Бареков готов на разговори с ГЕРБ

Иска партиите с евродепутати да приемат национална програма
Обновена: 25 май 2014 23:36 | 25 май 2014 23:27, Камелия Цветанова
155
Бареков готов на разговори с ГЕРБ
Николай Бареков. Снимка: БТА

Лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков призова останалите партии, които ще изпратят свои евродепутати, да се обединят около национална програма, която да приемат с консенсус.

Той обяви, че ББЦ ще има тежки разговори с ГЕРБ оттук насетне.

„Един от тях е за „Чисти ръце”, те трябва да го подкрепят, готов съм за разговори, но без задкулисни игри и пред медиите, първата тема е как ще излезем от кризата, какво ще бъде служебното правителство”, посочи Бареков.

На въпрос дали ще поставя условия, той отговори, че вече ги е поставил.

"България без цензура" категорично няма да е в една група с БСП или с ДПС в европарламента, отбеляза лидерът на формацията. Той има намерение да стане евродепутат, въпреки че по думите му стои като опция и да се откаже.

„Държавата е в тежка ситуация, днес много хора се превърнаха в политически трупове в това число и Пламен Орешарски, а аз още миналата година казах, че протестите срещу Делян Пеевски могат да доведат до успех само ако се появи нова политическа сила, ние сме новата сила“, коментира той в изборната нощ, след като според прогнозните резултати ББЦ ще има двама евродепутати.

Въпреки че поздрави ГЕРБ с успеха, Бареков смята, че победата на евроизборите днес се дължи основно на пълното безхаберие на БСП.

Според него провалът на лидера на левицата Сергей Станишев е безалтернативен, а председателят на ДПС Лютви Местан „винаги би могъл да танцува на трупа на своя политически партньор“.

Още по темата
Лидерът на ББЦ коментира, че след тези избори политическите сили, които ще изпратят свои евродепутати, трябва да начертаят план за предсрочни избори, за служебно правителство, което да е подкрепено и от президента Росен Плевнелиев и да се организират избори в следващите 2-3. месеца

„Нова зима с това управление е авантюра за България, ако на мястото на Орешарски застане Бойко Борисов ще е същата работа, трябва да изработим национален консенсус за приоритетите, а за мен на първо място това е социалната политика“, настоя той.

Според него не е безразлично и кой ще бъде следващият еврокомисар и гласът на ББЦ трябва да бъде чут и по този въпрос.

Бареков се похвали още, че за неговата политическа сила са гласували „нормални българи“.

„Имаме голямо присъствие в областните градове на страната, там нашата партия е успяла да вземе второ място след ГЕРБ. Освен това се оказа, че най-голям процент от гласувалите жени са дали вот за „България без цензура“, обяви той.

По думите му ББЦ е привлякла голям процент от бившите избиратели на Реформаторския блок.

„Младите хора от 18 до 30 години са избрали ББЦ на първо място, но аз се чувствам предаден от българските роми, след като ходих и при тях, те гласуваха масово за ДПС и БСП, българските роми които бяха смазани по времето на ГЕРБ гласуваха и за тях, не и за нас, защото казах, че няма да им плащам“, отбеляза още Бареков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много му се иска на дудукОФ ,ама Генерал Бойко Борисов не прави компромиси с доказани предатели.Подлъга го успешното му присламчване към ВМРО и земеделците,които просто нямат си идея как ще ги извози
104
0
 
1
 
! Отговори
профила на балъка преди 9 години
Селяните масово са гласували за БСП и ДПС.В София и големите градове също не са му повярвали.Той печели младите провинциалисти,не успели да се реализират в чужбина,в София или другаде.Безработни мечтаещи за лесен живот,страдащи по времето на Тодор Живков.
103
1
 
4
 
! Отговори
Олее преди 9 години
Видяхте ли го този как се извъртя. А мразеше Бойко до дъното на душата си. Колко грозни думи изричаше. А сега като сукалче за цица гледа към Бойко. Защо толкова хора му повярваха. Ама за следващите избори ще се осъзнаят и тогава, също като Атака, набра сила и се разпадна.
102
0
 
