106 апартамента и ателиета = летище "Божурище"

Пистата била оценена на малко повече от 750 000 лв.
13
106 апартамента и ателиета = летище "Божурище"
Снимка: архив, БулФото

Летище „Божурище” е било заменено за 106 новопостроени апартамента и ателиета. Това стана ясно на заседание на Временната анкетна комисия за проверка и установяване на всички обстоятелства около сделката за продажбата на летище „Божурище” през 2005 г., както и процедурата по обявяване на летището за паметник на културата през 2008 г. и 2010 г.

Председателят на временната комисия Петър Мутафчиев от левицата представи информация от Министерството на отбраната.

Още по темата
Пистата за излитане и кацане е била оценена при продажбата на летището на малко повече от 750 000 лв.

По договор за замяна от 6 юли 2007 г. между областния управител на София и „Индустриален парк София”, Министерството на отбраната придобива 106 апартамента и ателиета, от които 79 в София и 27 в Пловдив, предаде "Фокус".

Имотите са построени в периода 2005 - 2007 година. Ремонт и обзавеждане са били извършени на всички имоти в Пловдив, в София 18 са напълно обзаведени, пет частично.

До 2008 г. имотите не са имали определено предназначение. Има заповеди на министъра от 2008 г., с които за имотите е определено предназначение „служебни”, което определя настаняване за ръководни кадри. 

Това предназначение е запазено и досега за 27 имота в София и за два в Пловдив.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
8
 
! Отговори
Emo преди 7 години
Боурище я подготви и проведе сделката Свинята - министър Николай Свинаров от НДСВ - това защо ни го спестява автора на материала. по същия начин продада и военното поделение където е мол Ситняково за 14-15 млн. лв., от самолетите Пилатус гушна 22 млн. евро, а неговия приятел Август Мичев, назначен от него за главен мениджър на министерството на отбраната го хванаха в присвояване на 750 000 долара. И още десетки корупционни сделки, сваляне от въоръжение на МиГ-23 с неизтекъл ресурс и т.н.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цяла авиационна писта оценена на около 400 000 евро!?!?!?!?!?!?!? ДАЛАВЕРА,ДАЛАВЕРА,МАЙКО НА БИЗНЕСА И ПРОГРЕСА/само за някои в държавата ни/.Този оценител да не е завършил образованието си в Руанда или Буркина Фасо бре??Че, това е цена за изпълнение на един километър калпава магистрала,а ТУК говорим за техническо съоръжение-АВИАЦИОННА ПИСТА с всичките му екстри!!После,ЗАЩО БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ СА БЕДНИ??От ПОДАРЪЦИ БРАТЯ,ОТ ПОДАРЪЦИ!!!
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е проблем, че е продадено за 106 жилища, а че е далеч-далеч под пазарната им цена. И най-лошото, че е очевадно...Абсолютно беззаконие, привилегированост, но и търпимост от страна на избирателя, което се корени в липсата на образование.
5
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 6Иде реч за над 1000 дка. демек 1 млн кв.м. топ земя в регулация, в Божурище и земеделска земя неможеш да купиш под 20 лв. кв.м. , а иначе сделката я направи Царя докато гл. секретер на МВР негово величество свети свети Бойко и Борисов ги хващаше а те ги пускаха ;)
4
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това "летище" не става за нищо, освен за автомобилни гонки. Пак добре са го разменили. Какъв паметник на културата може да бъде една бетонна писта, смешки.
3
6
 
15
 
! Отговори
g преди 7 години
До номер 1.О колко си *** виж за кой години става въпрос рязана карабина такава.Тогава бяха пак вашите ибрици на власт.
2
2
 
34
 
! Отговори
Див аграр преди 7 години
Близо до Монтана се намира бивше военно летище , в село Габровница. Едно време беше изтребителна авиобаза, с жилищни блокове за служещите.Там кацаха и транспортните самолети от Русия, които докарват уранови прътове са Козлодуй, мисля, че ремонтираха и удължиха на времето пистата, за да може да каца и излита даже и "Руслан".Познайта какво стана.Сега е в руини,разграбено и безстопанствено, както и самата държава, а струва милиони...Ракетите тук ги рязаха едно време, като не ги щяха из цялата стран
1
6
 
35
 
! Отговори
Румен преди 7 години
Що не ме учудва? есе пак е по време на БСП мандат. Заменките са отново на мода.