Новото ни лого е шарения - като бонбонче от панаир!

България е сериозна страна, не е сладолед, възмути се Рашидов
62
Новото ни лого е шарения - като бонбонче от панаир!
Вежди Рашидов. Снимка: БТА

Новото лого на България е шарения като бонбонче от панаир - сладичко, шареничко, хубавичко. България е сериозна страна, не е сладолед, коментира пред журналисти министърът на културата Вежди Рашидов, цитиран от БТА.

Според него логото трябва да бъде една съвършена естетика, а това е малко примитивно. България не заслужава толкова примитивно отношение, заяви Вежди Рашидов.

По думите му трябва да се правят сериозни национални конкурси с професионално жури, така че страната ни да има прекрасно лого, което заслужава.

Още по темата
Съюзът на българските художници също изрази миналата седмица неодобрението си към новото туристическо лого на България. Според творческата организация то е в ущърб на националната графична идентичност.

В средата на януари от икономическото министерство представиха бранда.Той включва палитра от символи, които трябва да представят страната ни и да изградят нови асоциативни форми в съзнанието на потенциалния посетител. За всеки вид туризъм, който страната ни предлага, е разработен отделен „подбранд“, който се отличава със собствени символи, има и свое лого.

За направата им от консорциума „Сдружение за бранд „България“ са въплътили някои от най-типичните за България елементи - роза, слънце, море, планина, шевици, архитектура, погача.

Екипът, който се занимава с творческата част на продукта, е направил и проучване с какво точно чужденците асоциират държавата ни. Оказва се, че това е именно слънцето, затова то е и водеща част от логото – намира се в центъра“, обясни тогава Нико-Александър Ян, който е и творчески ръководител на проекта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
още нещо - тия 3000 лева (или 2500 или 5000) са само за външното лице, което се наема. като се каже прави и се дват пари се смят неговата заплата и евентуалон ако нещо е обещано на компютърждията не ведомството (тази сума не може да е по-голяма от първата). Председателят на звеното и заместниците му не могат да си договарят нещо извън заплата - за тях това е проект и по него те ще получат бонуси към основната заплата от Манистерството, но първо проекта трябва да се реализира
56
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
логото на НИМ (национален идсторичесик музей) струва 3000 левастарото лого (отпреди две години ) на ДАА(държаван агенция архиви струваше 2500 лева.логото на археолгическия музей струва 3000 лева.всички те са правени от един външен човек, който е бил организатор, събирал се е в малък екип екип от пет-шест души с ръководството, обсъждали са идеите му и каков се иска и накрая се е казвалона компютърджията какво да прави. резултатите са постигнати са 10-11 месеца.
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не искам пари за предложението си. ако трябав да го реализирам ще поискам 4000 лева а не 1,4 милиона.
54
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
новоот ни лого трябва или да е Мадарския конник или перперикон или роза - като долината на розите. Това са трите неща с които можем да блъдем свързани.
53
0
 
0
 
! Отговори
Герге преди 11 години
Новото лого трябва да символизира Крадливите политици, Бедния народ, Корумлираната съдебна система, Магистралите водещи бедните към гробищата, Дупките по пътищата покрити с винетки, Жалките пенсионери даващи оскъдните си пари за илячи ментета, Клошарите в градовете, Самодоволните спящи Депутати, Джафкането на някои омръзнали парламентаристи, лицата на вечните депутатите, скъпите лимузини на мутрите крадци, Безработните майстори, Проститутките, и чистачките ни в Гърция, Младежите ни в Т1 и Т 2..
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предлагам новото лого на БГ да се създаде от народа, а то да бъде в формата на чернобела рисунка: Парламента в пламъци, и един куп дупедавци натрупани на една купчина преди да бъде запалена, други висящи от бесилките, а трети в акта на разстрел по улицата. А в средата Октай водещ народа към свобода!
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чакай малко, а какво му беше на старото??? Аз много си го харесвах...плюс това така ли се мени логото на една страна, на всеки 3-4 години? Глупостиииии, и корупция...виждате ли, когато има корупция, много лесно се познава защото има резултати който са смайващи и непродуктивни.
50
2
 
