Още хора ще напускат БСП, вещаят в АБВ

И без ПФ коалицията ще оцелее, смята Румен Петков
2 юни 2015 10:44,
23
Още хора ще напускат БСП, вещаят в АБВ
Снимка: архив Булфото

Зам.-шефът на АБВ Румен Петков прогнозира, че процесът на напускане от БСП не е приключил и предстои още хора да хвърлят партийните си книжки.

"Очевидно има напрежение - или се искат оставки или хора напускат партията. Не мисля, че този процес е приключил", каза бившият бесепар пред bTV. Той обаче направи уточнението, че не иска става част от хората, които говорят за разпад на лявото, защото АБВ били за дебат за състоянието на лявото в България.

Още по темата

Преди два дни бившият депутат от БСП Страхил Иванов обяви, че напуска партията. Той съобщи и че освен него още 40 души от структурата в район "Витоша" са хвърлили оставките си. Иванов е несъгласен с политиката, която води соцръководството.

Румен Петков прогнозира и че евентуално излизане на Патриотичния фронт от управляващия съюз няма да доведе до разпада му. Причината е, че коалицията е между ГЕРБ и Реформаторския блок.

Зам.-шефът на АБВ е категоричен, че проблемите в политиката, а още повече в управлението, не се решават с поставяне на ултиматуми.

Миналата седмица Патриотичният фронт даде срок до 1 юли на ГЕРБ да изпълни седем от приоритетите му. В противен случай хората на Валери Симеонов заплашиха, че ще оттеглят подкрепата си за управлението.

Румен Петков отговори уклончиво на въпроса подкрепя ли партията му провеждането на референдум, заедно с местните избори през есента. "Ние за изборите не можем да отпечатаме бюлетини, сега и за референдум...", каза той. Петков не отхвърли идеята за допитването, но обясни, че се притеснява от това как хем ще се води агитация за местната политика, хем за националната.

Според зам.-шефа на АБВ трябва да се излезе от "тази пошла схема" на Десетилетието на ромската интеграция. Петков смята,че ако това не стане, ще продължат да се наливат пари и проблемите ще се разрастват.

"Не трябва да се допуска спекулативен политически подход към Гърмен. Този проблем може да се превърне не в буре с барут, а в ежедневно гърмяща смес, ако темата стане политически спекулативна", предупреди още Румен Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: бспАБВРумен Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
ууу преди 8 години
тоя що не се гръмне
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е наздраве.
13
0
 
5
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Е как няма да оцелее като сте жадни за власт и пари. Продадохте България.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отдавна наследниците на БКП -БСп и АБВ не защитават интересите на работническата класа ляво с червени милионери - олигарси не става свършиха червените бабички които березервно подкрепят ...като си искат ляво българите да направят нещо като СИРИЗА
11
1
 
9
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
И това го казва КОЙ? Втората корпоративна партия след ГЕРБ. Партията създадена заради властовите блянове на Първанов.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАМБА, И ОТ БСП И ОТ АБВ ЩЕ ВИ НАПУСНАТ, КАМБААААААААААА...И ЕДНО КМЕТСКО МЯСТО НЯНА ДА ВИДИТЕ, ХОРАТА ВИДЯХА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ЩО ЗА *** СТЕ!
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Надявате се да дойдат при вас? Няма да стане.
8
3
 
8
 
! Отговори
БСП: След нас и пото преди 8 години
*** са като раково заболяване в напреднала фаза.Дори и да изрежеш главното огнище ( в случая БСП ) , метастазите са се пръснали навсягъде , няма орган в държавата , който да не е поразен фатално.Няма партия , в чиито основи и сърце да няма *** и ДС , бизнесът и финансите са в червените лапи , правосъдие......и т.н и т.н.
7
0
 
3
 
! Отговори
комунис преди 8 години
тоя пиклю жив ли е
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баба и дядо не доживяха, но аз поне ще видя смъртта на бсп-ту...Гадове мръсни.
5
2
 
7
 
! Отговори
скайнет преди 8 години
лявата политика куца патологично
4
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БСП ще си отиде с последния соц. пенсионер!
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 4Имаш право. Но същата помия е и от дясно. Само се наричат леви и десни, а ги творят едни и същи и все за сметка на хората и в полза на банковите им сметки.
2
0
 
14
 
! Отговори
Абв мен преди 8 години
А понеже в АБВ не са напуснали хора. Същата помия е там. Бях член, всичко е пълен бъркоч. Няма шанс
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пикаещият във фонтани изглежда много доволен