За програмата на БСП: Парад на популизма за 14 млрд.

РБ нарекоха обещанията на социалистите "пладнешки обир"
6 фев 2017 19:09,
77
За програмата на БСП: Парад на популизма за 14 млрд.
Снимка: архив Булфото

Парад на популизма, който още струва на данъкоплатците 14 млрд. лева – така РБ нарече предизборната програма на БСП, приета от червения конгрес през уикенда.

"Това е пладнешки обир в колосални размери", обявиха реформаторите в специална позиция.

Според тях платформата на социалистите представлява "финансов абсурд" и "ляв популизъм", за който нямало пари.

"Предвидените мерки имат само два възможни резултата - шоково повишаване на данъците в страната или тегленето на нови чудовищни заеми", предупредиха от РБ.

Още по темата

От Блока смятат, че идеята за реанимирането на проекти като АЕЦ "Белене", "Бургас-Александруполис" и "Южен поток" е грандоманска и няма да доведе до по-ниски цени на тока.

"Тези проекти ще костват на страната двойно повече от обира "КТБ", ще хвърлят България в пълна енергийна зависимост от Путин, ще унищожат енергийната диверсификация, която България осъществява в последните години като надежден член на ЕС и ще замразят доходите в страната за години напред", описаха бъдещето в черни краски Реформаторите.

"БСП за пореден път ще опитат да създадат държавен фонд, под благозвучното име "Индустрия", чрез който на тъмно да прехвърлят по 500 млн. лв. годишно от републиканския бюджет към близките фирми на партийните олигарси", предупредиха още от РБ.

Третият минус на програмата на социалистите била, че тя представлява традиционната фабрика за илюзии на социалистите – гръмки обещания за нереалистични повишения на заплати, пенсии и социални помощи.

"Ако искаме икономически прогрес и растящи доходи, държавата трябва намали данъчната и административна тежест върху бизнеса и гражданите, да контролира строго регионалните монополи, да не позволява съществуването на картели", пишат още от РБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
реформаторите с герб крадоха толкова много че пари вече няма затова спокойно бсп няма откъде да харчи толкова.освен предишните да върнат награбеното
45
3
 
7
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Комунистчета отвратни - и 1000 минусчета да ми сложите - ще продължа да ви мразя, и плюя!
44
1
 
10
 
! Отговори
ТЕЗИ.... преди 7 години
ТЕЗИ КАТО ВИДИМ ДОРИ И НА СНИМКА НИ ДЕЙСТВАТ ДИОРЕТИЧНО - ТОВА Е НЕ САМО МОЕ МНЕНИЕ
43
8
 
9
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Където са прави..са прави! Червените *** вече точат лиги за нова лапачка! И стига сте се оправдавали с Герб - крадеца вика - дръжте крадеца - само при мисълта , че ще ме управляват *** , като Стани-шеф, и компания - ми се повръща! Седем пъти ще гласувам за Герб преди да гласувам за червената престъпна шайка! Мамицата им г*нусна! Мразя ги..и в че*рвата! Българите явно не се учат от уроците на историята, и близкото минало! И за дявола ще гласувам - против комунистите!
42
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега разбирам защо Боко не искаше да вдигне минималната заплата и пенсиите! КРИБ са го държали за топките и същите сега се опитват да заплашват, че ако БСП дойде на власт и промени данъците за богатите (според КРИБ заплатата на средната класа била 10 000лв) и увеличи мин. заплата, щели да организират протести!!!! Бедните им мозъци не проумяват, че ако това не се случи, целия народ ще ги помете, заедно с палатите и джиповете им! Умните, красивите, богатите скоро ще се наложи да се крият!
41
4
 
14
 
! Отговори
Дадо преди 7 години
Бай Иване или нямаш памет или ти се плаща да говориш лъжи. Децата ти бяха прогонени в чужбина след ликвидацията на българската икономика от съпартийците на тези "мъдри" юнаци. Ще спомена само две имена Филип Димитров и Иван Костов, Божковци и останалите убийци на България бяха от същия седесарски дол дренки.
40
11
 
16
 
! Отговори
бай Иван преди 7 години
Комунистите обичат да крадат и харчат чужди пари и никога не им стигат."Червената ламя" прогони децата ни из чужбина.Това е най-голямото им престъпление,което вече е непоправимо.Време е за лустрация!
39
4
 
