България е на прага на финансова катастрофа, отсече Караянчева

От трибуната на НС тя призова управляващите да подадат оставка
13 юни 2014 11:40,
12
България е на прага на финансова катастрофа, отсече Караянчева
Цвета Караянчева, Снимка: ГЕРБ

След навършване на една година от управлението на новата тройна коалиция - БСП, ДПС и "Атака", държавата е в институционална криза, България е на прага на финансова катастрофа, а евроатлантическите ни партньори са загубили доверието си в страната ни. Това каза в декларация от парламентарната трибуна Цвета Караянчева от ГЕРБ.

Тя отново призова управляващите да не губят повече времето на българския народ и незабавно да го освободят от "вредното си присъствие във властта", като си подадат оставката. "Вашето време свърши, "нямате морално право да завличате държавата в дупката на собствения си провал", каза Караянчева.

Според нея безпринципното "задкулисно управление и липсата на всякаква експертност" са довели до спиране на стратегически проекти и загуба на европейски средства, защото "архитектите на тройната коалиция", които са стояли в основата и на предишната тройна коалиция вече имат "натрупан богат опит" в спирането на средствата от европейските програми.

"Шумно прокламираните действия" на управляващите срещу битовата и организираната престъпност се оказаха само "ПР ходове", целящи да отклонят общественото внимание от "тоталната абдикация" на правоохранителната система от задълженията й, каза Караянчева.

Според нея заради "непрозрачното и задкулисно управление на кабинета "Орешарски", ЕК е размахала пръст" на България за случващото се в сектор енергетика заради реализацията, в нарушения на европейските правила, на "Южен поток".

Тя посочи, че през последните месеци Брюксел е спрял плащанията по няколко стратегически за България европейски програми, а предупрежденията за това са идвали месеци по-рано.

Правителството на Орешарски не прие никакви адекватни мерки, а през цялото време се опитваше да си измие ръцете с управлението на ГЕРБ, обясни Караянчева.

Основателни са съмненията, че този "провален" кабинет се опитва в последните дни от съществуването си да "замете следите си и да прикрие мащаба на катастрофата", в която оставя държавата, заключи Караянчева.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: БСПоставкаГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И като дойде ГЕРБ на власт всичко ще цъфне и върже? Караянчева ти си ***!
9
1
 
4
 
! Отговори
хаха преди 9 години
оф и тая кифла ли взе да разбира от финанси? след Дянков тя ли ще е новият гербаджийски финансов гуру? направо да се чуди човек да плаче ли или да се смее..
8
0
 
0
 
! Отговори
Бай Ганя преди 9 години
8, кажи за частния дълг колко е?
7
2
 
9
 
! Отговори
Лъжи на Герб преди 9 години
Стига с ЛЪЖИТЕ на Гроб(Герб). България е с най-нисък процент държавен дълг- 18,6 %, докато средно за ЕС и еврозоната е над 80 % и 100 % от БВП, Германия - 80 % . По бюджетен дефицит сме с най-нисък дефицит- под 2 %, а много от страните в ЕС са над 3 % и повече. За 1 год. Орешеарски увеличи фискалния резерв с 2 млрд., докато Герб задължяваше страната с 2 млрд. годишно, като профука 8,5 млрд фискален резерв, оставен от Станишев, взе нови 4 млрд заем, открадна 1,5 млрд. резерв на Здравната каса и о
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какво ПОДГОТВЯТЕ ПОЧВАТА, да ни лъжете отново. Три години ГЕРБ СТИГА!!!!! Три години лъжи как вие правите нещо за хората, как обаче няма пари защото е криза, как се разправихте с политическите си опоненти по милиционерск. ТРИ ГОДИНИ ГЕРБ СТИГА!!!!!
5
3
 
9
 
! Отговори
Искам Война!Свобода! преди 9 години
Дано Стане Гражданска Война да разберат че Българите и Българският народ ще командва.... Дай Боже само Война и нищо друго ще направи България РАЙ!!! Всички виновни ще бъдат наказани!!! Власт на Народа!!!
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде стига сте лъгали. Тя катастрофата отдавна стана. Тоя праг го слушаме от години а решение никакво. Бла бла бла, блабла бла блабла бла.
3
4
 
4
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
До Искам Война!Свобода!ВНИМАВАЙТЕ КАКВО СИ ПОЖЕЛАВАТЕ!ПРИПОЛОЖЕНИЕ ,ЧЕ ДОСЕГА ВСИЧКИ МАРИОНЕТКИ В БЪЛГАРИЯ СА УСПЕШНИ И ИЗПЪЛНЯВАТ УКАЗАНИЯТА НА ФИНАНСОВИТЕ АНАРХИСТИ НЯМА ПРИЧИНА ДА ВИ СЕ СЛУЧВА НЯКАКВО СОЦИАЛНО ИЛИ ЕТНИЧЕСКО НАПРЕЖЕНИЕ ! АКО ИСКАТЕ ВОЙНА ИЗГОНЕТЕ ШЕВРОНТИЙТЕ И ЩЕ СТАНЕТЕ КАТО В СИРИЯ! А РУСНАЦИТЕ УКРАЙНА НЕ МОГАТ ДА ОСВОБОДЯТ ТАКА ,ЧЕ ЕДВА ЛИ ЩЕ ДОЙДАТ ДА ВИ СПАСЯВАТ ТОЧНО ВАС !
2
3
 
2
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
ДОБРЕ ,ЧЕ БЯХА ДЯНКОВ И ОРЕШАРСКИ ,ЧЕ НИКАК НЕ Е ЛЕСНО СТРАНА КОЯТО СИ ИМА ВСИЧКО ДА Я ВКАРАМЕ В КАТАСТРОФА С ФИНАНСИТЕ ДА ПРОСО ЗАЕМИ С ЛОША ЛИХВА ОТ НАС !
1
8
 
4
 
! Отговори
Искам Война!Свобода! преди 9 години
А Дано Стане Война в България... Дай, Боже война да стане!!!