Дянков стана шеф на Надзорния съвет в ЕБВР

Когато човек се труди, Европа го оценява, хвали го Борисов
20 май 2012 16:21,
150
Дянков стана шеф на Надзорния съвет в ЕБВР
Борисов е доволен от Дянков. Снимка: Impact Press Group

Вицепремиерът Симеон Дянков е избран за председател на Надзорния съвет на Европейската банка за възстановяване и развитие /ЕБВР/, обяви в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов.

Дянков е първият финансов министър на страна от бившия социалистически блок, избран на този пост, каза той.

Вицепремиерът ще заема длъжността до следващата годишна среща на ЕБВР през 2013 година, която ще бъде в Турция. Всяка страна членка на финансовата институция има един представител в Надзорния съвет на банката.

"Когато човек се труди и взима, макар и непопулярни решения, това се оценява в Европа", посочи премиерът Борисов. Той поздрави Дянков и отбеляза, че това е голям пробив не само за страната ни, но и за всички държави от Източна Европа.

По думите на финансовия министър фактът, че за първи път държава, в която ЕБВР има активни проекти, оглавява борда не е пречка, а единствено ще е от помощ.

"Държавата ни е много-добре запозната какви типове проекти работят по-добре", каза Дянков.

Той посочи, че вчера след гласуването най-радостни от избора са били поляците. Те са имали много известни кандидатури за поста като Лешек Балцерович например, но така и не са успели да го заемат, коментира финансовият-министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
0
 
! Отговори
Чук преди 11 години
Колкото по-голям *** вилнее в Бг, толкова по-голяма кариера прави в ЕС. Какъвто Дянков, такъв и ЕС.Някой знае ли защо сме в ЕС?
121
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДЯНКОВ - ШЕФ НА ***!
120
1
 
9
 
! Отговори
Пульо преди 11 години
Явно европейските институции са пред разпад и изчезване, щом са опрели да ликвидатора ДянковСрам за България!!!
119
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков шеф в ЕБВР! Ха, какво възстановяване, какво развитие?
118
0
 
1
 
! Отговори
до 136 преди 11 години
***, що не питаш Боко какви му ги дроби Доган?Миришеееееееееее,мирише на *ар*т. и какво ли още .....................?
117
2
 
2
 
! Отговори
Гарантирано от герб преди 11 години
"Държавата не е осребрила нито един лев от отнетото през миналата година престъпно имущество. Това съобщиха експерти към парламентарната комисията за борба с корупцията пред "Сега". Те са получили информация от Националната агенция по приходите, която се разпорежда с отнетото имущество." - Естествено, че ще си ги запазим за нас, докато им изтече "амортизационния" срок. Не се научихме как да управляваме в полза на народа, но в наша знаем перфектно!
116
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко големи хвалебствия хвърля на Дянков.Мен Дянков винаги ме е кефил и затова много добре си спомням как шеф диригентът Бойко го пращаше да се извинява на Първанов.Унижаваше го,караше го да мълчи,всячески се опитваше да му затвори устата.Днес обаче,когато е оценен отвън,от Дянков по-хубав няма.Знае Боко откъде духа вятъра.Майната му на последователността и принципите.
115
4
 
5
 
! Отговори
Минарет Калян преди 11 години
Пицар Дянков процифтява. А за народа една малка,постна пица.
114
0
 
0
 
! Отговори
rossen.kulov преди 11 години
Venecuela ima petrol da se zarinesh...
113
2
 
13
 
! Отговори
НФСБ преди 11 години
Не е истина, че България е бедна страна! Земята и природата ни са безценни, в нашата територия могат да се изхранват над 25 млн. жители. Въпроса има друга трактовка. Благата се разпределят асиметрично, 2-3 % грабят над 80 % от ресурсите и печалбите, администрацията е силно раздута и неработеща, "бели якички" и лапачи поглъщат богатствата, за народа остават трохи! Кой да промени това, ако не самите ние? Как Венецуела от най-бедна, стана най-просперираща в Л. Америка? И на нас ни е нужен "Чавес"!
112
0
 
1
 
! Отговори
sawall преди 11 години
георги -- доста добър текст, и грамотно написан, което е рядкост в този форум. Искам обаче да ти подскажа някои неща -- Пуерто Рико не е независима държава, а е част от САЩ (от 1903г. мисля), така че не е много честно да се сравнява с България. Карибските острови получават големи приходи от американски и канадски туристи, също, далеч повече от БГ на глава от населението. А в Малави може да имат 82% по-висока покупателна способност, но 1) няма какво да купят 2) сигурно има 97% безработица!
111
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станал шеф, ама нито НС нито ЕБВР знаят само ББ и Дянков. Абе хора що ни вземате за мезе? Има интернет има и хора дето знаят повече от "конграчулейшън"
110
4
 
7
 
! Отговори
Коко преди 11 години
Що ли в сайта на ЕБВР няма нищо за тази сензационна новина!!! Не, че се съмнявам в последното нещо казано от ББ ама все пак.
109
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков има акъл и го използва. Даром нищо не идва. Няма как да си неук, да не умееш, да не се изморяваш и да взимаш добра заплата.Дянков се справя добре.
108
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахаха-***.Той прави кариера - е избраха го за шеф на банка.Вие се радвате сякаш парите ще потекат към вас.Колко сте зле *** ми тва е банка.От кво мислите,че прави пари една банка?От благотворителност?Ми те по-принцип банкерите и финансистите са сред най-гадните и безжалостни *** виновни за нещастията на милиарди.Вие му викате евала.Майко колко сте ***-дори и говедата не мучат щастливо в кланницата- имат някакво предчувствие кво ги чака.А вие сте по-*** и от животните.
107
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По думите на Дянков постът бил най-желан от Полша, която имала много известни кандидатури, но така и не са успяла да го спечели.Минималната работна заплата в Полша е приблизително 355 евро!-Алоо финансиста, умре *** дето те хвалеше, останаха ви само ромските избиратели хаха с Полша взел да се сравнява малеее
106
3
 
2
 
! Отговори
БСП преди 11 години
мрън-мрън-мрън. другаре, пак се изложихме
105
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отговориселянче ..... СЕЛЯНЧЕ , ЗАЩО НЕ СИ СЕДИШ НА СЕЛО И ДОЙШ КРАВИТЕ ??? ТОВА ЩЕ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ПОЛЗА ОТ ТЕБ ЗА БЪЛГАРИЯ ...
104
7
 
13
 
! Отговори
Напомняне преди 11 години
Международната финансова олигархия, чийто служител е Дянков, в днешния глобален свят напомня за еничарския корпус по време на Османската империя. От 1453 г. го 1611 г. има поне 45 велики везири от християнски произход, стигнали до този пост в резултат на кариера, започнала от този корпус. Българин по рождение, през последните три години като финансов министър на България, Дянков доказа преди всичко своята българофобия. С това той безспорно заслужи доверието на своите господари.
103
13
 
23
 
! Отговори
селянче преди 11 години
Светът е оглупял щом *** курдисва на такива длъжности. Или е награда за приноса му за геноцида над българите. Нищо чудно Борисов да го направят пък европейски президент.