Скандал, изгонен депутат... Поводът – договор за консултантски услуги

От левицата искаха аргументи, Главчев пък прекъсна червен депутат
12 юли 2017 12:10,
26
Скандал, изгонен депутат... Поводът – договор за консултантски услуги
Снимка: архив Булфото

Скандал между опозиция и управляващи, изгонен депутат, поименно преброяване на народните представители. До това доведе дебатът за законопроекта за ратифициране на Споразумението за предоставяне на консултантски услуги между администрацията на Министерския съвет и Международната банка за възстановяване и развитие. Той в крайна сметка бе приет с 90 гласа "за", "против" бяха 48 , а 13 гласуваха "въздържал се".

От левицата поискаха повече аргументи и анализ за този договор за 2,4 млн. лева и настояха вицепремиерът Томислав Дончев да дойде в парламента. Очаквано мнозинството отхвърли искането, което предизвика недоволството на соцдепутатите.

В опит да защити позицията на своите червеният Румен Гечев опита да вземе думата, но шефът на парламента Димитър Главчев категорично отказа да му я даде. Социалистът пък отказа да си седне на мястото и в крайна сметка беше изгонен от залата.

Още по темата

Според Гечев е неприемливо при внасянето на такъв законопроект да няма представител от правителството. Той запита и защо се търсят услугите на Международната банка, при положение, че става въпрос за европейски програми. "ЕС няма ли капацитет да съветва България за осъществяването на тези услуги", риторично попита той.

"Да бяха изпратили чистачката на Министерския съвет да ни уважи. Панически поканиха директор на дирекция, но не министър, не зам.-министър. Тъпче се Конституцията, принудиха техните депутати да натиснат зеления бутон и да ратифицират един празен чек за 2,4 млн. лева", обвини Гечев.

Той се оплака още, че Димитър Главчев го е отстранил от заседанието, а сам не спазвал Конституцията и законите.

"Който ме обвинява в неспазване на правилника, бих го посъветвал да го научи първо и тогава да отправя такива обвинения", отвърна пък Главчев.

В крайна сметка бе дадена думата на шефа на правителствена дирекция Красимир Божанов, който отговори на въпросите на соцдепутатите.

"Причината да е избрана Световната банка е нейното участие в сходни проекти, нямам информация да са били изпълнител на същия проект в други държави", каза Красимир Божанов.

По думите му все още текат сондажи кои да са двете пилотни администрации, но на този етап не може да се даде точен отговор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Главчев-това звучи толкова интелектуално,почти като Цецка.
21
10
 
8
 
! Отговори
Комунизмът е болест преди 6 години
Вие комунистите сте - като екзема Псориазис - никой не знае(и вие самите) защо се появявате - същите сте на цвят, и у нас - почти неизличими!Червени пааразити впити в снагата на България - нямате изтръгване!Все пак на запад са открили сравнително успешен лек срещу червената чуума.За да се спасим ще го използваме и тук. Нарича се пълна лустрация.
20
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ колко ограбиха? Май ограбиха България в аванс, взимайки милиарди заеми, после присвоени от техни хора, а ние ще ги плащаме десетки години. Всяка обществена поръчка на ГЕРБ ни натриса нови милиони, които ние да плащаме, а те да грабят.
19
9
 
15
 
! Отговори
Курнелия нагла преди 6 години
Мале, мале, БСП щели да се борят с паралелната държава - ами тя цялата е в редиците на БСП, бе Курнелио. Около теб ли са Г.Гергов(свинарят), Кирчо Добрев(хванат на границата 1996г. с куфарче с долари), Р.Овчаров(дългият инкасатор), Бригадир Аспарухов(милионер пенсионер), ***(милионерка), Весела Лечева и много други другари-милионери и мошеници. Няма такава наглост
18
9
 
5
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Нали знаете, че Румен Гечев е ченге. Тогава всичко е ясно.
17
13
 
