Овации за Радев, критики за Борисов за антикорупционния закон

Червената шефка пита премиера защо е излъгал
83
Овации за Радев, критики за Борисов за антикорупционния закон
Снимка: БСП

Червената шефка Корнелия Нинова поздрави президента Румен Радев за държавническата позиция по антикорупционния закон на правителството.

Президентът коментира вчера, че антикорупционният закон в сегашния му вид няма да реши проблемите с корупционния модел на управление и отрече да се е договарял с министър-председателя Бойко Борисов за него.
На 1 август пък Борисов отсече, че той лично се е договорил с президента как ще бъде изградена структурата на бъдещото антикорупционно звено, което ще залегне в закона.

Още по темата
А днес Нинова отсече, че споделя мнението на Радев, че законът няма да създаде възможност за борба с корупцията по високите етажи на властта.

"Борисов, сега къде си? Защо излъга, че с президента сте се договорили и само БСП не е разбрала за тази работа? Алтернативният проект на закон на БСП се намира на страницата на партията. Моля за мнения и предложения. Започваме консултации с академичната общност, съдии, прокурори, адвокати. Истинска борба с корупцията е възможна. Ще ви го покажем”, казва още Нинова, цитирана от пресцентъра на БСП.

В съобщението Корнелия Нинова цитира президента на България за това, той нямал договорка с премиера за антикорупционния закон: "Законопроектът за борба с корупцията в този си вид е един механичен сбор от нискоефективни до момента структури и няма да реши проблемите с корупционния модел на управление... Има слухове, че сме се договорили с премиера и че е предрешено предложеният проект да бъде приет. Истината е, че имаме консенсус за едно – че дирекцията "Корупция“ трябва да бъде извън изпълнителната власт. Дотук“. Посочва се още, че Румен Радев винаги е настоявал, че има нужда от нов, единен и независим орган, който да затвори цикъла информация-сигнал-разследване-обвинение.


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червеният едър капитал трепери да не му вземат собствеността с новия закон и е пред делириум- я да питам има ли нейде те такову чуду кату у нас- хем едър капиталист, хем борец за социална справедливост, равенство- абе хора вие виждате ли се колко сте кухи в желанието да облечете мераците за чуждо и алчността си в социална борба- ЖАЛКИ СТЕ, КОЙ ВИ ВЕРВА.
69
6
 
7
 
! Отговори
Курнелия нагла преди 3 години
Курнелия е изпратила сина си в САЩ, а иска да набута България в ръцете на изостаналата путинова Русия...
68
5
 
8
 
! Отговори
КурНи наследствената преди 3 години
Червено-синя милионерка боркиня срещу корупцията?!

Не знам това наглост ли е , дебелоочие ли е...
67
3
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 3 години
Закона за борба с корупцията трябва да се прави така, че антикорупционното звено да може да разследва управляващите. А това, което предлага ГЕРБ е точно обратното - управляващите, чрез парламентарното си мнозинство да назначават антикорупционният орган. Ясно е, че ако е така, полза от него - никаква. Точно в това е разликата между това, което предлага БСП и това което предлага ГЕРБ. БСП предлага президента на назначава антикопупционното звено, ГЕРБ - парламента, т.е. те да се разследват себе си
66
3
 
8
 
! Отговори
Катарзис преди 3 години
Накъде отива тоя свят! *** щяла да бори корупцията!
65
5
 
8
 
! Отговори
мухахаххаха преди 3 години
Не се залъгвайте, дори ако коалицията Корнелия-Костов-Прокопиев-Доган-Гергов-Лукойл успее да свали Борисов! Ще се върне просто стария обръч от фирми, а това дето му викате реформа, особено в съдебната система ще иде при останките от мавзолея.... ..за съжаление пак измама.. .за кой ли път...
64
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свиквайте герберуги, следващият премиер ще е Кака Кори. Ще трябва да построи нов затвор за да има място за Монокнижника, Цецо Цървула, Цацата, Шиши, всички министри на гроб, особено финансовия. И като ги натика по занданите ще трябва да връщат гепеното. А Бай Дончо от САЩ като прочете кой колко е откраднал от КТБ, ще има санкции.
63
4
 
6
 
! Отговори
socialen преди 3 години
Борисов па му върнаха корупционния закон.

Ако беше още в Президентството, то Плюнчо веднага щеше да го ратифицира.
62
7
 
18
 
! Отговори
Курнелия лицемерка преди 3 години
Курнелия Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като Георги Гергов, браво на нея, ама има още много работа, но трябва да изчисти и себе си защото е милионерка, но не от бизнес...
61
7
 
11
 
! Отговори
anonymous преди 3 години
Корнелия Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като Георги Гергов, браво на нея, ама има още много работа.
60
7
 
10
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Червените милионери а червената тиква от бедните ксмунисти ли е
59
6
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Курнелия-милионерка а тиквата просяк
58
7
 
11
 
! Отговори
Курнелия-милионерка преди 3 години
През 1998г. Ив. Костов назначи Курнелия Нинова за изпълнителен директор на "Техноимпекс" и едновременно с това - и предс. на Съвета на директорите на "Техноимпортекспорт". Тя „успешно“ приватизира и двете предприятия като придоби по 37% от акциите и на двете и така стана бързо милионерка. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи. Ако Д. Благоев ги види от някъде ще се обърне в гроба…
57
4
 
10
 
! Отговори
Афуз Али преди 3 години
До Shopp-Ще се запомни с простотиите си.Този погреба,,Южен поток,, и ,,Балканския Хъб,които ги даде на Турция!. А ние за зимата ще събираме слънчогледови корени,за да се топлим-на съд и оставка.
56
7
 
12
 
! Отговори
Курнелия излъга преди 3 години
Другарко Нинова няма да ви простим , че ни излъгахте за срещата си с ген. Решетников за съгласуване избора на Р.Радев за президент.
55
4
 
10
 
! Отговори
БСП,СА ПОЗОР преди 3 години
Тая ли ми говори за лъжи и корупция,тая дето сви милиони от приватизацията,нелегален износ на оръжие и цигари,защитничката на закона,който сътвориха със Станишев-да не се преследват политицитЕ,да не се търсят крадците на фалиралите банки,и кредитните червени милионери. БСП-открадна от народа над 1 трилион лева,тая дето мина през всички партии и последно се настани при крадците,защото разбра къде са милиардите.Станишев я изгони през вратата,тя се върна през прозореца.ЛУСТРАЦИЯ `ДРУГАРКО`
54
12
 
13
 
! Отговори
anonymous преди 3 години
Корнелия Нинова е бъдещия премиер на България,свиквайте ГЕРБ-ери.
Румен Радев е достоен човек и президент , за разлика от Р.Плевнелиев.
Къде е Плевнелиев да върне Крим от велика Русия на фашистите в Киев?
53
5
 
13
 
! Отговори
Червените милионери преди 3 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; Курнелия Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на Пловдивското БСП; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на Варненското БСП; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуков–милионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;Вес.Лечева-милионер и още много червени милионери откраднали милионите си от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
52
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До факт

От комуниста всичко може да се очаква! Той трябва да мрази някого! Народа е индивид
51
10
 
14
 
! Отговори
факт преди 3 години
И защо поздравява Радев - той нищо не прави! С едно изключение - всеки месец прибира по 10.000 лв., докато народът мизерства.