Борисов се закани: Ще надделеем над бюрокрацията

Институциите трябва да работят в полза на гражданите, поиска премиерът
12 юни 2017 21:01, Красимир Ангелов
82
Борисов се закани: Ще надделеем над бюрокрацията
Снимка: БТА

Ще бъдем неотстъпчиви, ще надделеем над бюрокрацията - в КАТ, в Кадастъра, в Агенцията по вписванията, в общините, в консулските служби в чужбина. Това заяви премиерът Бойко Борисов на церемония по случай връчването на наградите "Икономика на светло" за 2016 г., на Асоциацията на индустриалния капитал в България и Националния център "Икономика на светло".

Още по темата
Премиерът допълни, че институциите от тук нататък трябва да работят в полза на гражданите. "Всичко живо в министерства и агенции или ще работи в полза на гражданите и бизнеса, или ще си ходи", закани се премиерът, цитиран от БТА.

По думите му войната ще е голяма, но "ще надделеем". "Всеки министър трябва да започва деня с това какво е направил в неговото министерство по тази тема", посочи Борисов.

По думите му обаче съпротивата на администрацията ще е голяма, защото тя от десетилетия така е свикнала да работи. "Не мога да си обясня това спокойствие, да гледаш как хората висят по опашки, нервират се, тормозят се и да чакаш със сила да дойде някой да те кара да го променяш", коментира още Борисов.

Това според него се случва, защото "заплатата им си върви, кутиите с бонбони и уискита си вървят и това е". Било обаче каквото било, каза премиерът Борисов.

Министър-председателят коментира и скандала със снимките на бившия МВР шеф Пламен Узунов.  Преди дни премиерът каза, че очаква указ на държавния глава за освобождаване на Узунов, който беше вътрешен министър от служебния кабинет. Узунов сега е секретар по правни въпроси и антикорупция на президента Румен Радев. Такъв указ президентът обаче не е издал.

Борисов припомни отново, че е уволнил зам.-министър заради снимки с хитлеристки поздрав. "Аз го уволних веднага, след като си подаде оставката, но медиите десет дни не ни оставихте на мира", посочи преиерът.

По думите му тогава е имало изказвания, включително от президенстската институция, от БСП и всички партии, че това е фашизъм, недопустимо, имало е и сигнали и официални питания до Брюксел. "Този двоен аршин не ми харесва, но поватарям, че моята съвест е чиста, че с колегите патриоти взехме това решение. Не се меся обаче в работата на другите", допълни премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kade sa dostoinite pensii saplat boiko ti s 200 lv li jivee6
68
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Когааааааааааа???стига с тези лъжи-скапахте народа-как не ви е срам???
67
0
 
2
 
! Отговори
учен преди 6 години
До АнонименИЗПУСНАЛ СИ ДВЕ НУЛИ ---60---70 000
66
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам го наш Бочко, Макрон нещо му говори, а той гледа умно, аха да разбере! Не може премиер поне един Английски да говори, а не да гледа като студента и кучето, които гледат умно, аха да проговорят. 16 години вече е на власт, толкова ли не намери време да седне и учи? Вижте Орбан, решителен, патриот, а не предател като Банкянският ***. Меркел нещо му казва, гледа я като куче кокъл. Такава излагация е тлъстия чичка, кой да уважава българина като го види колко недодялан и неук е?
65
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко със закани от 2009 насам все бори мафията, престъпността, корупцията, бедността. Сега и със бюрокрацията резултата ще е същият.
64
4
 
18
 
! Отговори
Венелин @ преди 6 години
Защо Борисов е мразен от хората:1.Грижи се за пенсионерите, строй им магистрали.2.Грижи се за шофьорите, скрити камери из храстите ги глобяват.3.Грижи се българските завършили деца, свободно напускат страната .4.Грижи се границите, построй ограда и на всеки 50 метра врата.5.Грижи се за населението, дигна данъци, такси и глоби.6.Грижи се за военните, ще им купи 5 стари самолета с парите от инвалидите.7.Грижи се за полицията, ще им дигне заплатите с 50 лв., като съкрати повечето .-ТИКВА-
63
2
 
