бюджетен транжьор дали може да направи разлика между "открито харчене" и "харченето е открито". Да разпределяш изкуствена бюджетна печалба не е същото като да откриваш незаконна лифтена станция.
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
10 и11 ,не те ли заболяха пръстите да чукаш по клавиатурата ,ГЛУПОСТИ .
11
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 15 години
Най-големият до сега излишък е бил по време на правителството на Иван Костов.И ТОГАВА ЛИ НЕ Е БИЛ РАЗЧЕТЕН ДОБРЕ БЮДЖЕТА, А ДА СТЕ ЧУЛИ ПО НЕГОВО ВРЕМЕ ДА СЕ РАЗПРЕДЕЛЯ ИЗЛИШЪК, ИЛИ СТАВАШЕ НА ТЪМНО. Днес този въпрос се дискутира от цялата преса, а разпределянето на този излишък ще бъде представен пред парламента.Кога демокрацията е по-реална , тогава или сега?
10
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 15 години
Най-големият до сега излишък е бил по време на правителството на Иван Костов.И ТОГАВА ЛИ НЕ Е БИЛ РАЗЧЕТЕН ДОБРЕ БЮДЖЕТА, А ДА СТЕ ЧУЛИ ПО НЕГОВО ВРЕМЕ ДА СЕ РАЗПРЕДЕЛЯ ИЗЛИШЪК, ИЛИ СТАВАШЕ НА ТЪМНО. нес този въпрос се дискутира от цялата преса, а разпределянето на този излишък ще бъде представен пред парломента.Кога демокрацията е по-реално , тогава или сега?
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Като миналата година ще бъде открито...всичко под масата ще става а само дребни нещица ще се пускат в ефира колкото да се замажат очите на хората. Още малко им остана на тези ...и чаооооооооооо.
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Излишъкът беше заложен в бюджета предварително!Ама чак пък толкоз!?
7
0
 
0
 
! Отговори
Даола преди 15 години
Икономистите знаят, че големият бюджетен излишък означава зле планиран бюджет. Дали пък не значи целенасочено планиран голям излишък, който в суматохата да отиде " по предназначение"Тази година излишъкът трябва да реши проблеми на парното в големите градове.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
kak ti vqrvam ...kato minalata godina
5
0
 
0
 
! Отговори
дедо поп преди 15 години
ЛИФТА НЕ ПАДНА!!!!Е
4
0
 
0
 
! Отговори
LIFT преди 15 години
Bobar . varni se na LIFTA.
3
0
 
0
 
! Отговори
Сатанаил преди 15 години
Добре си беше на лифта...там трябваше да си останеш!
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
МАФИЯТА УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ - ТОВА СА БИВШИТЕ ЧЕНГЕТА ОТ ДС + СЪЗДАДЕНИТЕ ОТ ТЯХ, ТАКА НАРЕЧЕНИ БОРЧЕСКИ ГРУПИРОВКИ, КОИТО ДА ВЪРШАТ ЧЕРНАТА РАБОТА - КОЙТО СЕ ИЗДЪНИ И НЕ СЕ ОТЧЕТЕ НАВРЕМЕ И СЕ ОПИТА ДА ИГРАЕ СОЛОВО - МУ СЕ ТЕГЛИ КУРШУМА НАЧАСА И ЕСТЕСТВЕНО ОСТАВА НЕРАЗКРИТ, ЩОТО ТЕЗИ КОИТО БИ ТРЯБВАЛО ДА ГО РАЗКРИЯТ, ПАК СЪЩАТА МАФИЯ ГИ НАЗНАЧАВА И ИМ ДЪРПА КОНЦИТЕ
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ - ПАРИТЕ ЩЕ ОТИДАТ САМО ЗА НАШИ ХОРА, КАКТО И ПЕНСИОНЕРИТЕ, КОИТО ЩЕ ПОЧИВАТ НА МОРЕТО ЩЕ БЪДАТ В СЪОТНОШЕНИЕ 3-5-8