Захариева до Борис Джонсън: България е потресена…

Няма кауза, която да оправдае подобно варварство, пише министърът
23 май 2017 12:01,
28
Захариева до Борис Джонсън: България е потресена…
Снимка: архив "Булфото"

Външният министър Екатерина Захариева изпрати съболезнователна телеграма до външния министър на Обединеното кралство Борис Джонсън.

Захариева изразява съжаление за жертвите и надежда, че извършителите ще бъдат открити и наказани.

Няма кауза, която може да оправдае подобни варварски действия, пише българският външен министър до британския си колега.

Още по темата
"Моля, приемете от името на българския народ, на българското правителство и от мое име най-дълбоки и искрени съболезнования за жертвите на бомбения атентат в Манчестър, погубил толкова млади хора. България е потресена от този ужасяващ и нечовешки акт на жестокост", се казва в телеграмата на министърката.

Експлозията в Манчестър избухна снощи на концерт на Ариана Гранде. При взрива са убити най-малко 22 души, а около 60 са ранени. Повечето от пострадалите са младежи.

"Терористичното нападение в Манчестър е поредното доказателство за необходимостта от непоколебимост и солидарност в общите ни усилия за изкореняване на тероризма", пише още Захариева до Джонсън.

В писмото си тя припомня, че са необходими решителни действия в защита на демократичните ни ценности и България ще продължи активно да участва в борбата на международната общност за съхраняването им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
протокол преди 6 години
Бате Бойко, защо? Тя не знае що е то разлика между съболезнователно от такова естество писано като адвокат, като министър на околни среди или като външен министър. И щом професор Близнашки казва, че често е изключително агресивна, до некадърна, в близките години колкото и да я налагат, подобрение едва ли ще има. Четете писмото на президента, генеал Радев: КЛАСА. Шансовете тя да го разбере на това ниво: нулеви. Бот да ти помага г-жо Захариева. И ти си българка, учи се и - не предавай България.
22
0
 
1
 
! Отговори
ДОЛУ преди 6 години
Долу Долу Третополовия вреден съюз.....Референдум и пропадналата България да напусне потъващия се третополов исъюз и да си намери с достойнство и чест мястото си в нов съюз с СУЛТАНА и БРАТСКА РУСИЯ......дано по бързо се разпадне третопловия съюз
21
0
 
1
 
! Отговори
НЕ НЕ преди 6 години
Като Български гражданин не съм потресен от случилото се в Манчестър....сащ,Англия,Франция са злото в света...колко хора и дечица убиха и продължават да убиват....България също подкрепя световния тероризъм като изнася всеки месец с кораби и самолети оръжия за терористите.......всички войни и беди идват от католиците и християните които убиват и заграбват богатствата на арабите и мюсюлманските държави........
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направо земетресение от герберските тресящи се политдембели.
19
0
 
4
 
! Отговори
дядо Пенс преди 6 години
Потресена е ! Но от ,,калинките,, като тая...
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отвратителна жена. Некадърна , но некомпетентна, като всички булки около Тиквата.
17
2
 
9
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
И аз съм потресен как може да има толкова грозна и проста уфсъ!!!
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
толкова съм потресен, че не можах да си допия ракията
15
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От коментарите е видно, че у нас ликуват всички комунисти, атакисти, ислямисти и мразещите ЕС.
14
0
 
11
 
! Отговори
Англофоб преди 6 години
Не ни искат те, англичаните. Те искат от ония, дето сутрин като станат, взимат чаршафа от леглото и си го увиват на главата и така си ходят. Е, да си ги гледат там парцалите и да им търпят взривните устройства.
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не съчувства на ингилизките келемета, пък ин на перверзното им концертче се е случило, с перверзна певица.Когато стана атентатът с метрото в Санкт Петербург, именно английската преса написа долни статии, в които обвиняваха Русия , че била виновна за какво ли не, и никакво съчувствие не проявиха. За какво да им съчувстваме - за това, че за България се пише само във връзка с това колко р.о. м.и. са пристигнали при тях. Нищо свестно никога за България...
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
У нас "преподават" ислям 90 имами, платени от Турция!!! Какво преподават мислите, уважение към другите религии и толерантност? Няма такова нещо. Има и 3 училища, които Турция също поддържа, за изучаване на тази мирна и толерантна религия. Това трябва да се прекрати незабавно. Имамите се връщат на Ердоган, училищата се затварят. Това са места в които се насажда омраза и агресия към Християнството, подготвят ги за завладяване. Това до кога ще продължава? Защо всичко това не се закрие?
11
4
 
8
 
! Отговори
до циник преди 6 години
Нали знаеш, с когото се събереш, такъв ставаш. Затова събувай обувките и върви в кварталната джамия,да се успокоиш!
10
0
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
изобщо не сме потресени това се очаква след като са си напьлнили смешнотокралство с *** полицията не сме да влиза в гетата и ходи без орьжиехак да ви е лицемери орьжие за 350 милиарда на са позор
9
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като чета коментарите в сайта, не личи България да е потресена. Днес.бг засрамете се.
8
3
 
26
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Потресени сме...от тези, които дават децата ни за курбан на подивели алаходупци!Потресени сме от наглостта, и безочието на антиевропейските самоуправници!Потресени сме, че направихте реките от кръв ежедневие в Европа!Потресени сме от безхаберието ви...и самодоволство на върха!Предатели на собствения си род!
7
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гръмнали 5-6 копеелдаци. А в Сирия и Ирак, колко деца загиват от бомбите на тези лицемери. Да им се връща!
6
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм потресен най-вече от лицемерието на т.нар Европа, ами нали не ни искате в UK, ами тогава живейте си с мюсюлманите,индийците и пакистанците и с техните атентати
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама и ние сме потресени и натресени БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАС !Кой,каквото търси явно си го намира. Жалко за обикновенните хора!
4
0
 
16
 
! Отговори
ivailo1403 преди 6 години
Аз въобще не съм потресен, вече свикнах с атентатите.