Борисов писа до СЕМ за "интервюто" пред Гарелов

Лидерът на ГЕРБ възмутен: Преднамерено е, злепоставят ме
Обновена: 8 апр 2014 14:04 | 8 апр 2014 12:13, Веселина Йорданова
264
Борисов писа до СЕМ за "интервюто" пред Гарелов
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изпрати сигнал до Съвета за електронни медии „за излъчено несъществуващо и съчинено интервю“, съобщиха от партията.

Става дума за материал, излъчен на 6 април в предаването на ТV 7 „Оригиналът“ с водещ Иван Гарелов с въпроси и отговори, които Борисов е давал в други интервюта или изказвания.

В неделя Гарелов заяви, че анонсираното интервю с Борисов имало за цел да го провокира да дойде в студиото, но директно интервю с лидера на ГЕРБ не е обещавано. Гарелов каза още, че от предаването му тествали конкуренцията и ръководството.

В сигнала Борисов заявява: „Въпреки изричния ми отказ да участвам в това предаване по ТV 7 по недопустим за правилата на журналистическата професия и етика начин беше направена манипулация с мои изказвания, извадени от контекста, в който са били направени за други медии“.

Според лидера на ГЕРБ така съзнателно се подвеждат зрителите и се правят внушения, които целят дезинформиране за истинските му позиции.

„Намирам, че това е било направено преднамерено, за да привлече първо по-голяма зрителска аудитория, а след това и злепоставянето ми“, категоричен е Бойко Борисов.

Той заявява още, че е отказал да участва в предаването, но авторите и водещият не са се съобразили и не са информирали предварително за това и зрителите. Борисов посочва още, че подходът да се приписват в национален ефир несъществуващи отговори на незададени към него въпроси нарушава правата му на гражданин и публична личност.

„С това се подменя моята автентична позиция и се представя на зрителите изопачена картина на истинската ми позиция и мнения. Определям такова поведение в предаване на електронна медия като преднамерено и недоброжелателно, с цел да бъда злепоставен като личност и в политическото ми качество на лидер на ПП ГЕРБ“, заявява още Борисов.

Според него въпреки уточнението на водещия в края на предаването, че това е „един коректен монтаж с малко хумор“, това не е достатъчно, за да се избегне заблудата на зрителите.

„Такова уточнение би трябвало да е направено в началото на компилацията с мои изказвания или при нейното излъчване, доколкото форматът на предаването не е сатиричен или комедиен, а информационно – публицистичен“, посочва той.

„Разчитам, че СЕМ ще разгледа на свое заседание този случай и ще излезе със становище, което ще избистри правилата, по които българските медии работят в името на обективната и професионална журналистика“, пише още Борисов в сигнала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
1
 
0
 
! Отговори
ataka преди 10 години
stiga reva kato gena,goqma tikva
220
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е, нема друг такъв ***.
219
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бисер Миланов пък отрече да е взимал пари от Бойко Борисов и ГЕРБ, но пък призна за суми, получени от Николай Бареков. ........................
218
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СПЕШНО ВКАРАХА БОЙКО БОРИСОВ В ПРАВИТЕЛСТВЕНА БОЛНИЦА И ГО СЛОЖИХА НА СИСТЕМИ. Лекарите са започнали да му правят изследвания. БОЙКО БОРИСОВ имал необичайно високо кръвно налягане, а първите резултати за сърцето му не са никак добри.Според лекари от правителствена болница премиерът е получил остра тахикардия. Те смятат, че Борисов е преживял най-тежко предателствата през последните дни.
217
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дон Боко Будалеземафиот от Банкялезекапо де ла тути капиала Серго яко го затапи.........и сладко, сладко го изклати
216
7
 
4
 
! Отговори
минувач преди 10 години
около тиквата замириса ...
215
0
 
0
 
! Отговори
Б.Б преди 10 години
"От всички, които са били премиери, аз съм най-големият експерт. Бил съм главен секретар, кмет, премиер. Даже два пъти кмет... Да пускам някого, който сега да се обучава в тази работа - не", каза лидерът на ГЕРБ. В експертното правителство, което обеща да предложи, няма да бъде включен Цветан Цветанов. Бившият вътрешен министър каза, че се отказва от имунитета си, но главният прокурор заяви, че ще мине по процедурата за отнемане на имунитет.
214
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бисер Миланов пък отрече да е взимал пари от Бойко Борисов и ГЕРБ, но пък призна за суми, получени от Николай Бареков. ....
213
7
 
3
 
! Отговори
Р.Цветанов преди 10 години
Българските журналисти трябва само да хвалят Бойко, но това не може да се получи, защото всички разбраха какъв егоист е бившия премиер.
212
9
 
6
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
Борисов вече е смешен със своите капризи.
211
7
 
5
 
! Отговори
Blaskov преди 10 години
Когато някой направи нещо, което не се хареса на Бойко, той започва да реве кански.
210
8
 
5
 
! Отговори
Василев преди 10 години
Боко скоро не се е обиждал и не се е оплаквал. Този човек има нужда от постоянно внимание, за да си чеше егото.
209
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българи дали искат Борисов, Цветанов и Дянков да се върнат на власт.
208
12
 
7
 
! Отговори
Хореограф преди 10 години
Борисов се държи като ощипана мома на хоро.
207
7
 
4
 
! Отговори
Карлуш преди 10 години
Тя е нова, има всички екстри и превъзхожда поне 5 пъти по всички показатели Боянския бардак на ГЕРБ. Източниците ни твърдят, че Борисов не живеел във въпросната къща, но настоявал тя да бъде винаги подготвена. Освен за нерегламентирани срещи тя е била и мястото, където лидерът на ГЕРБ се усамотявал с красиви момичета, твърдят от обкръжението му. Публична тайна е, че Бойко Борисов си пада по атрактивни журналистки, но не обича да парадира с тях на обществени места. Предпочита да се изкарва
206
7
 
5
 
! Отговори
Касано преди 10 години
След Боянския сарай на Доган се появи и Боянският бардак на Бойко Борисов. Така коментират оживено депутати къщата, която ГЕРБ са наели за срещи с пари от държавната субсидия.Миналия понеделник Цветан Цвгтанов каза в тв интервю, че наемът за бардака в Бояна е 8 хиляди лева. Проверка на Галерия" установи, че тази сделка е възможно наи-неизгодната за имота, а вече има и съмнения,че договорът е фиктивен, защото цената е далеч по-ниска от обявената.Справка в големите сайтове, които предлага
205
4
 
5
 
! Отговори
Карвальо преди 10 години
То бяха пържолки след убити деца, то бяха пръстени на лелката, то беше не знам какво... Още много има дето не се сещам...
204
7
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
TIKVA
203
9
 
6
 
! Отговори
Зрител преди 10 години
Бойко за колко простотии дето изрече трябваше на СЕМ да го дадат... Не е за говорене
202
6
 
7
 
! Отговори
ППЛ преди 10 години
ВСЯКА ДУМА НА БЕЗУМИЕТО ОТ БАНКЯ ПОМАГА НА ДРУГИТЕ ЗА ИЗБОРИТЕ, ТАКА БЕШЕ И ДОКАТО УПРАВЛЯВАШЕ АВИООТРЯД 28, ЗАБЛУДИТЕ ПАДАХА ЕДНА СЛЕД ДРУГА, И СЕГА Е ...ГОЛ, ГОЛА ВОДА, ПОСМЕШИЩЕ !