9
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 6 години
Няма по-големи *** от БСП - само гледат да пречат, да рушат и да манипулират.
16
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другарката Лъжа Нинова още недоумява защо нейната партия загуби парламентарните избори.Опита да се отърве от някои хора, но недостатъчно и напълно! Сега дали се усеща, че хора като този на снимката(Гечев), Кутев и др. са безкрайно антипатични, неприятни и отблъскващи за гледане и слушане? В това число е и самата тя - с непрестанните опити за конфронтации и скандали, които генерира ежедневно.
15
9
 
13
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 6 години
награбеното по престъпен начин богатство на българската буржуазия, а ЛУЧНИКОВ и сие им ги върнаха. А Богдана като най-първа РЕСТИТУТКА пееше ли пееше по митингите, докато всички разбраха, че С.ЕДЕРАСТИТЕ ОГРАБИХА БЪДЕЩЕТО на БЪЛГАРИЯ. А ТИКВАТА даже зароби и внуците с огромни дългове. Затова хората бягат от БЪЛГАРИЯ. Докато са на власт ПРЕСТЪПНИЦИ, вместо в ЗАТВОРА, нищо добро не ни чака
14
3
 
5
 
! Отговори
Пачче дърво преди 6 години
До Провалилата се БСПЦялата истина е, че ... и социализЪмът и демокрацията се провалиха у нас поради една и съща причина - лош човешки мат'`рял.
13
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
BALGARIA SASHTESTVUVA OT 1905 G.OTKADE SA IZMISLENI TEZI 1300 G. NE ZNAM.AKO POPITATE EDIN PROFESOR--S IME NA OVCAR PREDI 4 000 G. LONDON E BIL STOLIZA NA BALGARIAI VSICKI DARGAVI SA PLASHTALI DANAK NA BALGARIA.
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
KOMUNISTITE OT GERB IMAT PRAVO DA UPRAVLYAVAT NARODNI PARI.ZA PARVI PAT KOMUNISTI I FASHISTI ZAEDNO-GERB I OBIKNOVENNITE PATRIOTI.
11
13
 
9
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 6 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
10
10
 
6
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 6 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Надежда за да тая държава аз не виждам, явно катарзиса ще е огромен за цялата минала история на тия 1300 години България, ще трябва да си платим кармата, кой оцелее оцелее.......
8
10
 
9
 
! Отговори
Мутев преди 6 години
Къв я тоа таласъм на снимката?
7
6
 
7
 
! Отговори
)))))))) преди 6 години
Нека теглят заеми, нека! Ердуган ще ги плаща.
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Glav4ev bkp sega gerb kato mn dr ot gerb komuneta v premjana v gerb super da si bogati deputati ot zarvuli selenduri i selendurki. Kakto iv dr psrtii mo pak v nc
5
2
 
26
 
! Отговори
Корупция ли надушвам преди 6 години
ГЕРБ отдавна се знае, че са зависими от световната банка.Веднага си спомням за кадъра на тая банка - Кристалинка.Поне да го подлагаха на нормален дебат това решенеи, а то излиза като някакво "недосегаемо" решение да дадат тези 2.4млн лв на тая банка за развитие.Грозно.Подло.Долно.ГЕРБ.
4
2
 
22
 
! Отговори
Кристалина Г. преди 6 години
Как защо са избрали Световната банДа? Ами аз работя там.
3
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОЩЕ В МИНАЛИЯ ПАРЛАМЕНТ БЕШЕ ЯСНО, ЧЕ ГЛАВЧЕВ НЕ Е СПОСОБЕН ДА ИЗПЪЛНЯВА ТАКАВА ОТГОВОРНА ФУНКЦИЯ.ВПРОЧЕ, НАКАРАЙТЕ ГО ДА ВИ ПОКАЖЕ ДИПЛОМАТА СИ, НЯМА ДА ИСКА ЩОТО НЕ Е ПОКАЗВАНЕ.