Партнираме си със Саудитска Арабия в туризма

Принц Султан Ал-Сауд оцени високо природните ни дадености
59
Партнираме си със Саудитска Арабия в туризма
Снимка: Правителствена пресслужба

В последните години Саудитска Арабия извежда туризма като приоритетен икономически сектор с големи възможности за развитие и създаване на партньорства с други държави.

Това каза принц Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал-Сауд, председател на Борда на директорите на Комисията по туризъм и национално наследство на Саудитска Арабия, на среща с премиера Бойко Борисов.

Принц Султан Ал-Сауд е в страната ни начело на делегация, проучваща потенциалните възможности за инвестиции у нас.

Той оцени високо природните дадености и културно-историческото наследство на България и го определи като отлична основа за сътрудничество и реализиране на съвместни проекти.

Страната ни е доказана туристическа дестинация. Показателно е, че броят на посещенията на чуждестранни туристи у нас се е увеличил през последните 10 години с близо 40% и надхвърля 7 милиона туристи, което е почти колкото населението на България, посочи премиерът Борисов.

Той изтъкна, че България е добре настроена към нови възможности за развитие на туризма и към инвеститори, за да реализира в максимална степен големия си потенциал в този стратегически отрасъл.

По думите му, макар все още масовият морски и зимен туризъм да заемат основен дял в отрасъла, огромен потенциал имат различните видове специализиран туризъм, като СПА, културен, исторически. Силно конкурентно предимство е възможността те да се комбинират помежду си.

Министър-председателят изтъкна освен това, че страната ни има стратегическо разположение, добри макроикономически показатели, ниски данъци и квалифицирани кадри.

"България е икономически стабилна, спазва стриктна фискална и финансова дисциплина и това я прави привлекателна дестинация за инвестиции“, изтъкна Борисов.

Премиерът изрази очакването си подписаният преди дни Меморандум за разбирателство и сътрудничество в сферата на туризма между България и Саудитска Арабия да бъде добра основа за стимулиране на двустранните контакти между бизнеса и правителствата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ние оценяваме високо природните им дадености под пясъците, ама кой НОРМАЛЕН ще отиде в СА на екскурзия а и дали ще го пуснат, но обратното е в пълна сила - терористи, терористи и тия двамата и те!
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Burki na plaja????
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само тия Боко, не! Иначе отиваш при "умерената опозиция" и те почват нальотите!
34
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле, тоя ще ни довърши напълно. ***!
33
0
 
5
 
! Отговори
Батко преди 7 години
Бойко, покани тия типове на свински плескавици на рамазана и да си заменават за мека .
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много се страхливи бе, днес.бг една статия не искате да публикувате или поне да споменете
31
0
 
9
 
! Отговори
Малееее.., преди 7 години
Тая гн-ида два мандата управлява напук на народа,защото знае,че е мразен.Сега вече,терористите ще влизат "законно" ка то "туристи".Който си продава душата на дявола,най-накрая дявола му я прибира. Дали нашият султан не е получил информация,като как съхраняват милиардите му? Е,сега вече на нашия туризъм му видя Боцо сметката.Колко ли чужденци ще идват в България на почивка рамо до рамо с чаршафосаните на плажа?
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пак ли ни продаваш на камиралите *** нещастен
29
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господ е дал на тия безверници солена вода, сух пясък и жарко слънце, и нефт да горат в ада а тоя Тиквун се заиграва с тях, продажник! Не ни трябват терористичните пари на тая змииска *** от Саудитска Арабия!!!!! Арабелите вън от нашата благословена земя!
28
2
 
17
 
! Отговори
Я СЕ СКРИЙ преди 7 години
ТИ, ТИКВО СИ ПАРТНЬОР С ВСИЧКИ, ОТ КОИТО "ИНКАСИРАШ" КЕШ, В БРОЙ И НА РЪКА. ТАКА СЕ УКРИВАТ МИЛИОНИТЕ ЗА СКЪПИ КЪЩИ В ИСПАНИЯ, САЩ И МАЛКАТА СПРЕТНАТА КЪЩУРКА В БАНКЯ, КОЛКОТО ПРОГИМНАЗИЯ С МАГНОЛИИ ОТПРЕД. ЛИЦЕМЕР НЕЩАСТЕН. ДА СА БЛАГОДАРНИ НА ВОЙНАТА В ТУРЦИЯ ЗА ОТЛИЧНИЯ СЕЗОН. НЕ НА НЕКАДЪРНАТА АНГЕЛКОВА
27
4
 
1
 
! Отговори
Иванов Геолог преди 7 години
Да помогнем на Саудитска арабия да спре опасно високите градежи веднага..Региона е сертифициран след потопа причинен от тн вавилонска кула само за палатъчи градежи даже пристанища с каменни градежи не са позволени..
26
3
 
23
 
! Отговори
Лошо! преди 7 години
Не трябва да си партнираме с тази държава!!!! Те наливат милиарди да подхранват салафизъм, тероризъм и ислямизъм по целия свят! Те са тези, които плащат на нашите *** да носят бурки. Тяхните университети са топ-дестинация за младите студенти от Родопите.Лошо!Не трябва да си партнираме с тази страна!
25
3
 
24
 
! Отговори
6666 преди 7 години
Тиквуна се хваща на хорото с дявола, гнездото на змиите Саудитска Арабия. Какваа ли е била истинската тема на разговор? ??
24
4
 
16
 
! Отговори
PENE преди 7 години
Кой туризъм бре , Тиква !?? Емигрантският "туризъм" само можем да развием с тези *** ! Понеже не ги искат при тях , плащат на такива продажници като Мутрьо да ни ги натресат ... Продажни *** ! ! !
23
19
 
4
 
! Отговори
Вижте преди 7 години
Вижте къде са ОАЕ след 20 години управление на пари. Вижте къде са любимите ви руснаци след 60год управление на пари. Вижте и "съюзните" останали в Съветския съюз, на какво дередже са.Както винаги Бедни факти другари.Мерси.
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човека може да има предвид туризма на "бунтовници", там добре ни е натоварил, че и отгоре! Иначе дедо от село се е засилил към Дубай, направо тръпне от нетърпение да си похарчи там пенсията! Кой знае какви ги оплескал отново за кой ли път и какво е подписвал на наш гръб! Такова "сътрудничество" пада, че скоро сами ще почнем да си говорим малкото останали тук.
21
2
 
19
 
! Отговори
Нима? преди 7 години
Демократична, не-тоталитарна, Саудитска Арабия? Където се бесенето, рязането на глави, разтрела и прочие си е съвсем нормално денонощно законово събитие. НЕ, МЕРСИ! Защо Американците, ЕС и прочие, все още не са я по-демократизирали? :)
20
2
 
33
 
! Отговори
без инстинкт преди 7 години
Саудитска Арабия и Катар са държавите, които най-яко финансират главорезите от ИДИЛ. И вместо пожарникарят да се дистанцира от тези престъпни режими, които пряко са отговорни за кръвопролитието в Сирия, той се снима с техен представител и се хили като ***! Пожарникаря няма и грам политически инстинкт!
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гротеска
18
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ставало въпрос да идват туристи, а терористи.