Час работа, 3 бона заплата – стандарт за качество от депутатите!

БСП обвини ГЕРБ, че разтегля в три дни работа за един
Обновена: 29 сеп 2017 19:42 | 29 сеп 2017 19:00, Екип на Dnes.bg
45
Час работа, 3 бона заплата – стандарт за качество от депутатите!
Снимка: Олег Попов, архив Dnes.bg

Парламентът работи рекордно кратко време през тази седмица, което разгневи опозицията. Зам.-шефката на Народното събрание Цвета Караянчева от ГЕРБ обаче не видя никакъв проблем в съкратените заседания на законодателния орган.

"Трябва да правим качествено законодателство, а не да бързаме и да пришпорваме нещата", отсече тя, макар че в сряда народните избраници работиха два часа, а вчера още по-малко – час и половина.

Очаквано това стана повод от левицата отново да обвинят управляващите, че нарочно не включват техните предложения в програмата си, за да не видят бял свят.

Още по темата

Караянчева отрече това да е вярно.

"Относно законопроектите на БСП мога да кажа, че всички са разпределени и очакват становища от министерствата", настоя тя и призова социалистите да прочетат правилника на Народното събрание, според който председателят преразпределя веднага законопроектите в рамките на 24 часа, след постъпването им в деловодството.

По думите й няма нито един законопроект, който не е разпределен към комисиите.

"Другата седмица ще има достатъчно законопроекти, но това е процес и трябва да бъде спазван", обясни зам.-шефката на парламента.

Червеният Антон Кутев пък се възмути от краткия работен ден на депутатите: "Искам много по-добра организация на парламента, за да не се стига до сривове като през тази седмица, защото ние имахме работа за един ден, но умишлено беше разсрочена за три, за да не се обяви, че не работи Народното събрание, а пък то работи по 17 минути, по час на ден, което е недопустимо".

Той заподозря мнозинството, че бяга от трудностите и като пример за това посочи закона за възрастните хора, внесен от БСП преди месеци, който продължава да отлежава.

Според Кутев законът не се включва в дневния ред на депутатите, защото мнозинството знае, че е проблематичен и ще срещне съпротива и заради опитва да го бави колкото е възможно по-дълго.

"Не им се среща с неприятна материя, иначе ако искат да го приемат, досега да са го минали", обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
teo преди 6 години
Крайно време е да се вдигнат заплатите на депутатите, за да започнат да работят! На първо време заплатите им да станат 10 хиляди евро, като до края на мандата да достигнат 15 хиляди евро! Срам за такава държава която не може да издържа и храни САМО 240 НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ!!! Щом са НАРОДНИ трябва държавата да ги храни ДОБРЕ!!! НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!! БЪЛГАРИНО ????
38
0
 
2
 
! Отговори
234 преди 6 години
trqbva ni rovulyuciq,nqma smisyl da se zanimavame sys USA,EU,Rusiq nie trqbva da si reshim bydeshteto
37
0
 
2
 
! Отговори
Cabel преди 6 години
Sichkite sa za besilkite....
36
0
 
5
 
! Отговори
Спеца преди 6 години
От време "оно" Борисов бяга от Парламента като дявол от тамян!Явно за ГЕРБ и шайката им , е по-важно да кадруват с роднини , да мишикуват за далавери , отколкото да правят свестни закони!Някой вярва ли , че тая шайка ще направи свестен закон срещу корупцията?Ами те сега просто я направляват , защо да я блокират?ИЗКЛЮЧЕНО!
35
0
 
6
 
! Отговори
соцялно слаб депутат преди 6 години
депутатите за разлика от българина работят много, но мизерстват с тия смешни пари трябва да им се вдигнат рязко заплатите.
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако всеки работи "качествено" като тези в България да няма и колиби!
33
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За час работа- милион глупостиДобре, че не работят повече
32
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Караянчева вън! Останалите също! Даже и минимална заплата не заслужават!
31
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами ние по тарикатите бачкаме по на две места за да издържаме семейства и пак сме в мизерията. А баламите селянжъри по един час 3 хилки плюс участие в комисии плюс фирмичките и те станаха 100 000 на месец! Аз като по балама от 27 години не гласувам за никой. А и за кои да гласувам като всички са еднакви? Ако ударим първия ше падне последния навързани са като свински черва!
30
1
 
30
 
! Отговори
Край преди 6 години
Правят много качествени закони - шведа дето ритна в главата камериерката и си отиде преди да е платил и лев глоба и нито лев обезщетение и при това НАПЪЛНО ЗАКОННО.Е това са им качествените закони на тия избраници. НС е съставено от на-долната част от българското население .
29
0
 
28
 
! Отговори
редник преди 6 години
Когато пенсионерите определят размера на депутатските заплати ще повярвам в демокрацията !
28
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А във Висшия съдебен съвет с 7000 и 5% доверие а шефовете в БНБ, който са виновни за КТБ с 15000лв
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Паз партамент / парламент / да се закрие - харчи прекалено много пари на данъкоплатците без да работи за народният интерес. Оправят себе си с парички и близките си на народна хранилка.Който иска да е дипетат на обществени начала както при бой Тошо без заплата щом милее за Родината си.
26
4
 
15
 
! Отговори
Ааааа, преди 6 години
Няма неискам,няма- недей. Сами си ги избрахте,сега работете ,за да им плащате заплатите и не пискайте. Получихте тия,които сами си избрахте. Хак да ви е!!!
25
1
 
10
 
! Отговори
Ганьо преди 6 години
Hohoho *** и тъпия народ. хи хи хи
24
0
 
24
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Еххх а моята заплата я увеличиха с 5 лева ...
23
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Приемете грешката и коментирайте 17 те минути на ГЕРБЕРАСЧЕТАТА
22
0
 
5
 
! Отговори
GRAVE преди 6 години
ei bokluci sho zaplatite sa oshte 550 zasramete se 4engeta do 1 v kupa
21
2
 
8
 
! Отговори
заради опитва преди 6 години
До Циникдежурното пиле 10 години не научи как се пише "на път", все НАПът изписва, ти за сериозен коректор ще го мъчиш, един речник нямат пари да си купят, а спелчек за червена украса на текста го имат
20
0
 
23
 
! Отговори
живковист преди 6 години
е Бойко е ГЕРБ удариха БКП и Тато в земята. То такова роднинско оплитане, преплитане, заплитане, че направо свят ми се зави. Абе Бойко да вземем да ги ожеими Делян и Кутев, че белким по полов път се обедините, за да унищожите тая ФАЛШИВА ДЪРЖАВА!