Миков упрекна: Министерският съвет е профсъюз на бизнеса

Доходите ни не могат да понесат по-висока цена на тока
Обновена: 21 юни 2015 16:11 | 21 юни 2015 15:29,
26
Миков упрекна: Министерският съвет е профсъюз на бизнеса
Снимка: архив, Булфото

С проблемите в енергетиката вече имаме уникална ситуация, стачка на работодатели и Министерски съвет, който се явява профсъюзната им организация, каза пред журналисти днес председателят на БСП Михаил Миков.

"С решенията на Комисията за енергийно и водно регулиране има преразпределяне на средства от държавния към частния сектор и  като резултат - повишаване на печалбите на ТЕЦ Марица Изток" 1,  ТЕЦ Марица Изток" 3 и на фотоволтаичните централи", каза Миков.

Още по темата
"Намаляването на заплатите на енергетиците в държавния сектор няма да реши проблемите. Тези експерти особено в атомната енергия, ще отидат да работят в Турция, където вече се правят руски атомни централи", каза Миков.

"Буди недоумение реакцията на правителството да не иска увеличение на цената на тока - това е опит да се избяга от решението на КЕВР, което е необосновано и поставя българската промишленост пред сериозни рискове. Решението в КЕВР е взето от представители на ГЕРБ и на Реформаторския блок", каза председателят на БСП.

Депутатът Таско Ерменков, посочи, че нормата на печалбата на т.нар. американски централи е 43 процента - при един милиард лева оборот те начисляват печалба 430 милиона лева за миналата годна. Печалбата на ЕРП-та се качва от 7 процента на 7,4 на сто с новото преразпределение на разходите в енергетиката, добави Михаил Миков.

Председателят на БСП подчерта, че доходите на българите са ниски и не могат да понесат толкова висока цена на електроенергията.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Миков, правителството на Орешарски направи нещо реално за да намали себестойността на електроенергията: въвеждането на допълнителна такса за ВЕИ и искане до ЕК за проверка за свръхподпомагане на ВЕИ сектора и американските централи. Вземи ги научи тези неща и ги казвай ясно. Банкянският хитрец, с когото си имаш работа, в приказките те надминава десет пъти, и ако няма нещо реално, направо си го измисля. Където му дадат думата, Бойко все подхвърля нещо негативно за Орешарски, а вие си мълчите.
18
1
 
4
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Не на бизнеса е синдикат, а на олигарсите в лицето на КРИБ. Това са Домовчийски, Огнян Дойнов, Пеевски и т.н.
17
2
 
2
 
! Отговори
:-D преди 8 години
ММ пак е посръбнал за кураж преди да се изцепи в медиите :-D
16
2
 
3
 
! Отговори
до 8 преди 8 години
В кой именник има това звучно българсКо име - "питам"???Иначе речника ти е типичен каруцарски ,но това си е нещо като личен подпис......
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миков си бил доказал доходите със залагания на борсата. Като го гледам на какъв голям борсов играч ми прилича, като удари една ракия, сигурно се превръща във Вълкът от Уолстрийт!
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не на бизнеса а на олигарсите. За бизнеса на обикновенния българин хич не им дреме и му пречат всякак.
13
2
 
7
 
! Отговори
ужас преди 8 години
Зад всички зелени централи който са главните виновници за цената на тока стоят политици,те си определят цената за изкупуване,те бъркат законно в джоба на всички българи,мястото им е в затвора.Мисия невъзможна - как енергийната мафия в Парламента ще се бори срещу себе си?!140 депутати притежават ВЕИ-та... Над 70% са на фамилия Стоянови
12
2
 
3
 
! Отговори
maxobg преди 8 години
еввала ,бе чуек ,с това изказване утрепа рибата !!
11
5
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
абинетът е против повишаването на цената на тока, защото го няма Близнашки да им свърши черната работа. Гърбавото управление е правителство на фотоволтаичната мафия.
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И профсъюз на мафията! Знаем КОЙ е главния "управленец"!
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А синдикатите са адвокати и лобисти на работодателите.Не знаят що е то стачка ,само са слушали за такива действия. Имаше само един истински синдикат-СОЛИДАРНОСТ.Българските профсъюзи са само ПУБЛИКА. ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ КОИТО СА В КНСБ и ПОДКРЕПА -НАПУСНЕТЕ ТИЯ ОСТАНКИ НА КОМУНИЗМА.!
8
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мишо, кажи си колко пари взимаш да си рекламно лице на компании за спиртни напитки.
7
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миче, твоята партия дължи няколко отговора пред българския народ:1. Защо фалирахте България на 3 пъти - 1990-та, 1996-1997, и 2014-та година?2. Кой и защо уби Андрей Луканов?3. Защо назначихте Пеевски за шеф на ДАНС?4. Защо тогавашния партиен "елит" на БСП създаде ДПС?
6
6
 
14
 
! Отговори
Николова преди 8 години
А БСП е само профсъюз на обещаващите,залъгващите и никога нищо не даващите!Няма го обещаното СВЕТЛО БЪДЕЩЕ! Залъгваха ни,че има светлина в тунела и ,че на нашата улица ще дойде празник-да,ама не!Вече дори и надежда не ни дават! Срам и позор за тая партия!
5
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Удари още един стакан!
4
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MIKOV NE SI PRAV,PRAVITELSTVOTO E PROFSAUZ NA MAFIATA,ALI BUDA I 40 APASHI.
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Миков упрекна: Министерски съвет е профсъюз на бизнеса"-Лошото е, че профсАюза си остана и до днес така и не можахме да го унищожим тоя профсАюз и това ни беше най-голямата грешка.
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ne se podvezhday Mikov po lukavshtinata na Stanishev.
1
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бре Миков твоите доходи не могат да понесат само по-висока цена на алкохола!