Болни или на почивка – министри все заобикалят парламента

От БСП ги предупредиха да не се разболяват за следващия петък
21 юли 2017 15:00,
12
Болни или на почивка – министри все заобикалят парламента
Снимка: архив, БулФото

Болни, ангажирани, на почивка или просто на разходка, някои министри редовно избягват да се подлагат на парламентарния контрол на депутатите. 

За това биха тревога от БСП преди началото на днешното препитване на министри в Народното събрание. 

Соцдепутатът Георги Свиленски нападна задочно финансовия министър Владислав Горанов, който не идвал в парламента да отговори на въпроси за десетки милиони левове. 

"Ние спазваме правилника на парламента, който е със статут на закон, а министрите си позволяват да неглижират българското Народно събрание. Те не трябва да подминават парламента, ходейки на почивки и разходки", каза още Свиленски. 

Соцдепутатът обърна внимание на шефа на парламента Димитър Главчев, че министрите се подиграват и с него като председател на Народното събрание. 

Румен Гечев, също от БСП, се възмути от парламентарната трибуна, че и транспортният министър Ивайло Московски липсва непрекъснато от парламентарния контрол. Депутатът разказа, че вчера името на министъра е фигурирало в днешния списък с министри за препитване, но по-късно отменил участието си. 

"Това е уникален български министър, който въобще не е идвал в парламента. Предупредете ги за следващия петък да не се разболяват, защото ще искаме да изпълнят Конституцията", каза Гечев. 

Той припомни, че според правилника министрите могат да искат отлагане на участието си в контрола при неотложни международни ангажименти. 

"Те са длъжни да се съобразяват с нас, а не ние с тях", припомни депутатът. 

Шефът на парламента Главчев обясни, че министрите са поискали отлагане за седем дни и че те имат право на това.

"Не дай си, боже, да са болни", отвърна той на забележката да предупреди министрите да не се разболяват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Христо преди 6 години
Е,какво сега?Да искаме от тях и да ходят на работа ли?Нали сме си свършили задължението на "***,*** НАРОД" да ги изпратим в парламента.Те не са там да работят,а да влачат,смучат и крадат,за да може те и техните изчадия,и изчадията на техните изчадия да живеят охолно,в лукс и без никакви лишения....А простия,*** народкучета го яли...На следващите избори пак ще си свършим задължението...Ако не за едните,то за другите...То разлика няма
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ега изгори сградата на Парламенто.
9
0
 
7
 
! Отговори
aaa преди 6 години
"Засекретените" проценти за "сключени сделки и други врътки" на министрите и други "държавни ХРАНТУТЕНИЦИ" по реда и по техния закон си вървят с пълна сила -- ПЛАЩА ЗА ТОВА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД...... Закакво и на кой се отчитат за НЕ-свършената си работа.....
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Решението е уволнение.Борисов беше уволняван 2 пъти Москоцки беше 2 пъти и Гуранов 1 път и после парламента пак ги назначи.
7
16
 
3
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 6 години
Министрите ни имат по-важна работа от това да се отчитат в парламента ни, и без това депутатите в парламента се броят на пръсти. Затова нека министрите да не си губят времето, а да ни управляват и ръководят както трябва. а отчитането и въпросите са ненужни за нас.
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Болни са... от т.ъ.п.о.т.а
5
0
 
29
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
Важното е че не забравят да си повишават заплатите непрекъснато. Народ *** мълчи а Престъпниците крадът, далаверки въртят... До следващите избори когато ще се сетят за глупаците български
4
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смърт за правителството! Убийте изедниците!
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не, че се заяждам, но просто искам да попитам... Рамадан Кънев защо вече не го виждаме да чете книжка в метрото? Защо вече никой не го снима с книжка в метрото?
2
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е че заплатата и далаверите вървят. А народът е *** и продължава да избира неграмотници и крадци да го управляват.
1
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия до кога няма да ходят на работа и ще получават заплати. Това наглеене трябва да спре и ще се наложи народа да се изисипе на площада. Хората трябва да са по взискателни към тези които са сложили в креслата. Както са ги сложили, така трябва да ги извадят от там.