Лиляна Павлова – "любимката" на парламента, който си отиде

Само един вот на недоверие поисаха депутатите в 43-ото НС
27 яну 2017 19:13,
80
Лиляна Павлова  – "любимката" на парламента, който си отиде
Снимка: архив "Булфото"

Бившият строителен министър Лиляна Павлова и финансовият министър Владислав Горанов от кабинета "Борисов" 2 са били най-виканите министри в 43-ия парламент.

Павлова е била под прицела на депутатите с 425 въпроса и питания във времето за парламентарен контрол. Това сочи справка за работата на 43-ото Народно събрание през целия му мандат, изпратена от парламентарния пресцентър.

Владислав Горанов е бил питан 414 пъти.

Още по темата

Трета по депутатско внимание се нарежда вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова с отговори на 389 въпроса.

Следват земеделският министър Десислава Танева – 289, здравният министър Петър Москов – 235, екоминистърът Ивелина Василева – 184; министърът на енергетиката Теменужка Петкова – 179; министърът на отбраната Николай Ненчев – 149; министърът на транспорта Ивайло Московски – 147; министърът на културата Вежди Рашидов – 138.

Първенците по зададени въпроси сред депутатите в целия мандат на 43-ото НС са реформаторите Петър Славов с 489; Мартин Димитров с 333; Валентин Павлов  с  202.

Сред най-активно питащите е и Методи Андреев от ГЕРБ с 201. Следват Светослав Белемезов от АБВ със 185, Вили Лилков от РБ със 159, Настимир Ананиев – 153; Слави Бинев – 110; Светла Бъчварова – 106; Велизар Енчев – 91.

Отишлият си преди дни парламент е препитвал министрите в два кабинета – служебния на Георги Близнашки и второто правителство на Бойко Борисов.

Според статистиката по групи най-много въпроси към министри е внесла групата на РБ, следвана от БСП, а трети са ГЕРБ.БДЦ и ДПС са питали най-малко министрите във времето за парламентарен контрол.

Общият брой на въпросите зададени към министри във времето за парламентарен контрол е 4083, 262 са били питанията.

Парламентарен контрол е провеждан в 99 пленарни заседания за петъчния парламентарен контрол и в 21 заседания блиц контрол. Използваното парламентарно време за осъществяване на контролната функция на Народното събрание за мандата е 293 часа и 40 мин.

В блиц контрола, който се провежда всяка първа сряда на месеца, са зададени общо 275 въпроса от народни представители. Според правилника на парламента в блиц контрола отговарят само премиерът и неговите заместници.

Те са били питани по теми, свързани със системата на национална сигурност; за вдигането на забраната за добив на шистов газ, за охрана на зелената граница както и за дългосрочната визия за отношенията на правителството с Русия.

Сред темите са били и мерките срещу бежанците, АЕЦ “Белене“, Брекзит и отражението му върху България и други.

По време на мандата си 43-ото Народно събрание е приело 336 закона, 392 решения и 3 обръщения и  декларации, сочи още справката.Парламентът е имал 296 пленарни заседания, като 22 от тях са били извънредни.

В 43-ото Народно събрание са постъпили общо 708 законопроекта, като 407 от тях са внесени от народни представители. По време на мандата  са постъпили 413 проекторешения, от които 355 от народни представители, както и 31 проекта за обръщения и декларации.