9
 
! Отговори
:D преди 6 години
Извъртя полицаите, сега ще извърти всички останали..... хахаха прелъстени и изоставени !
62
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадливия и лъжлив чичка се сети, че има Лош мат'риал който се гърчи под неговото "мъдро управление" вече 8 години. Напълни държавния апарат с калинки, които имат една цел, да му гласуват. Сега ще оправя това което забърка. Прав е един по-долу, дебел, ***, алчне, страхлив, приеман защото е послушник и изпълнява всичко което иска Меркел. Днес ще ходи да се гъ/зи на Ердоган, да засвидетелства покорност. Къде са тези от Вишеградската четворка, къде е наш ***? Продажна душица е Сикаджията.
61
2
 
15
 
! Отговори
Кьорфишека преди 6 години
Пак хвърля прах в очите на народа ,като е имал идеята да се бори с бюрокрацията защо направи 23 министерства .В Холандия -държава с 15 млн. население бюрокрацията е в пъти по малка от нашата ,депутаНтите също.Нали говореше за въвеждането на електронно правителство .До като тоя не си отиде няма да има прогрес Слушах речта му на срещата с Меркел ,срам ме хвана ,че той две свързани изречения не каза ,мога да си представя правописа му .И това е премиер .немам думи.....позьор и лицемер .....
60
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
вчера орбан навря в *** ....... евросъюза като им каза че са спонсори на тероризмаи няма да се съобразява с никакви заплахи от тяхна страна-и да не шантажират унгариявашия банкянски женски полов орган се плюнчи пак на тема корупция дето я създадетака ще е докато не се намерят мъже в българия
59
1
 
2
 
! Отговори
MARTIN преди 6 години
До АнонименKOI NE RABOTI BE OHLIUV
58
1
 
14
 
! Отговори
Кой ще ми каже? преди 6 години
А корумпираните съдии част от бюрокрацията ли са или са си башка? С тях кой ще се справи,като са "независими",сиреч - от тях нищо не зависи. Примери много:Стотиците хиляди дела прекратени по давност и т. Н.
57
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой нищо не работи а си вземат едни заплатки от 600-700 лева и си питат дедовия
56
2
 
11
 
! Отговори
нещата... преди 6 години
..вървят на там, че ще се срещнем на опашката за въшкарници, канчета, пушки и т.н. Е, ТАМ ЩЕ СИ ГОВОРИМ, ГОСОПОДА ДЕМОКРАТИ И ГЕРБЕРАТИ! Ех от кога чакам да ни вземат запас...
55
0
 
12
 
! Отговори
пижо преди 6 години
След като Каракачанов пусна спешна поръчка за 500л. турбинно масло за самолетите, а и с оглед падането на вертолета, може три-четири набора пенсионери да си лягат в земята, защото за тях няма нищо да има.
54
2
 
12
 
! Отговори
пижо преди 6 години
....кавърверсията казваш?! Неее! Това е някаква изопъчена версия...Франкенщайн - Из.род! Защото ако Бай Тошо е "откраднал" в онези времена, то е било капка в океана, а сега океана е на бб, и тук-таме , някоя капка остава за всичко останало...
53
5
 
4
 
! Отговори
Ф.Е. Джержински преди 6 години
Ама нали ревете за бай Тошо ?!? Ей я кавърверсията му !
52
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото пребори престъпността като беше в МВР, колкото направи околовръстен път като кмет - толкова и ще надделее над бюрокрацията! Ще откраднат едни пари с аверите и ще оставят нещата на средата.
51
1
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Патриот е,душа дава...........
50
1
 
7
 
! Отговори
haha преди 6 години
Tikva ta nali tazi burokraziq te izbra , za da moje da ne gi pipash... mai v sluchaq ima naigran i tova ne si Ti !