10
 
! Отговори
456 преди 7 години
До БСП+ДПС=ПЪЛЕН ФАЛИТ!герб: два мандата по половина всеки и България на дъното! Това дето си го сътворил си го наври дето слънце не огрява ,защото двата половина мандата на вожда ти го бият от всякаде!Не ви ли е срам да пишете глупости!? За толкова жалки ли мислите българите??
38
3
 
15
 
! Отговори
Pipi преди 7 години
За да има бизнес в тази държава е на първо място да се затворят голямите хранителни вериги да се спре вноса на *** от Гърция,Турция,Испания и тн.. На второ място да се подпомогне селското стопанство .И на трето място да има правосъдие в тази държава...
37
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
650 лв . мин заплата е постижимо и то в доста кратки срокове , стига на някой да му стиска да се пребори с ламята наречена КРИБ . Все пак и сега хората , които работят по 8 ч.за по-малко са рядкост , друг е въпросът че обикновенно се осигуряват на 400 . 650 лв на месец прави по-малко от 3,50 на час , а според мен работодатели , които не могат да осигурят подобна заплата е по-добре изобщо да не работят
36
1
 
6
 
! Отговори
Торбата с лъжите преди 7 години
Мисля, че минималната РЗ и средната РЗ на БСП и ГЕРБ са еднакви. Еднаква е и минималната пенсия - 300 лв/месец. Стана ми смешно как двете партии "заковаха" тези стойности на заплатите и пенсията. Ясно е, че 650 лв/месец и 1500 лв/месец е непостижимо дори в края на четиригодишен мандат. Сега обаче се развързват торбите с обещанията, т.е. на лъжите и започва предизборното наддаване. Има отрасли на икономиката - IT техниката, минната и металодобивната промишленост, където РЗ и сега са високи.
35
5
 
15
 
! Отговори
123 преди 7 години
нови чудовищни заеми", предупредиха от РБ. Ха!!!??? значи старите заеми на боко тиквата, за които никой нищо не говори са ЧУДОВИЩНИ! !!???? не знаех, апропо дефлоратори, патриоти, ***, ще глесат парламента приз крив макарон.
34
4
 
19
 
! Отговори
опалаа преди 7 години
Труповете от Деформаторски блог,чак и кусури на другите почнали да търсят,не погледнат себеси че до един са калинки и провалени нелепи крадци,тия мишлета по добре да почнат да си организират погребението,следващата им коалиция ще е с рогатите и ще се върти около казани :)
33
2
 
17
 
! Отговори
88 преди 7 години
ЗА ТЕЗИ ДВАМАТА ЛИ ЩЕ ТРЯБВА ДА ГЛАСУВАМ. ЕГАТИ ИЗБОРА
32
6
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Управлявахте цели 2 години.Оляхте се! Вашите министри бяха най некадърните-Нинов,Москов,Кунева,Танев и т.н.Такива бакии натворихте,но иначе все много знаете.С вашите незнам колко си партиики успяхте да се вмъкнете в парламента,че и да управлявате искахте,и какво натворихте -пълен буламач,ама иначе сте кресливи и само телевизиите обикаляте сякаш някой ви базари в тая държава за пет пари.Не го ли виждате,*** ли се !!!!!Огледайте се колко сте смешни !!!!!!
31
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато бяха дебатите за гласуването на прословутите 16 милиарда РБ до последно говореха, че няма да ги гласуват. И хората им повярваха, защото все още смяъаха РБ за коректив на Герб. Когато се гласуваше изведнъж се оказа, че РБ е "за". Спомням си, че бях потресен от лъжите и извъртанията им преди това. За какво беше целия тоя патос по време на дебатите? Същото направиха и АБВ. Циркове. Защо си мислят, че сега трябва да им се вярва? Сигурно смятат хората за достатъчно късопаметни.
30
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая много я бива в закриването на нещо, но когато нещо се прави то е популизъм. Тая глупава ли е или нас мисли за Глупави какво е работила тая и какво е създала някога ?
29
5
 
27
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Комунисти в България отдавна няма. Но анти-комунисти дал господ. Особено преди избори.
28
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** искате да затриете проект който може да осигури работа на половин северна България и да продаваме ток на Румъния при нужда изчезнете.
27
4
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "Провалилата се БСП": Поредно тролване с copy/paste.предни дати:08 януари 2017 г.24 януари 2017 г.записвам и тази