Искаме пълен достъп до Шенген заради мигрантите

Узунов: За нашата страна това е изключително важно
Обновена: 27 мар 2017 19:36 | 27 мар 2017 18:33, Красимир Ангелов
3
Искаме пълен достъп до Шенген заради мигрантите
Пламен Узунов. Снимка: БТА

България е поискала пълен достъп до Шенгенската информационна система и до визовата система на ЕС по време на днешното заседание на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи, съобщи служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов.

Той поясни от Брюксел, че за нашата страна като външна граница това е изключително важно, за да бъде дейността на българските служби ефективна. На въпроса с изпълнението на квотите на ЕС за разселването на мигранти министърът посочи, че нашата страна изпълнява своите ангажименти.

Нашата страна не е единствената, която изпитва затруднения, полагаме огромни усилия, солидарни сме, заяви той по повод изпълнението на квотите.

По въпроса за вчерашната среща на еврокомисаря по вътрешните работи Димитрис Аврамопулос с представители на правителствата на България, Румъния, Полша, Хърватия и Кипър за визите за САЩ, Узунов уточни, че все още отказите от американските власти за визи за българи са 16.8 на сто. За да отпаднат визите, САЩ очакват този дял да спадне до три процента.

Нашата позиция е, че сме изпълнили всички ангажименти към САЩ и се надяваме с общи усилия да постигнем по-добри резултати, коментира Узунов, цитиран от БТА.

"България е изпълнила всичко необходимо и се надявам, че предстоящите преговори ще доведат до резултати. Процентът на отказите действително е доста висок, но тенденцията е в наша полза. Предстои да установим кои са най-често допусканите пропуски от нашите граждани, за да организираме кампания и българските граждани да ги преодолеят", отбеляза служебният министър.
 


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
До 2:
По каква точно причина ще ти се качат цените заради Шенген? Ти изобщо знаеш ли за какво става дума, или си бръщолевиш ей така май?
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ни стигат проблемите с мигрантите, ами искаме да ни е още по-вътрешно.... и в шенген да влезем, за да скочат цените с 30-40%. Това някаква форма на управленска шизoфpeния ли е? Кой луд иска да бедния народ да стане още по-беден?
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя да подготвя сдаването! Остават му още десетина дни служба!