Кабинетът "Радев": Огнян Герджиков става служебен премиер?

Професорът приел поканата да оглави служебното правителство
153
Кабинетът "Радев": Огнян Герджиков става служебен премиер?
Снимка: Булфото, архив

Проф. Огнян Герджиков най-вероятно ще бъде новият служебен премиер и ще оглави служебното правителство на новоизбрания президент Румен Радев.

Професорът бе сред спряганите имена за поста, но според източници на "24 часа" вече е приел предложението и ще встъпи в новата длъжност.

Още по темата

Новият премиер и неговите министри се очаква да бъдат назначени на 27 януари.

Проф. Огнян Герджиков бе председател на Народното събрание при кабинета на Симеон Сакскобургготски и два мандата депутат от НДСВ. След което продължи своята юридическа дейност, както и да преподава на студенти.

Шефът на парламентарната комисия по отбрана ген. о.з. Михо Михов пък е най-вероятният служебен военен министър, твърдят източниците на изданието. Според тях именно Михов е човекът, който е предложил кандидатурата на Радев за президент. Освен това Михов, който е бивш командващ ВВС и шеф на Генщаба, познава Радев още от времето, когато е бил курсант във военновъздушното училище в Долна Митрополия.

Очаква се в кабинета на Радев регионален министър да е бившия кмет на село Труд Николай Копринков. Той е едно от сигурните имена в екипа на новия президент, беше в инициативния комитет за издигането на генерала.

Проф. Емилия Друмева пък ще е юридически секретар на Радев и служебен правосъден министър. Финансов министър в служебния кабинет най-вероятно ще е Кирил Ананиев. Заместникът на Владислав Горанов е признат от всички партии експерт, в министерството е вече няколко мандата при различни правителства.

За външен министър е предложен на директорът на Института за икономика и международни отношения Любомир Кючуков. Той бе зам.-министър в кабинета "Станишев" и посланик в Лондон.

И друг кадър на кабинета на тройната коалиция - евроминистърката Гергана Паси, се обсъжда за правителството на Радев.

Възможно е Богомил Бонев да поеме отново МВР, след като бе начело на ведомството преди близо 20 г., по време на правителството на Иван Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 80Ти умен военен да си виждал?
47
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За съжаление не виждам как Радев ще си искара мандата с такива ходове...
46
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нов бардак със стари *** нали... Радев стига слуша Нинова ще си изпатиш, не съм гласувал за теб за това!
45
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тепърва народа ще разбере по трудния начин какво чудо ни чака с др. Радев др. Нинова и др. Йотова . Това са некадърни и без отговорни хора . Наглата и проста Нинова щяла да става Премиер , боже господи прибери си вересиите .
44
1
 
3
 
! Отговори
баце преди 7 години
До thТъпанарите няма да те разберат
43
0
 
3
 
! Отговори
Циник до 71 преди 7 години
Бе верно "нивото" е проблема - "простаците" ( за разлика от теб ) не вярват, че служебно, или постоянно - правителството ще работи за доброто на народа! Такива са - Томи неверни - далеееч от чистата ти вяра - в правителства обичащи народа!
42
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименИ понеже Герджиков е с класи над другите затова тройната коалиция НДСВ.БСП-ДПС ни оправиха за 800 дни така , че фалира държавата . Искате или не в момента няма по добър държавник от Борисов .
41
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Задачата на това правителство е да подготви изборите до идването на реалното такова. Нищо друго не влиза в правомощията му. Средно интелигентните хора би трябвало да го знаят това. От коментарите става ясно, че нивото е под средното. Освен това Герджиков е класи над Борисов. Не ви ли омръзна да ви управляват хора с една гънка в мозъка?
40
2
 
