Герджиков към губернаторите: Има ли заиграване, ще има уволняване

Премиерът ще впрегне мощен екип срещу "паразитните" явления на изборите
Обновена: 30 яну 2017 13:33 | 30 яну 2017 12:38, Веселина Йорданова
70

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Областни управители, които не работят срещу купуването на гласове, ще бъдат освободени, стана ясно от думите на служебния премиер проф. Огнян Герджиков.

29 905 000 лв. ще струват предсрочните избори на 26 март, според приетата от служебния кабинет план-сметка. За вота ще отговаря силовият вицепремиер ген. Стефан Янев.

"Ще бъде впрегнат много мощен екип, който на места да може да следи за всички тези явления – паразитни и вредни. Ще потърсим абсолютното съдействие на областните управители и там, където имаме сведение, че имат склонност да се заиграват непочтено, те ще бъдат осободени и ще бъдат назначени хора, на които сегашният кабинет има доверие, че ще съдействат максимално за честни избори", каза Герджиков на пресконференция в МС.

Още по темата

Премиерът уточни, че не си прави илюзията, че няма да има опити и че някъде няма да има пробив. Според него обаче "уродливото" явление няма да е в този мащаб, в който сме свидетели през последните години.

"Правоохранителните органи имат думата има ли корупционни практики, няма ли, но трябва да се подхожда много диференцирано, за да не стане покрай сухото да изгори мокрото или пък да извадим очи, вместо да изпишем вежди", коментира той.

Здравният министър Илко Семерджиев каза, че екипът му е бил свикан в събота и ще разгледа обстойно обществена поръчка за ваксини, подписана в последния момент от екипа на Петър Москов.

Той обаче даде да се разбере, че ще се работи за поръчка на ваксини в по-дълъг времеви хоризонт – не само за 2017 година, а поне в тригодишна перспектива.

Герджиков пък се пошегува с "традицията" на журналиста Илияна Беновска да връчва ябълка на първите ни мъже – на президента Радев в изборната нощ и на президента Плевнелиев в края на мандата му.

"Прави ми впечатление, че не ми носите ябълка", се обърна той към Беновска.

"Дал сте доказателства, че сте здрава българска ябълка, може би ще ви я дам накрая като благодарност за доброто управление", отговори му тя.

 


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 38 изобщо не е едно и също.При машинното гласуване отиваш в Изборната стаичак и гласуваш ТАМ а при електроното гласуване може да гласуваш от САЩ от лаптопа си.като не си наясно не смесвай понятията.Никоя партия не иска машинон гласуване, но всички за ЗА електронно.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
подкрепям 37. САЩ също го еотрекла отвсякъде селд огромин скандали.Сайтовете на СДВР, МВР, МВнР, ГРАО, ЦИК се сринаха ЕДНОВРЕМЕННО за цял ден - точон по изборите. което се повтори за 4 часа на балотажа.Сайтовете за прием в детска градина масово спира да работи и създава правни неуредици.С елетронно гласуване корпоративният вот става песен. Минавате с 10 000 лаптопа през гетото и просот казвает на ромите - натискай бутона или ще те пребия. Срещу което сутеньорът взима колосалан сума пари.
31
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Машинно, електронно компютърно гласуване.Едно и също е. Дали имаш разписка или не след гласуването не променя нищо.По вашето обяснение гласуването което работеше на сто процента в Германия и Холандия е било "МАШИННО"! И хората го забраниха с гръм и трясък и пропаднали милиони пари на данакоплатците.Вижте огромните скандали по техните новини. Има записи и клипчета къде ли не в нета.
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Електронно гласуване !!!Това не е панацея, но е скок в правилната поска."Запитай се следното:- Защо всички партии (които досега поркиват не разследват фаршификациите на предишните) са ЗА електронното гласуване?- Защо в Германия, Холандия и други големи държави, където електронното гласуване работеше на 100 процента... го спряха след колосални скандали за фалшификации, избори поставени под въпрос, дела в Конституционен съд на Германия и т.н.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Машинното гласуване е стъпак в правилната посока, но то е нещо различон от Електроното - там заставаш пред автомата, вижда се, че ти си реален избирател, има печат и сериен номер на бюлетината, няма как тя да бъед подменена, докато Електронният глас може да бъде подменен лесно - гласувай за БСп, модераторит правят врътка и те отчитат за Герб. Освен това не е сигурно, че ще направят така, че един човек да не може да гласува 1000 пъти от един компютър.
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Елекронното гласуване е стъпак в грешната посока. От страните в Европа само две държави го прилагат - Латвия и Франция, втората само експериментално, при тоав само за хора ИЗВЪН самата Франция. САЩ твърдо го е отрекла, а ние ясно видяхме как сайтовеет на ГРАО, ЦИК, СДВР, МВР, МВнР блокираах за часове ЕДНОВРЕМЕННО и резултатите бяха фалшифицирани! никой не дава гаранции, че от едно ромско гето няма да мине сутеньорът и просто да "събере" 200 гласа с лаптопите.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повторно броене никой няма да направи, защото в Конституцията не се допуска. резултатите с обжалват в 30-дневен срок след изборите, след това битият - бит. 30-дневният срок отдавна изтече. повторно броене имаше за референдума, да речем, също за избирането на Плевнивлиев. можеше да се исак касиране тогава, но "червените" щяха да загубят много крепости.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 30 - не бе, правим се на американци. там щото има губернатори - и ние ги копираем във всичко.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
3. Вместо това да се закупят железни шкафчета като в Била или Т-маркет - струват не повееч от 10 000 лева стотина шкафчета. като започнат да обработват документите на първия застъпник, идав втория слаага си документиет в шкафчето, казват му - елате след 15 минути, на третия - след полови час....събират им джисемете и можеш да се разходиш навън до ресторанта, а не припадат бременни жени.
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за да са честни тези избори трябав да се извършат няколок прости неща 1- видеонаблюдение как протича денят на хораат в секциите - миналият път то бе спряно2. да не се приемат протоколи, където чувалите са отворени или в случай че застъпника временно загуби протоколите да се анулират резултатите от тази секция, да се глоби жестока застъпника и по-късно пак да се извърши гласуване в същата секция.3. да не се вкрават 100 души накуп в стаята, където бременни жени да припадат. Вместо това
23
1
 