13
 
! Отговори
ухааа преди 9 години
Цирка просто продължава: Барека не каза ли, че ще смачка Бойко и че ще вади от мишата дупка в Банкя мишока Борисов? Сега вече готв за разговори, но публични. Ама само до преди година имахме друг артист(доста по-убедителен), който също искаше такива медйини преговори, без договорки и т.н. Сега палячото има 3% и от атака в батака. Цирк с лошо качество!Наздраве
101
1
 
8
 
! Отговори
988 преди 9 години
Този ,не е с главата си! От какъв зор Борисов да си плюе на фасона и др. работи и да си прави труда да говори с мал...к?!
100
4
 
3
 
! Отговори
1 преди 9 години
До Анонимен 119. Затова трябва нова конституция с отзоваване на депутати, тези още не са преспали като хората и обръщат палачинка, щото няма наказазние. Мутрата и той е на този принцип-какво може да го спре три пъти на ден да си променя мнението? Нищо!
99
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 119. Затова трябва нова конституция с отзоваване на депутати, тези още не са преспали като хората и обръщат палачинка, щото няма наказазние. Мутрата и той е на този принцип-какво може да го спре три пъти на ден да си променя мнението? Нищо!
98
0
 
8
 
! Отговори
А как се пенеше, че преди 9 години
той бил свалил лично Борисов! Еь народе, какво още те очаква, Украйна ще ти се струва като обетована земя скоро.
97
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАКВО СТАНА С АКЦИЯ ЧИСТИ РЪЦЕ? МАЙ СЕ ОТЛАГА ЗА НЕОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ. ЩОМ КАТО ЩЕ ПРЕГОВАРЯ С ГЕРБЕРАСТИТЕ РАБОТАТА Е ЯСНА. И ТОЯ СИ Е.А МАМАТА ОЩЕ В НАЧАЛОТО. МНОГО ШУМ ЗА НИЩО.
96
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 9 години
"нихат барек",готов за ***,минаха двадесет дена,откакто не е *** банкянския зад..н..ик.
95
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
те не са виновни всеки може да бъде излъган веднъж но да те лъжат постоянно по един и същи начин всеки път е непростимо.твърденията какъв умен и мъдър е нашият народ са неверни и погрешни. мъките и мизерията са му напълно заслужени и явно са му малко. както е казал поета не народ а ***.
94
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То е ясно и за малките деца, че Бареков си е герберец до дупка. Всички плюнки по Бойко бяха прах в очите, сега отново ще се прегърнат и дружно ще разсипят България, но този път до основи. Кофти за обикновените хора, тях няма какво да ги мислим.
93
1
 
4
 
! Отговори
КРАТКА преди 9 години
Програмата на ББЦ беше качена на сайта им броени дни преди изборите - 17 точки с по 2-3 изречения!! Вижда ми се прекалено кратка!
92
1
 
14
 
! Отговори
Ива преди 9 години
До Анонимен 120Познавам няколко човека, гласували за него. Купува ги като "застъпници" за по 50 лв. И не са само ***. Предложих им за следващите избори да им събера по 60 лв. и да гласуват за когото си искат.
91
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
112 е много прав.Бюрека вече се показва като новия Яне.От най-върл противник,вече е готов да преговаря а после и да ближе з..ник.Дааааааааааа и ще ни обяснява,как не е добре да е с комунистите.Нищо,че всички са комунисти.
90
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не разбирам как изобщо някой би гласувал за този типажспоред мен, по-голямата част от неговите гласове са купени
89
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Барлеков,против задкулисни игри си, а самият ти си задкулисен. Защо не каза от къде са ти парите? На чии интереси служиш, наглецо!!! Заля България с SMS-и , балони и други *** преди изборите! Само празноглавите наивници вървят след теб. Нечувана алчност за власт!
88
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БОГ БЪЛГАРИЯ БОЙКО!
87
2
 
15
 
! Отговори
133456 преди 9 години
Бареков се оказа новия лъжец гласувахте за нов изчистен крадец с старите кадци.б.б,ц.ц,с.с,л.м,в.с никога няма да се оправи този разграден двор.
86
0
 
30
 
! Отговори
Нищо ново! преди 9 години
Този филм вече сме го гледали. Преди имаше една откачалка, която щеше да уволнява Бойко Борисов. И сега като няма придворен слуга в лицето на Яне Янев мястото е заето от новия слуга НИКОЛАЙ БАРЕКОВ!