Еврокомисари от земеделието стажуват на къра

За да получат по-добра представа за проблемите на място
17 мар 2009 13:07,
7
Еврокомисари от земеделието стажуват на къра
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия възнамерява да изпрати служителите си, отговарящи за земеделието, на задължителни стажове на полето, за да получат по-добра представа за проблемите на място в рамките на инициатива, която ще бъде официализирана утре, предаде АФП.

Тази програма за стажове на полето е част от поредица от предложения, целящи да бъде опростена "Общата аграрна политика" (PAC) на Евросъюза и да бъде намалена бюрокрацията, тегнеща върху земеделците.

Еврокомисарят по земеделието Мариан Фииер-Боел трябва да представи детайлно програмата утре.

"От 2010 г. ще бъде приведена в действие програма за обучение, включваща и пребиваване на полето на служителите в Генерална дирекция земеделие и развитие на селските райони на Комисията, предвижда проектодокументът на ЕК.

Целта е да се "получи по-добро разбиране на практическите детайли и предизвикателствата, с които се сблъсква секторът", за да се гарантира, че политиките на ЕС "ще бъдат още по-добре съобразени с конкретното положение на земеделците", допълва текстът.

Програмата PAC често е критикувана заради сложността й от европейските земеделци, които твърдят, че се изгубват в регламентациите, които все повече се увеличават в течение на годините, и понякога те прекарват повече време в попълване на формуляри за получаване на субсидии, отколкото на полето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Кърският фитнес - по-иновативната туристическа дестинация!
5
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Още от сега ги чакаме с нетърпение в дивия Северозапад!Ще им дадем последната дума на техниката , използувана масово от дрелбни и средни стопани-Трактор ЮМЗ , сламопреса "Киргизстан", комбайни "Нива" и Е516....Да видим после как ще спрат парите за новите машини....Модерни машини тук карат или фирмите на мутрите, добрали се чрез платени проекти до еврофондовете, или фирмите на Доган, изкупили за по 80-100 лева декар земята от бедните хора по селата.Може и във ферма да ги вкараме, да видят как се прави ферма по европейски стандарт насред полето, като трябва да се бориш и с местните власти, и със строителни изисквания, и с енерго, и с ветеринарно-санитарен контрол.А после-литър мляко се изкупува на Цената на половин литър минерална вода, извираща безплатно от хилядолетия от земята...Но няма да е лошо и правителството да мине за по 3 дена поне на такава специализация.Да усети народната любов отблизо, а не зад гърбовете на полиция и жандармерия...
4
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Като си изкалят обувките,ще ревът ли.
3
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
МАСЛАРОВА-НА СТАЖ В СТАРЧЕСКИ ДОМ !!!ако там не и е комфортно-може в дома и-3 месеца с пенсия от 120 лева
2
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
е, бравос! Белким заради тях бъдат оправени пътищата водещи до полето. а защо да не им построят и хотели по-близо до полето.
1
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Аз предлагам цялото правителство да стажува на къра, заедно с министър-председателя и президента!!!