4
 
! Отговори
след Орешарски преди 4 години
имаше избори.
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предишните избори ги провеждаше ГЕРБ.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак обещания преди изборите, след това мащабни фалшификации и гробовно мълчание.От предишните избори имаше толкова много нарушения, видео репортажи, документирано променяни белови на протоколи.Откази от повторно броене, прокуратурата мълчи, ЦИК прикриват...Сега пак ще почнат обещанията за честност.Ако искате тези обищания да имат тежест, незабавно размажете всеки случай от предишните избори. Тогава можем да си говорим за доверие... щото то се ПЕЧЕЛИ и ЗАСЛУЖАВА!
20
0
 
11
 
! Отговори
До 23 преди 4 години
Така е! Също трябва да бъдат разследвани и журналисти и най-вече телевизии и предавания дали са получавали пари, колко и за какви услуги! Също и социологическите агенции!
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От предишните избори имаше СКАНДАЛНИ видеозаписи и репортажи.Чакащи хора от комисии ровят в чувалите, вадят бюлетини, драскат по тях и ПОПРАВЯТ ПРОТОКОЛИ...Щото било сложно и объркали. И някой си в коридорчето си драска по протоколите съчинения.Протоколи с еднакви "уникални" номера и какво ли неСвястно служебно провителство ще се задейства по всички тези ДОКАЗАНИ и реални фаршификации. Щото преди всички избои са силни в приказки и обещания, ама след това ПОСЛЕДСТВИЯ НЯМА!
18
3
 
23
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 4 години
ВСИЧКИ ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ ТРЯБВА ВЕДНАГА ДА БЪДАТ РАЗКАРАНИ, ЗАЩОТО СА СЛОЖЕНИ ОТ ТИКВУН ДА МАНИПУЛИРАТ ИЗБОРИТЕ!!!
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 2 - и аз одобрявам! най-доброот ни правителство до днес е на Димитър Попов, а след него - служебното на Софиянски. Всички други бяах мнго ярко оцветени в тях нямаше експерти а хора от определени партии, и то от крайните крила и залитаха в "реакционизъм" и търсене на противопоставяне. Ще се зарадвам ако това правителство има по-дълъг живот от двата месеца.
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Батмана излъга нагло за водоемите - Въча е пълен на 17 процента, Кръджали на 14 процента, Цанков камък - на 10 процента.
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Увеличенията на тока станаха преди повееч от месец, не виждам какво общо има с това Герджиков. сърдете се на Мутрата.
14
1
 
19
 
! Отговори
До Киро Куфражиста преди 4 години
Кире, как е? Май намаляха стотинките за пост по форумите?! Вожда е с жълто-кафяви *** и не му е до вас!