Чакаме санкции от Брюксел заради ветото на Радев за концесиите

Когато БСП идва на власт винаги губим пари, отбеляза Емил Радев
Обновена: 3 фев 2017 09:56 | 3 фев 2017 09:53, Камелия Цветанова
144
Чакаме санкции от Брюксел заради ветото на Радев за концесиите
Снимак: emilradev.eu

Решението на президента Румен Радев да наложи вето на Закона за концесиите най-вероятно ще доведе до санкции за България от Европейската комисия. За това предупреди евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев пред bTV.

Той обясни, че страната ни закъснява с транспонирането на европейското законодателство.

Още по темата

"Не знам президентът Радев дали изпълни опорните точки на Корнелия Нинова, или на ген. Решетников, но той наложи вето в същия ден, в който ЕК ни изпраща мотивирано становище, което е стъпка 2 от наказателна процедура", коментира евродепутатът.

По думите му България се е забавила с близо година да въведе в законите си европейските разпоредби за концесиите, които са в пакет с друга директива – за по-прозрачни обществени поръчки.

Ген. Радев мотивира решението си да спре закона с риск от корупционни практики.

Според евродепутата безсрочните концесиите присъстват в евродирективата и на практика държавният глава е нарекъл законодателството на ЕС лобитско.

Емил Радев посочи, че с ветото на целия закон се блокира и въвеждането на нови правила за обществените поръчки. "Да наложиш вето на целия законопроект, когато няма Народно събрание – изпращаме този законопроект в небитието. Трябваше да се наложи вето върху конкретни текстове", посочи евродепутатът.

За да не продължи наказателната процедура директивата трябва да се превърне в български закон до два месеца, а според него това няма как да се случи при сегашната политическа ситуация.

"БСП винаги, когато идва на власт, ние губим пари", отбеляза Емил Радев.

Според него случващото се в Румъния показва, че евромониторингът в сегашния си вид не е ефективен, защото той не води до наказания при посегателства срещу върховенството на закона.

Затова и евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ иска общо наблюдение за всички с ясно разписана възможност за спиране на европарите при нарушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
вижте тарикатската му физиономия
34
1
 
23
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
До АнонименАМИ ДА---ЩЯХА ДА СИ СТАНАТ ВЛАДЕТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ ДОКАТО СА ЖИВИ --ТЕ И ТЕХНИТЕ СЕМЕЍСТВА И РОДНИНИ ДО 9--ТО КОЛЯНО НООО---ЯДЕЦ
33
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Странджата зацапа вибратора с кафяво. По често пускайте такива статии за да може да онанира завалията.
32
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да де, този закон е бавен година и половина и го пускат последния си работен ден и накрая, Радев виновен, че било забавено синхронизирането на законодателството. Не взимам страна, но ме е много яд като мислят мен и останалата част за толкова лесни за баламосване. Готвача ми бави поръчката в ресторанта с два часа, сервитьора с пет минути, кой ми е виночвен, че обядя ми е станал вечеря?
31
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Четете внимателно Ко ви казва човека бре!Прав е, когато БСП дойде на власт, ГЕРБ винаги губят пари хахаха.За народа разлика няма!
30
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Усеща се злоба и яд в коментара на този хубавец от ГЕРБ
29
18
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
И аз като Бъз се бъзикам, нали и аз съм горд Гербаджия, а ние гербаджиите сме много готини пичове и пички.
28
4
 
35
 
! Отговори
Избори 2017 преди 7 години
Герб-ПРОДАЖНИЦИ
27
4
 
11
 
! Отговори
Пуне Борисов преди 7 години
И АЗ КАТО БОЙКО НИКОГА НЕ СЪМ БИЛ КУМУНИС И ЗАТОВА И АЗ ГИ МРАЗИМ И ЧЕ ГИ ТЕПАМ КЪДЕ ГИ ВИДИМ АМА ТИЯ ПА СА НАСЕКЪДЕ БЕ И НЕ СПИРАТ ДА МЕ ПРИТЕСНЯВАТ И СЕКА НОЩ МИ СВИРАТ НЕКВА ПЕСЕН И ИГРАТ ОРО ДО КРЕВАТО МИ
26
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече ме боли фара от глупавите европейски санкции!За 10 години нишо добро не видях от тез кратунковци...
25
3
 
32
 
! Отговори
Кмета на Симитли преди 7 години
Между другото като я гледам тоя МЕДУЗА Емилия колко е секси ( като Тиквоний Великолепний), ще я поканя при мен в Симитли и ще я резна юнашката. ГЕРБерска лоена топка, по-сочен е от Свинетка.
24
2
 
35
 
! Отговори
Нед преди 7 години
Само като се сетя ,че мин. извор на Девин е даден на концесия за 200 000лв и ми се реве , че аз ще дам 500 000 ама няма да ми го дадат щото не съм правилния човек!!
23
3
 
36
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Тоя има вид на"Продавам и майка си за някой лев и не ми пука" :D
22
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само му вижте физиономията на този субект. Ще продаде и майка си за пари. Ето заради такива безгръбначни се превърнахме в сметището на Европа.
21
14
 
7
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Кой избира вече 2 пъти ГЕРБ? Кое правителство харесахте за последните 27 години? Сега като изберете ПАК БСП-арските търтеи - колко време ще ви трябва - да ги плюете по - люто и от ГЕРБ? Аз поне се махнах - оправяйте се!
20
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За разлика от измисления генерал Бойко Борисов, Радев е истински генерал - НАТОВСКИ, ако това ви говори нещо на простите герберски кратуни. А Бойко е все още член на БКП.
19
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За пръв път виждам калинка 150 кила! Алоооу, от рекордите на Гинес, спите ли?
18
8
 
31
 
! Отговори
Радев преди 7 години
На ЕС остават още 4 месеца !
17
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко се е покрил в дупката си в Банкя и е натирил *** си от мъжки и женски род да се вихрят по медиите.
16
5
 
55
 
! Отговори
Кмета на Симитли преди 7 години
Много правилно решение на Президента Генерал Румен Радев е спирането на закона за КРАЖБА на народната собственост гласуван от 70 депутати от ПП Мафия ГЕРБ. А тоя дебелак Емилия е станал по-голям търбух от любимата си ТИКВА. ГЕРБ си заминава в историята....