106 апартамента и ателиета = летище "Божурище"

Пистата била оценена на малко повече от 750 000 лв.
13
106 апартамента и ателиета = летище "Божурище"
Снимка: архив, БулФото

Летище „Божурище” е било заменено за 106 новопостроени апартамента и ателиета. Това стана ясно на заседание на Временната анкетна комисия за проверка и установяване на всички обстоятелства около сделката за продажбата на летище „Божурище” през 2005 г., както и процедурата по обявяване на летището за паметник на културата през 2008 г. и 2010 г.

Председателят на временната комисия Петър Мутафчиев от левицата представи информация от Министерството на отбраната.

Още по темата
Пистата за излитане и кацане е била оценена при продажбата на летището на малко повече от 750 000 лв.

По договор за замяна от 6 юли 2007 г. между областния управител на София и „Индустриален парк София”, Министерството на отбраната придобива 106 апартамента и ателиета, от които 79 в София и 27 в Пловдив, предаде "Фокус".

Имотите са построени в периода 2005 - 2007 година. Ремонт и обзавеждане са били извършени на всички имоти в Пловдив, в София 18 са напълно обзаведени, пет частично.

До 2008 г. имотите не са имали определено предназначение. Има заповеди на министъра от 2008 г., с които за имотите е определено предназначение „служебни”, което определя настаняване за ръководни кадри. 

Това предназначение е запазено и досега за 27 имота в София и за два в Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
8
 
! Отговори
Emo преди 10 години
Боурище я подготви и проведе сделката Свинята - министър Николай Свинаров от НДСВ - това защо ни го спестява автора на материала. по същия начин продада и военното поделение където е мол Ситняково за 14-15 млн. лв., от самолетите Пилатус гушна 22 млн. евро, а неговия приятел Август Мичев, назначен от него за главен мениджър на министерството на отбраната го хванаха в присвояване на 750 000 долара. И още десетки корупционни сделки, сваляне от въоръжение на МиГ-23 с неизтекъл ресурс и т.н.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цяла авиационна писта оценена на около 400 000 евро!?!?!?!?!?!?!? ДАЛАВЕРА,ДАЛАВЕРА,МАЙКО НА БИЗНЕСА И ПРОГРЕСА/само за някои в държавата ни/.Този оценител да не е завършил образованието си в Руанда или Буркина Фасо бре??Че, това е цена за изпълнение на един километър калпава магистрала,а ТУК говорим за техническо съоръжение-АВИАЦИОННА ПИСТА с всичките му екстри!!После,ЗАЩО БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ СА БЕДНИ??От ПОДАРЪЦИ БРАТЯ,ОТ ПОДАРЪЦИ!!!
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е проблем, че е продадено за 106 жилища, а че е далеч-далеч под пазарната им цена. И най-лошото, че е очевадно...Абсолютно беззаконие, привилегированост, но и търпимост от страна на избирателя, което се корени в липсата на образование.
5
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 6Иде реч за над 1000 дка. демек 1 млн кв.м. топ земя в регулация, в Божурище и земеделска земя неможеш да купиш под 20 лв. кв.м. , а иначе сделката я направи Царя докато гл. секретер на МВР негово величество свети свети Бойко и Борисов ги хващаше а те ги пускаха ;)
4
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това "летище" не става за нищо, освен за автомобилни гонки. Пак добре са го разменили. Какъв паметник на културата може да бъде една бетонна писта, смешки.
3
6
 
15
 
! Отговори
g преди 10 години
До номер 1.О колко си *** виж за кой години става въпрос рязана карабина такава.Тогава бяха пак вашите ибрици на власт.
2
2
 
34
 
! Отговори
Див аграр преди 10 години
Близо до Монтана се намира бивше военно летище , в село Габровница. Едно време беше изтребителна авиобаза, с жилищни блокове за служещите.Там кацаха и транспортните самолети от Русия, които докарват уранови прътове са Козлодуй, мисля, че ремонтираха и удължиха на времето пистата, за да може да каца и излита даже и "Руслан".Познайта какво стана.Сега е в руини,разграбено и безстопанствено, както и самата държава, а струва милиони...Ракетите тук ги рязаха едно време, като не ги щяха из цялата стран
1
6
 
35
 
! Отговори
Румен преди 10 години
Що не ме учудва? есе пак е по време на БСП мандат. Заменките са отново на мода.