3
 
! Отговори
Турист преди 11 години
А зощо е необходимо лого? България си има национален флаг.Да сте виждали туристическо лого на Гърция или Турция или друга страна? Аз не съм. Там май повече действат отколкото говорят.
49
0
 
7
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
ако това в центъра е слънце аз съм заек. Аз дето мога да рисувам като един второкласник, за десет лева ще им нарисувам по-хубаво слънце с фулмастри от това което 50 души са нарисували за 1,4 милиона използвайки фотошоп
48
0
 
6
 
! Отговори
Усмивката преди 11 години
Хохегер ряпа да яде. Защо не обявиха конкурс, на който всеки, който пожелае да си даде мнението. С три награди, които ще бъдат много по-малко от 1,4 млн лева, които са били похарчени да се напълнят гушите на свои хора "за последно".
47
0
 
6
 
! Отговори
.... преди 11 години
Е, милион и половина ...Както заявих и на друго място - чудо голямо ...В кой *** не сме хвърлили милион и половина ...Аз не знаех, че на това му викат лого ... Малко рициново масло за творческия колектив и щяло да стане още по-хубаво лого!Бих извъртял един референдум за това лого, обаче.Пък нека Фидосова му напипа името ... Тя го умее.
46
1
 
2
 
! Отговори
Тодор Живков преди 11 години
Този анонимния 47 е от колектива дето е взел парите. Явно е си пада по шареното. Кисело зеле не яде и ракия не пие - що е то? На Буда и Рашидов отрочето! Отгледано от Цецо в Симеоново, с помощи от Вдянков!!!
45
1
 
1
 
! Отговори
Micheto преди 11 години
bG e Seriozna Strana(???)
44
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не следва ли всички, които са взели нахалост пари за това кичозно и по детски наивно лого, да възстановят сумите?------------------ Следва.Като измислиш по-хубаво лого, покажи го и тогава всички ще ти се поклонят и ще изберат твоето лого. На мене логото ми харесва, защото е шарено и по детски наивно. Големите творци с брадите и лулите щяха да размажат едно лай*о с плюнка и да го обявят за шедьовър. Яжте си киселото зеле и си пийте гроздовата и не се бутайте в А-група.
43
0
 
5
 
! Отговори
Пенис Друсос преди 11 години
Калимера, калиспера, какво е това несто, бе? *** мозе ли така да прави лого на Булгария? Ами кой сте дойде сега в Гърция бе, малякас? Толкова красиво, толкова хубаво лого няма по цялата земя! *** как хубаво прилица на повръстано, сега всицкото енгилизи сте доде в Булгария да пие и да повръста на воля! Ми нема туризъм за Гърция, нема нисто, сега от глад ли да умираме? Не стига тази криза, ами сега и това лого сега де сто има турист, все в България сте доде!
42
0
 
19
 
! Отговори
Виртуален Палячо преди 11 години
Цялата държава се управлява от шайка мошенници! Вече от Десетилетия!! Хората си убиват семействата и се самоубиват през 3 дни от немотия!! Обири на банки, ОГРОМНА битова престъпност! Дори подмениха и въпроса на Референдума т.е. го обезличиха... И тия искат да ни разсеят с някво си лого.. и успяват ?!!
41
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Не следва ли всички, които са взели нахалост пари за това кичозно и по детски наивно лого, да възстановят сумите? И да се изработи едно ново качествено и естетично лого, в което да има вложен наистина творчески замисъл! Това лого е по-скоро обида за художествения ни потенциал.
40
0
 
3
 
! Отговори
трибют преди 11 години
Дайте първо да видим досиетата на досега управляващите дето се натискат отново да управляват -- ако са чисти да управляват. А на тези мандата още не им е свършил че да ги оценяваме и критикуваме . Сигурен съм че едните и другите са маскари -- ама хайде поне да изберем да ни управляват по-малките хайдути --- маскари
39
0
 
11
 
! Отговори
Ruja преди 11 години
Това лого е пълен, долнопробен кич!
38
9
 
0
 
! Отговори
кърджалиец преди 11 години
Аре стига бе, гнусен турски политикант!