Само един вот на недоверие е имало от депутатите към правителството в мандата на последния парламент – заради здравеопазването, напомня още справката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
5
 
! Отговори
Шекспир от Пишурка преди 7 години
От ханш до ханш-цял Ламанш
53
1
 
5
 
! Отговори
Глухар преди 7 години
Слава Богу , че трите логорейки Лилито , Десито и Цветито си заминаха и дано не се връщат повече. То не бяха дрънканици и простотии ! Откъде ги измисляха тия жени , бе?
52
1
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Любимка точно колокото и покойния парламент!
51
1
 
5
 
! Отговори
Франция преди 7 години
И на мене ми беше също любимка да зная майкаи колко по здрав сън и пратил.
50
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И на мен ми беше "любимка".Колко по-здрави съм изпратил на майка и...
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая кво прай с теа маже в ГЕРБ , то накрая ша излезе голем ''файтон'' накрая май
48
21
 
2
 
! Отговори
ОБИЧАМЕ ТЕ ЛИЛИ преди 7 години
ХЕМ СИ ХУБАВА , ХЕМ СИ РАБОТЛИВА!!!!ПАК ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ТЕБЕ!НЕМА ДРУГА , КОЯТО ДА ТЕ ЗАМЕНИ))))))))))))))
47
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 52И са партизани, и са на всеки километър.....Хи-хи-хи.....абе, нещо почва да ви става шубе, да не би да искате да ги замените в шубраците???? Хи-хи-хи...и къде ще се криете скоро, ш.о.р.о.с.ч.е.т.а наивни, обездолени и напълно м.а.л.о.у.м.н.и!!!!
46
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оооооооо, я попитайте шофьорите, принудени да си купуват скъпи винетки за НЕМА НИЩО, колко им е "любимка"!!!! Бих написал, ама знам, че ще изтрият нецензурните думи!
45
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук смърди на БСП ***, като партизани са
44
7
 
1
 
! Отговори
MAKEDON преди 7 години
Ah be ......... abe kako taka najdobrata ministerka Pavlova ja izbrkavte ami sega...... koj ke vi asfaltira ulicite be ..... Gospod ke ve kazni zaradi Lileto.
43
3
 
14
 
! Отговори
Матрицата преди 7 години
Пишете си тук,ако си нямате друга работа. 'Матрицата" си върви. Никъде във власта няма случайни хора.На средно и висше управленско ниво всички са свързни със сатанисткта организация "Комунистическа партия" Тази внучка на политбюро,която като пионерче маха от мавзолея до тато.От тогава в свикнала да маха от високо на плебса.Знате ли кой е Сали Бериша? Водача на "антикомунистите" в Албания.Тяхния Иван Костов. Същият Сали е личния кардиолог на Е.Ходжа,подписал смъртния му акт.Няма надежда !
42
2
 
28
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Най-нахалното и некомпетентно нещо във властта. Безцеремонно плещеше глупости по медиите и прокарваше лобистки закони и решения!Но ,ако не е тя ,друг ще е ! Винаги и навсякъде има такива ***, изглежда е въпрос на цена !
41
4
 
18
 
! Отговори
БОКОто преди 7 години
Тази министърка по време на първия кабинет беше енергична, настоятелна с исканията си към строителните фирми и много държеше на спазването на сроковете. Сега се улежа, наддаде яко на килца, не следеше строителните фирми как си изпълняват задълженията. И понеже тези фирми бяха от тесния кръг на Б.Б. и на ГЕРБ, работата се вършеше през куп за грош - зейнаха големи дупки по АМ Тракия, по северната и южната тангента, асфалтът наподобяваше дунавски вълни. Иначе не е глупава, дори е умна, ама ха де!
40
2
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
много ми се видя напьлняла вчера да вземе да отслабне до изборите
39
4
 
23
 
! Отговори
Пеевски преди 7 години
Крадеш 2 години и накрая те пращат да починеш малко.Лиле, колко пари ти дадохме за да правим магистралите ! Колко ти е процента, дето ти оставя Тиквата ?
38
3
 
34
 
! Отговори
Грух грух преди 7 години
Свинетка! Да не стъпиш в парламента повече!
37
3
 
28
 
! Отговори
Л преди 7 години
Айде вънка !
36
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая за Уволнение те за любимка я изкараха , явно се дупи на всеки в тоа Парламент
35
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как няма да е любимка ? С тези обществени поръчки покрай магистрали и ремонти и сега със санирането много милиони влязоха в партийната каса на герб.