6
 
! Отговори
Циник до 65 преди 7 години
Мда...подкрепен от БСП/БКП....в това са майстори - пребойдисват се докато мигнеш! За еманципацията - сбъркал си форума - токшоуто "За , или против силиконовите ци*ци" не е в тази тема!
39
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе я си таковайте..... Радев беше подкрепен от бсп. Ако те не бяха застанали зад него, той никога нямаше да спечели. Много сте нагли. Да се еманципирал? Плевнелиев, защо не се еманципира? Значи последният може да е президент на група хора, а Радев да е независим, по точно да се съобразява с вас. Какви бяха служебните правителства на Плевнвлиев? Последното ни натресе Митов и не само него. Освен това задачата на сл. правит. е да подготви изборите, нищо повече.
38
8
 
17
 
! Отговори
Шопо преди 7 години
Те ви го дженерало Радев !!! Отново ще ни ръководят старите шушумиги...
37
12
 
7
 
! Отговори
Мъка Мъка преди 7 години
Поредното доказателство че ГЕРБ няма алтернатива. Просто нула конкуренция.....Всички останали до един са политически трупове а особено БСП е най вредната партия. Дори антибългарската партия ДПС има по добри кадри и ясни цели. Сега пак ще вадят разни кадри от нафталина......уж да "спасяват" положението. Все едно толкова няма млади и образовани хора в тая страна. До кога ще гледаме едни и същи ченгета в политиката?
36
7
 
13
 
! Отговори
th преди 7 години
Успокойте се малко. Първо - целта на служебния кабинет е държавата да продължи да работи и да организира честни избори. Второ - необходими са хора с опит, а Герджиков е такъв човек, за да няма някакви сериозни катаклизми. Замислете се колко е ограничен кръга от хора с опит, които са готови да ръководят държавата за 2-3 месеца. Прави сте, че стар бардак със стари к не се прави, но просто никой не прави бардак, а временен лагер докато дойдат новите к. Целта не е кабинета да лови ББ, ЦЦ и т.н.
35
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 6маткаДр. червен каскет , а какво ще кажеш за Богомил Бонев . Можеш ли да ми обясниш как такъв изпечен крадец става министър ва МВР . Нали той с свинаря Гергов откраднаха Пловдивския панаир и сега Бонев му е директор . Само почакайте и ГЕРБ ще ви се видят ангелчета спрямо кабинета на Тройната коалиция .
34
3
 
10
 
! Отговори
Циник до 55 преди 7 години
Хубав ник си си избрал....приляга ти! В едно обаче си прав - нашите политици са като торба с женски полови органи - който и да извадиш - смърди на развалена риба...и не помни - кога е загубил девствеността си!
33
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другари не очаквайте нищо добро от др. Радев . Този човек е военен и като такъв цял живот е изпълнявал заповеди. А заповедите от др. Нинова и др. Йотова са вредни за България , ама много вредни . Новата стара тройна коалиция е в ход . НДСВ-БСП-ДПС . Винаги така става като се гласува на инат , а не с разума .
32
10
 
7
 
! Отговори
6матка преди 7 години
До всички, които все мрънкотят за нещо: А предложетие вие някакво име за служебен министър-предстедател? Явно познавате всички... из основи, ясни са ви като прочетена книга... значи познавате и някой който става за такъв.... предложете, моля!Мисля, че Герджиков е добра кандидатура, но една птичка пролет не прави, за съжаление!
31
3
 
11
 
! Отговори
Циник до Пацо преди 7 години
Що бе брато ? Радев си е президент...с всички "екстри" ...заплатка...коли....охрана...лукс...връзчици! Пенсийката ще му е сносна...доживотна охрана...секретарка..офис...шофьор! Той си е окей! Лапнишараните дето го избраха - вече не са важни!
30
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първото което трябва да направят е да потърсят отговорност от Боко за милиардите заеми, приемането на мигранти заради чужди интереси, пълна ревизия на Герб, пълна ревизия на еврофондо-------------И кой да я направи тая ревизия, крадците от НДСВ ли? Наивник!
29
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Новоизбраният президент Румен Радев не дава никакъв знак, че се е пуснал от полата на Корнелия Нинова. Това е притеснително - да гледаш как въздушен ас се превръща в червено ***.Тези номинации от партията НДСВ са върха на политическата безидейност и безсилие на БСП и Нинова!