Златева към ГЕРБ: Не съм одобрила нито един разход за НДК

"Не прехвърляте проблема от болната на здравата глава", съветва тя
Обновена: 12 юли 2017 17:15 | 12 юли 2017 17:10, Вера К. Александрова
11
Златева към ГЕРБ: Не съм одобрила нито един разход за НДК
Снимка: Facebook

За моя мандат няма одобрен нито един допълнителен разход за НДК, още по-малко е взето решение за увеличение на капитала на дружеството.

Това обяви вицепремиерът по европредседателството в служебното правителство на Огнян Герджиков Деница Златева.

Тя коментира от профила си във Facebook вчерашните обвинения на управляващите към нея, че тя е одобрила финансовите отчети на НДК за миналата година и така е освободила директора на Двореца Мирослав Боршош от отговорност.

Още по темата

Критиките към нея бяха отправени по време на вчерашната комисия "НДК" в парламента, на която тя бе поканена, но не присъства заради планирано отдавна мероприятие на Социнтерна в Ню Йорк.

В днешния си коментар Златева пише, че това, че е одобрила годишните финансови отчети не освобожда ръководството на НДК от административна и наказателна отговорност. "И ако има установени злоупотреби и нарушения, те отговарят пред закона и ще им бъдат наложени съответните наказания или предявени обвинения", уточнява тя.

Златева пише и че докато е била вицепремиер междуведомствени работни групи, създадени от Томислав Дончев в частта "НДК" и от Румяна Бъчварова в частта " Сигурност" са обобщили всички допълнителни изисквания за ремонтните дейности, осигуряване на сигурността на събитията, оборудването на пресцентъра на Председателството и допълнителните разходи на НДК, които са били остойностени на 36 млн лв.

"И на мен ми беше изпратен над 50 страници доклад, който приех за сведение и предадох на министър Лиляна Павлова, която на 8 юни 2017г. внесе в МС ПМС и РМС за увеличение на капитала на НДК в размер на 28 млн.лв. Днес разбирам, че имало одобрени от мен документи за допълнителните разходи. Очаквам ресорният министър да ми ги предостави", пише Златева.

Тя допълва и че е друг въпрос защо обществената поръчка за ремонта е възложена на базата на изготвен само идеен проект и кой министър, отговорен тогава за частта " Инфраструктура" на Председателството, е отказал изработването на технически проект.

В поста си в социалната мрежа бившият вицепремиер признава, че е била предупредена, че ще й бъдат прехвърлени "всички възможни грехове" за 3-те месеца, в които, като служебен вицепремиер е отговаряла за подготовка на Председателството.

"Очакванията ми бяха надминати многократно", пише тя.

"Уважаеми управляващи, няма как удобно да прехвърлите проблема от болната на здравата глава и да се надявате, че зрелищата, които предложихте днес ще притъпят интереса към създадения от вас самите проблем", завършва бившият вицепремиер.
 


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен. преди 3 години
Където има пари Лилето е там. Изпечена в занаята за европари - я магистралка, я голям проект за канавки и дренажи, я саниране на баснословна цена, ама да не е по-малко от 50 милиона. За толкова пари хората биха построили две ЕНД ката. Ами избирателите искат 120 депутати те ремонтират партийния дом за още повече службари и то за милиони народна пара. Скоро цялата държава ще станем служители.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лилето никога не е виновна. Тя е добро момиченце, което обича да носи случи чантички.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пълничко момиче
6
1
 
4
 
! Отговори
Никои преди 3 години
Пак в същия тон - никои нищо незнае, не е виждал, не е разпоредил, не чул... и накрая липсват парите.
Само изкарайте една гилотина за един месец на площада и нещата ще се оправят много бързо като започнат да хвъчат глави.
5
5
 
5
 
! Отговори
Mьж преди 3 години
Тая като я гледам ,ми се ще да отида на прайда!
4
3
 
13
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 3 години
Въпрос на време е някой от бандитската , корумпирана партия Герб да се разприказва!!
3
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП ли е здравата глава буахахахахаха
2
2
 
15
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 3 години
СКОРО ЛИЛКА ЩЕ СИ КУПУВА НОВИ ФРЕНСКИ ЧАНТИ ПО 5000 ЕВРО ЕДНАТА.

САМО ОТ НДК ОТКРАДНАХА ДОСЕГА 7 МИЛИОНА, АМА ПРЕДСТОИ ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО ЗА 170 МИЛИОНА, ОТТАМ КОЛКО ЩЕ СЕ ОТКРАДНАТ...
1
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми Буци,шо праи 4 месеца бре маце?Що не реди плочки джанъм?