Комисията "Хохегер" иска видеовръзка с Хохегер

Депутатите се чудят има ли НС техническа възможност за това
Обновена: 28 мар 2012 12:31 | 28 мар 2012 12:03,
8
Комисията "Хохегер" иска видеовръзка с Хохегер
Австрийският лобист Петер Хохегер. Снимка: Reuters

Временната парламентарна комисия по лобисткия скандал „Хохегер“ обмисля възможността да изслуша чрез видеоконферентна връзка австрийския лобист за връзките му с тройната коалиция и предоставените му 1,5 милиона евро за лъскане имиджа на България.

Предложението за това дойде от депутата от „Атака“ Венцислав Лаков и бе приветствано от шефа на комисията Димитър Главчев, но при едно условие – да има техническа възможност Петер Хохегер да се появи на екрана в парламента и да обясни на депутатите какво е свършил.

Още по темата

На първото заседание на комисията днес националистът направи и още две предложения – комисията да кани и физически лица за изслушване по скандала, както и тя да заседава, когато присъстват не по-малко от половината от членовете й.

Лаков каза още, че остава неуреден въпросът със зам.-председателите на комисията „Хохегер“.

На свой ред Димитър Главчев обясни, че най-важното, което трябва да реши комисията, е за какво са били използвани тези 1.5 млн. евро на българския данъкоплатец.

„Наистина милион и половина евро за някои не са много, но не знам как звучи това на българските граждани – това са три милиона лева“, поясни той.

Главчев посочи пред журналисти, че ще бъдат изпратени искания до институции (Министерският съвет, министерството на икономиката, Агенцията за обществени поръчки и Сметната палата) за документи и едва след това ще се решава дали ще се изслушват трети лица, каквито са Моника Янова и Петер Хохегер. 

Той коментира, че не е ясно какви точно услуги са предоставени от лобиста Петер Хохегер на България.

Единствените ясни неща до момента са, че част от парите са отишли в джоба на австрийския вътрешен министър. Друга част се е върнала в PR агенцията на Моника Янова, с която лидерът на БСП Сергей Станишев живее и имат дъщеря, шегуваха се депутати по време на заседанието на комисията.

Ангел Найденов от БСП обаче обяви, че създаването на комисията е своеобразна наказателна операция срещу Сергей Станишев.

Той допълни, че и тази, и комисията, проверяваща помилванията през мандатите на Георги Първанов, са "продукт на кризисен PR в момент, в който вече се виждат провали и в кадровата политика на ГЕРБ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
2
 
! Отговори
Главурчев преди 12 години
Предлагам комисията "Главчев" да се превърне в постоянно платена и да стане международна.Така ще могат да изслушват Христос,Юда,Буда.....,Василии ***,цар Александър-освободител,Сталин,Берия,Жуков,Хитлер,Хрусчов,Брежнев,Тито,Мао Дзе Дун,Чаушеско,Тодор Живков,Милошевич,Садам Хюсеин,Кадафи,Фидел Кастро......и разбира сеГеорги Първанов.Така хем ще се усигурят добре платени работни места завинаги,хем ще бъде открита и посочена "абсолютната световна и местна истина".
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Моника е взела 2 милиона лева за година докато е обслужвала левия лидер сергей известен с забежките си към своя пол. Много гнусна история, много отвратителна!
3
1
 
3
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Моника вече я разбрахме, има си жената договори, има си подадени декларации и платени данъци. Ами вие от комисията, я кажете за вашата гербаджийка, дето даже настояваше, че нямало такава фирма, да са й проверели оборотите... А какво се оказа, че именно тя е създала фирма в България на този австриец, а къде са оборотите? Какво стана с тях? Ни дума, ни ума, ни пари, ни данъци, ама сме от ГЕРБ!
2
4
 
2
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Не е необходимо да си 'Шерлок Холмс,за да разбереш,че Съселин Дмитриевич си е усвоил бонуса чрез Моника,нещо като Хидролога от Цанков камънак
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
STIGA PROSTOTII , OPRAVETE STANDARTA V DURJAVATA 22 GODINI NE SA MALKO , 4AK VNUCITE SI OPRAVIHTE PUSNETE MALKO I ZA HORATA 4E NE SE TURPI BE4E