Каролев: Реален е шансът реформаторите да влязат в НС!

Преходът ще свърши, когато вярваме в постижимото, смята той
22 мар 2017 12:00, Анисия Иванова
25
Каролев: Реален е шансът реформаторите да влязат в НС!
Снимка: Bulgaria On Air

Реален е шансът реформаторите да преминат бариерата от 4%, коментира икономистът Владимир Каролев в "България сутрин". Той очаква на тези избори РБ да влезе в парламента, защото нещата, които те обещават, са реални и постижими.

"България няма как да има икономически ръст от 6%. Преходът ще свърши, когато хората започнат да вярват в постижимото и възможното. Има голяма умора по света от леви популисти", каза още Каролев пред Bulgaria ON AIR.

Според него появата на ДОСТ в политическото ни пространство има и позитивен ефект.

"Това, което се случва с ДОСТ и ДПС, е добре за другите партии и за хората, които нямат ислямско съзнание. Не виждам каква е драмата, че сега Доган не е подкрепян от Турция. За първи път ДПС няма да има такова влияние в парламента. Мюсюлманите вече са разделени", обясни той.

По отношение на увеличаването на цената на някои стоки и услуги Каролев каза, че очаква покачване на цената във водния сектор, но без значително поскъпване на хляба.

"Във водния сектор със сигурност ще се увеличи цената. Това ще се случи, защото това е първият регулатор, който не си затваря очите. Качеството на водата не отговаря на стандарта от Европа. Не очаквам значително увеличение на цената на хляба", обясни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
факт преди 7 години
Радан Кънев,Трайчо Трайков, Христо Иванов ,Татяна Дончева са достойни хора -напуснаха доброволно партиите на статуквото .Само с мажоритарен вот ще започнат някакви промени в Бг- другото е "от пусто в празно"
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каролев си разбира от материята. Само да обясни какво прави в коалиция с хиподилския ке.леш? С какво ще допринесе той към икономическата програма на РБ? Или има едни стотици хиляди левове пари от данъкоплатци за усвояване?!
15
1
 
16
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Преходът завърши още през 1990 година, като през 1991 година беше официалния му завършек с приемането на сегашната Конституция. Да се говори сега за продължаващ преход и за евентуалния му бъдещ завършек, е като да се мечтае за светлото капиталистическо бъдеще, т.е. това са приказки за балъци.
14
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви реформатори,бе Каролев?Ти в коя държава живееш?Събрали се от кол и въже орел рак и щука и тръгнали да реформират държавата,като самите тях няма кой да реформира.Смешки говориш,да се намираш в приказки или защото така ти изнася.
13
2
 
18
 
! Отговори
реалист преди 7 години
То направо да гласуват за ГЕРБ. Ако последователите на РБ гласуват за Нова Република или Да, Бълагария ще е друго. Те не са поклонници на ГЕРБерите и ББ.
12
2
 
13
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
А сега си задайте въпроса, поради каква причина няма никакви новини, в които се споменава Радан Кънев, Христо Иванов, "Нова Република"," Да България"... ?
11
0
 
10
 
! Отговори
! преди 7 години
в/ фонд за инвитрог/ спиране на всякакви "детски" добавки, заради които някои се плодят толковад/ ревизине на всички инвалидни пенсии - не може да сме най-инвалидната нацияе/ спиране на изкупуване на черни и цветни метали от физически лицаж/ редно е да се чуе как ще гласува "Глас Народен" по въпросите от референдума. Ще се чуе ли гласът народен
10
1
 
18
 
! Отговори
! преди 7 години
До Надя НиколоваЩели да борят демографския срив и да стимулират раждаемостта с пари на калпак. Ха познайте кой ще бъде най-стимулиран заради пари да направи дете?Голямо решение, няма що. Ако се иска да се правят някакви стъпки в тази сфера то, трябва в никакъв случай да не са пари на ръка! То даже звучи и заявка за покупка на гласове!Вариантите на смислената помощ биха билиа/ покриване на някоя вноска по ипотекаб/ данъчни облекчения в края на годината (който не работи - няма да получи )
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"...Във водния сектор със сигурност ще се увеличи цената. Това ще се случи, защото това е първият регулатор, който не си затваря очите..."Макар и да знам, че питането ми едва ли ще стигне до г'Усин икономиста, все пак ми е интересно дали въпросният първи регулатор, след като благослови новата цена на водата, ще бъде така добър и да погледне с широко незатворените си очи и нЕкои подробности от задълженията по изпълнение на концесионния договор или пак ще си нахлупи розовите очила?
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Царедворецо-гербераз нещо поизгладнел ми се види.
7
2
 
21
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Ще влязат, ама на лято ... КУКОВО ЛЯТО по-точно! Продажни, посредствени, безпринципни службо- и власто-гонци !
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МНОГО КРАДИХА ТЕХНИТЕ ХОРА
5
0
 
21
 
! Отговори
! преди 7 години
4% - 10 депутата (водачи на листи - партийни шефове)Пловдив град - "земеделецът" Ненчев от ЯмболПловдив област - седесарът-"реформатор" Лукарски от ПерникКак може такива да притендират че представляват някого, когато даже нямат право да гласуват в района, в който се кандидатират.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
DRUGIQT PYT DRUGARIU KAROLEN
3
1
 
26
 
! Отговори
българин преди 7 години
Гласуваш за реформаторите - Получаваш ГЕРБ !Едно обещаваха преди предните избори, после се присламчиха и се псиламчиха към ГЕРБ. Този път много ще има да почакат някой да ги подкрепи, то ако човек иска да дойде пак ГЕРБ на власт може директно за ГЕРБ да гласува, защото реформаторите сега директно си казват че стоят зад ГЕРБ.
2
0
 
18
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
И да не влязат, паницата със субсидии е пълна,няма да има гладни.
1
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая *** от ндсв много гладна изглежда!