Болни или на почивка – министри все заобикалят парламента

От БСП ги предупредиха да не се разболяват за следващия петък
12
Болни или на почивка – министри все заобикалят парламента
Снимка: архив, БулФото

Болни, ангажирани, на почивка или просто на разходка, някои министри редовно избягват да се подлагат на парламентарния контрол на депутатите. 

За това биха тревога от БСП преди началото на днешното препитване на министри в Народното събрание. 

Соцдепутатът Георги Свиленски нападна задочно финансовия министър Владислав Горанов, който не идвал в парламента да отговори на въпроси за десетки милиони левове. 

"Ние спазваме правилника на парламента, който е със статут на закон, а министрите си позволяват да неглижират българското Народно събрание. Те не трябва да подминават парламента, ходейки на почивки и разходки", каза още Свиленски. 

Соцдепутатът обърна внимание на шефа на парламента Димитър Главчев, че министрите се подиграват и с него като председател на Народното събрание. 

Румен Гечев, също от БСП, се възмути от парламентарната трибуна, че и транспортният министър Ивайло Московски липсва непрекъснато от парламентарния контрол. Депутатът разказа, че вчера името на министъра е фигурирало в днешния списък с министри за препитване, но по-късно отменил участието си. 

"Това е уникален български министър, който въобще не е идвал в парламента. Предупредете ги за следващия петък да не се разболяват, защото ще искаме да изпълнят Конституцията", каза Гечев. 

Той припомни, че според правилника министрите могат да искат отлагане на участието си в контрола при неотложни международни ангажименти. 

"Те са длъжни да се съобразяват с нас, а не ние с тях", припомни депутатът. 

Шефът на парламента Главчев обясни, че министрите са поискали отлагане за седем дни и че те имат право на това.

"Не дай си, боже, да са болни", отвърна той на забележката да предупреди министрите да не се разболяват.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Христо преди 1 година
Е,какво сега?Да искаме от тях и да ходят на работа ли?Нали сме си свършили задължението на "ПРОСТ,ОВЧИ НАРОД" да ги изпратим в парламента.Те не са там да работят,а да влачат,смучат и крадат,за да може те и техните изчадия,и изчадията на техните изчадия да живеят охолно,в лукс и без никакви лишения....А простия,овчи народкучета го яли...На следващите избори пак ще си свършим задължението...Ако не за едните,то за другите...То разлика няма
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ега изгори сградата на Парламенто.
9
0
 
6
 
! Отговори
aaa преди 1 година
"Засекретените" проценти за "сключени сделки и други врътки" на министрите и други "държавни ХРАНТУТЕНИЦИ" по реда и по техния закон си вървят с пълна сила -- ПЛАЩА ЗА ТОВА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД...... Закакво и на кой се отчитат за НЕ-свършената си работа.....
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Решението е уволнение.Борисов беше уволняван 2 пъти Москоцки беше 2 пъти и Гуранов 1 път и после парламента пак ги назначи.
7
16
 
2
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 1 година
Министрите ни имат по-важна работа от това да се отчитат в парламента ни, и без това депутатите в парламента се броят на пръсти. Затова нека министрите да не си губят времето, а да ни управляват и ръководят както трябва. а отчитането и въпросите са ненужни за нас.
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Болни са... от т.ъ.п.о.т.а
5
0
 
28
 
! Отговори
Жоро преди 1 година
Важното е че не забравят да си повишават заплатите непрекъснато. Народ прост мълчи а Престъпниците крадът, далаверки въртят... До следващите избори когато ще се сетят за глупаците български
4
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смърт за правителството! Убийте изедниците!
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не, че се заяждам, но просто искам да попитам... Рамадан Кънев защо вече не го виждаме да чете книжка в метрото? Защо вече никой не го снима с книжка в метрото?
2
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното е че заплатата и далаверите вървят. А народът е прост и продължава да избира неграмотници и крадци да го управляват.
1
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия до кога няма да ходят на работа и ще получават заплати. Това наглеене трябва да спре и ще се наложи народа да се изисипе на площада. Хората трябва да са по взискателни към тези които са сложили в креслата. Както са ги сложили, така трябва да ги извадят от там.