Българо-турско правителствено заседание в Анкара

Премиерът Борисов и 9 министри са в делегацията ни
20 мар 2012 09:04,
272
Българо-турско правителствено заседание в Анкара
Дянков обаче остава тук. Снимка: архив Булфото

В Анкара днес ще се състои съвместно заседание на правителствата на България и на Турция.

Българската делегация ще бъде в състав: премиерът Бойко Борисов, министрите Цветан Цветанов, Николай Младенов, Ивайло Московски, Лиляна Павлова, Мирослав Найденов, Тотю Младенов, Вежди Рашидов, Нона Караджова и зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

В програмата на посещението е предвидено делегацията да присъства на церемония по полагане на венец в Мавзолея на Мустафа Кемал Ататюрк. След това министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с турския президент Абдуллах Гюл в президентския дворец "Чанкая".

По-късно през деня българската делегация ще бъде официално посрещната с военни почести от турския министър-председател Реджеп Ердоган.

Двамата премиери ще проведат разговор, след което ще се състои пленарното заседание на двете правителства.

Предвижда се и официална вечеря в чест на българската делегация.

Миналата седмица Министерският съвет одобри проект на меморандум между България и Турция за взаимно създаване на културни центрове. Предвижда се българският да бъде в Истанбул, а турският - в София.

Кабинетът одобри на същото заседание и програма за сътрудничество между правителствата в областта на опазването на недвижимото културно наследство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
qvno zatova severozapadna balgariq(narochno s malka bukva :D e nai izostanalata chast na vashata psevdorodina :D NE MUTLU TURKUM DIYENE GAVUR!
206
2
 
1
 
! Отговори
!!!!!!!!!! преди 11 години
СМЪРТ НА ДОЛНОПРОБНАТА турска *** !!!!!!!!! МАЙКА ВИ ДОЛНА МЪРШАВИ ДОЛНИ ЖИВОТНИ !!!!!! САМО ГАЗОВИ КАМЕРИ ЗА ЦЕЛИЯ ВИ ДОЛНОПРОБЕН НАРОД !!!!!!!!
205
1
 
0
 
! Отговори
... преди 11 години
хах тук има много турчлета които досаждат с невежите си изказвания...само да спомена че за произхода на прабългарите има много теории и тюрко-алтайската им принадлежност е само една от тях...
204
1
 
0
 
! Отговори
... преди 11 години
българските войиници нямат пленено знаме ;) чувал ли си го за някоя друга държава... а за произхода на българите всеки малко по-начетен човек може да ти каже че пра-българите не са били тюрки...спри да копираш някакви незнайни извадки от интернет ...
203
4
 
5
 
! Отговори
Антитурчин преди 12 години
МММММ да като гледам Боко,май ще се надупи на мюсюлманския фанатик Ердоган.Ако това стане - ГОРКО НИ!?!
202
5
 
10
 
! Отговори
za 255 преди 12 години
Тъпанарю, Левски го съди българин ,заседателите са 10 българи и 10 турци...........всички българи гласуват да се обеси ,от турците има 8 против..........просто, племе сте мама ви да е ***, освен за хамали за друго не ставате
201
1
 
10
 
! Отговори
бл преди 12 години
Реално, Бг какво спечели от тази екскурзия?
200
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тия от Герб са като гастролери циркаджии ,ходят по света и излагат България . дето падне се надупват правят свир и така . по бързо да идват изборите ,не съм гласувал досега но сега със сигурност ще гласувам .
199
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Екскурзианти, а не циркаджии.
198
5
 
14
 
! Отговори
българин преди 12 години
Тоя *** Борисов трябва публично да бъде линчуван . анадолска *** .
197
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ И мутрата Борисов са *** и национални предатели на България !
196
1
 
0
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
257,патриотизма никога не е "излишен" - *** в Б-я са излишни !!!
195
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе някой помни ли дали по времето на Тато е имало съвместно заседание на Политбюро на БКП и КПСС? А преди това на някое от правителствата ни с правителство на друга чужда държава? Явно новото робство започна да придобива все по-гротескна форма. Не се учудвам, че няма репортаж от това "велико" заседание. То са били теманета, то са били пинизи, то е било чудо. Най-накрая Бойко Тиквата е целунал пантофките на султан Ердоган , след като миналата седмица емира на Катар му показа джапаките си.
194
1
 
10
 
! Отговори
Ходжа преди 12 години
Правителството оглежда новата столица,а между другото и ще ги обрежат,тъй се дава пример на раята.
193
7
 
6
 
! Отговори
до !!!!! преди 12 години
Айде без излишен псевдопатриотизъм!!!
192
12
 
13
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
Преди месец се кланяха пред паметника на Апостола - днес се кланят пред убийците му !!!
191
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
само да ви кажа че ходжата в Кърджали е запял с цяло гърло тоооолкова високо,личи си че му е кеф на човека, чувства си се у дома си с два чифта потури... и това е сега в момента дет се вика on line
190
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
YA6TE REZANIYA
189
4
 
10
 
! Отговори
250 продължава преди 12 години
...когато са се връщали там, откъдено са били изгонвани. Справка - Стара Загора, Източна Тракия и много още места. Колко по-спокойно би било, ако нямахме тази пета колона. Българино, това е положението сега, за съжаление! Но простият турчин не е страшен, страшни са тези псевдоинтелигентчета, които от девет дерета вода ще докарат за пантюркистката си идея. Само се питам, няма ли кой да администрира този форум и да трие българомразците! Те се гаврят с нас, а ние си траем!
188
16
 
17
 
! Отговори
Да чете Каракьопек преди 12 години
Тук се подвизават някакви турчета с претенции за начетеност и обективност. По едно време де бях подвел от едно ново, модерно, толерантно поведение. Ама... завесата падна. Лъснаха зъбите на тотема на турското племе - вълка! Имперското напира. Когато Великият български войник превзе Одрин, не е имало случаи на насилие над кадъните. На победените и на гражданите са давали храна от нашите казани. А при Освобождението е трябвало да изгонят всички турци от България! Турците винаги са клали...