Нинова оставка не дава! БСП обединила левите

За столетницата гласували и много млади, и висшисти
174
Нинова оставка не дава! БСП обединила левите
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че партията е постигнала най-добрия резултат на парламентарни избори от 2009 г. насам. Тя бе категорична, че няма да подава оставка заради резултатите, които оставиха социалистите втори след ГЕРБ с над 5% разлика в подкрепата.

Още по темата

Тя уточни, че има 9 случая на разместване на листи от преференции на принципа 10/10. От БСП няма да призовават никого да се отказва от депутатското си място в полза на друг по тази причина.

Нинова каза, че от 2009 г. БСП има 17%, 2013 – 26%, 2014 - 15%. "2016 г. президентските избори – 25% и сега 27,20%. Въпреки загубата на изборите, най-добрият резултат от 2009 г. насам, голям успех за БСП. Удвоили сме депутатите от миналия парламент. Имаме мандати и там, където досега нямахме", каза Нинова и отчете, че БСП води в 7 големи областни центрове.

Тя посочи, че социалистите се гордеят и с успеха в София - 15% ръст спрямо 2014 г.

"В областните центрове 15% увеличение. В друг голям град 7% и в село 8 на сто увеличение. В областните центрове и в София ние имаме сериозен ръст, там, където досега винаги сме изпитвали затруднения", заяви Нинова.

По думите й има много сериозен ръст сред младите хора. Нинова подчерта, че внушението, че младите хора не харесват БСП, е опровергано.

"Сериозният ръст, който имаме с хората с висше образование - 15%", каза още Корнелия Нинова.

По думите й в чужбина, на фона на внушението за антиевропейската същност на БСП, партията 5 пъти е увеличила подкрепата си.

"При това най-сериозен ръст имаме в държави от ЕС. Има такива, в които сме и първа политическа сила в някои градове", каза Нинова.

В петък БСП свиква Национален съвет, на който ще бъден представен анализ на грешките и резултатите.

"Имаме една президентска победа, един силен конгрес със започнала промяна в партията, която трябва да продължи и имаме този невероятен ръст в гласовете на парламентарните избори. Не виждам основание да подавам оставка при така постигнатото за 10 месеца", обобщи Нинова.

По думите ѝ въпреки загубата на тези избори БСП е постигнала много голям успех, тъй като консолидацията в ляво е факт.

"Ние сме успели да представим лявата алтернатива и около нея да обединим тези 955 490 души. Тревожно е, че една голяма част от дясномислещите хора остава непредставена в парламента", коментира тя.

Според нея се е очертало сложно съотношение на силите вътре в парламента.

Нинова каза, че позицията на партията й за референдума на Слави Трифонов не се е променила. По думите й спирането на предаването му снощи за БСП изглежда странно, защото той изразява една и съща позиция от 4-5 месеца насам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: АБВКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
2
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
ККорнелия Нинова е политик от класа. С нея Бойко най-сетне си намери майстора. Нека сега Бойко състави правителство и да видим колко време ще иакара, докато се изнесе пак по терлици от Министерския съвет.
123
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ти си много противна Диди.Жена не пише като теб за друг човек.Просто подминава ако не харесва друга жена.А такива като теб са най противните жени, ако си жена.Много ниско ниво
122
1
 
4
 
! Отговори
Радостин Белов преди 7 години
*** толкова пари е откраднала от народа, че знае ли се. Осигурила си се е тя до девето коляно. Тя няма да се махне, защото е приела лично надпреварата си с Бойко, като спортно дерби. Интересно и е да си играйка още на политика. След няколко години, като стане 200 кила (че сега е само 100) ще се отегчи и ще се махне. До тогава наивниците ще и гледат наглата физиономия, скапаната прическа и червената блузка с пластмасовата брошка...
121
1
 
1
 
! Отговори
Ц преди 7 години
Оставка
120
4
 
5
 
! Отговори
ххх преди 7 години
нинова няма за какво да дава оставка. в сравнение с предишния лидер нинова е класи. стегна здраво бесепарските редици и беше на крачка от победата. бойко доста се изприщи. грешката й беше през последните 10 дни. трябваше да бъде по балансирана, по-сдържана и не толкова агресивна. уплаши хората. сега е важно да си вземат поука от грешките и да продължат. бсп имат достатъчно потенциал и подръжници. ако са разумни, те ще управляват успешно в най-близко време.
119
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ми е любимка,но я уважавам.Каква оставка ви гони,та тя приведе БСП в най-добрата си кондиция от много време насам!
118
5
 
7
 
! Отговори
Диди преди 7 години
Много ми е противна тази жена. Сега съм раздвоена. Ако стои там, БСП ще отиде в небитието, което е добре. Но докато е там, такива гадости ще прави че не зная . . .
117
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тази демокрацията и отне всичко, остана без капка срам.
116
0
 
2
 
! Отговори
Hhh преди 7 години
Tikvooooooooooo mahni seeeee
115
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уевина за Герб и Деси от Дулово
114
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За каква оставка говорите Бойко защо не даде оставка като шеф на партията като загуби президентките
113
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има лии още комунисти от Герб беее
112
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова никога не е била член на БКП за разлика от Бойко Борисов който е бил член на БКП до 92 год за протокола на Герб
111
2
 
9
 
! Отговори
ДОСТ преди 7 години
КОГА КОМУНИСТ ДОСЕГА Е ДАЛ ОСТАВКА.САМО РУМЕН ПЕТКОВ МАЙ?....
110
10
 
4
 
! Отговори
До 125 преди 7 години
"Гражданино",личи ти отвсякъде,че си голям селянин/нищо лично към селяните/ГЕРБ победипо начина,по който побеждаваше винаги досега-със заплахи,че ако не са те,слънцето няма да изгрее,със заплахи към администрацията,че ще бъдат уволнени,ако другите спечелят,с купуване на гласове посредством саниране и други средства.Номерата им ги знаем,но за жалост "простия мат'рял"/думите са на ББ/не го разбра.
109
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо да подава оставка?Това могат да го искат само опонентите и във властта,от страх,че следващия път може да ги бие.Елементарно Уотсън.Да си стои там и да стяга редиците.Властта трябва да има сериозна опозиция,а не някакви хилави партиики,които са готови да се продадат заради далаверата.
108
3
 
15
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 7 години
Абе то кой социалист досега е подал оставка сам?
107
2
 
10
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
Я па тая - колкото по я бият толкова повече ..." побеждава " Това можа да го измисли само комунист от ония " железните",но за съжаление те умряха за една кауза,която е пиедестал за лакомията и нахалството на другарките и другарите като самата Корнелия ! Тя е срам за цялата свястна партийна членска маса,но самата тя счита,че нахалството и лъжите й я водят към...прогрес?! То пък един прогрес-вече що години се извисява и не се види нито накъде води,нито докъде стигна-долна работа,а тя се гордее?!
106
1
 
10
 
! Отговори
ПИПИ преди 7 години
Много е лошо да не си признаеш падането" демокрацията била виновна за всичко"а кой едно време беше седесар .Едно време предаде комунистите и стана седесарка ,а пък сега е върла комунистка .Ето затова загуби г-жо защото не сте наясно от кой сте!
105
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И едните и другите са маскари.