Джамбазки вини ГЕРБ, че се държат европейски с... ромите

Махалата поражда отчуждение и изолация, вярва евродепутатът
14 яну 2019 11:00, Красимир Ангелов
71

Роми излизат на протест пред Министерския съвет, за да поискат оставката на вицепремиера Красимир Каракачанов заради изказването му, че ромите в България стават "все по-нагли", а търпението на българската общност се изчерпва, след като военен беше пребит във Войводиново.

Още по темата

Каракачанов обеща да предложи на партньорите си от ГЕРБ цялостна програма за справяне с ромския въпрос. Евродепутатът Ангел Джамбазки обясни пред Bulgaria ON AIR, че програмата за решение на този проблем трябва да бъде внесена в парламента до средата на февруари.

"Повтаряхме, изисквахме и настоявахме едно нещо - на първо място да бъдат премахвани циганските махали. Защото катуна, махалата поражда отчуждение, изолация и произвежда едни хора, които не се образоват, нямат трудови навици и са изключително нагли и агресивни към останалата част от обществото", коментира в студиото на "България сутрин" евродепутатът Ангел Джамбазки.

По неговите думи в администрацията на средно ниво цари безотговорност и нежелание за справяне с този проблем. Според него е необходима цялостна промяна на отношението към подхода както към местната власт, така и към самия въпрос.

Пред Bulgaria ON AIR Ангел Джамбазки коментира, че ГЕРБ се държат прекалено европейски по тези теми и не желаят да влязат в сблъсък със своите политически семейства на запад.

"В голямата си част извън светлините на прожекторите в по-малките населени места границата на циганския катун е граница на гражданската война. Променя се характерът на нападенията. Доскоро жертви на битовата етническа престъпност бяха възрастни хора, сега забелязваме дързост при нападение над служители на реда", категоричен беше евродепутатът.

Той посочи, че трябва да се предприемат мерки за разрушаване на незаконните постройки, спиране на формите на социално подпомагане, когато получаващият помощи е отказал да работи и да бъдат наказвани безотговорните родители.

Какво още каза Ангел Джамбазки вижте в следващото видео

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
8
 
! Отговори
преди 5 години
Нали фалшивата ти ВМРО е в управляващата коалиция, Джамбазки? Освен да дава интервюта от телевизия на телевизия друго не е свършил джамбазинът.
43
3
 
6
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Абстрахирам се от темата, по принцип - откога министърът на отбраната се занимава с интеграцията на ромите - не беше ли в ресора на Валери Симеонов? Докога ще оставяме органите и институциите да не вършат своята работа, а да се занимават с чужди теми?!
42
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КОЛОЕЗДАЧ 41Вие сте си насъскани против ро.мите отдавна. Какво да ви насъскват повече?!
41
2
 
6
 
! Отговори
37 преди 5 години
Държавност трябва да има у нас,а не пиар реклами на политически трупове които искат да останат на власт с националистическите си наклоности .
40
5
 
7
 
! Отговори
Т.Б. преди 5 години
вмрОвците си взеха дозата и успяха да напишат цели 2 (два) коментара. Тичайте към Пиротска за следващата дажба, а вашият ментор ще продължава с неистовата си амбиция да драпа за Евро(парламента).
39
3
 
7
 
! Отговори
Драганов преди 5 години
До Иванов 49Хасанов, на българите им е писнало от хлъзгави като това джуджи, дето се пени от екрана. Ако искаш да видиш кой служи на чужди интереси просто вдигни очи към тази копейка от телевизота. Това ти го знаеш отлично, нали. Добре, че сте незначителни и времето ви изтича. Войводи, хах.
38
10
 
8
 
! Отговори
Еххх преди 5 години
ДЖъмбо, джъмбо, не СТАВАШ бе малкия примерно се няма вече евроооо ПАРЛАМЕНТ за теб не преграквай
37
17
 
9
 
! Отговори
Мария преди 5 години
ТОЯ вече се самозабрави. Големи напъни за евродепутат, но НАРОДА не помни НИтО едно НЕГОВО ПОЛЕЗНО ДЕЛО за ВРЕМЕТО през. Което БЕШЕ В европарламента
36
7
 
12
 
! Отговори
Иванов преди 5 години
Чета коментарите и се убеждавам че на дъното на всичко стоят дпс и дост-турските незаконни партии които насъскват ромите за незаконност ,мързел и агресия.Знаем че огромната част от коментарите са от турски *** на заплата от дпс.Насъскват и хитро потриват ръчички да се скапе държавата ни.Слугуват на Анкара,на чужди интереси.
35
9
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Уважавам Ангел Джамбазки!
34
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докога ще държите расистките изказвания на Джамбазки на първа позиция в сайта?Това ли е най- важното за деня?!Напишете нещо за Агенцията за електронно правителство, за Златев, Киро Гела и техните ментори, за Автомагистрали... дайте по същество! Или етническата омраза е на 1. място за Днеса?!
33
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само Боян Расате може да оправи положението.
32
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
12000 ЕВРО.
31
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали взимаш 12000 евто заплата в европарламента.Какво желаеш повече,Джамбас.
30
14
 
11
 
! Отговори
Отврат преди 5 години
Този патрЕотарен евродепутат е олицетворение на нищонеправенето и безхаберието, но за сметка на това получава огромна заплата. Никаква полза от него и неговата партия за оглозгания от герберастите харод.
29
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вземал съм роми да работят.Ако свършат работа за 10 лева,ще ти направят пакости за 20 лева,а след няколко дни ще дойдат да откраднат каквото са си харесали.Ако ги оставиш без надзор,кражбата е гарантирана на момента!
28
1
 
10
 
! Отговори
Чип преди 5 години
10-те пиянки от централата на тия най-после се съвзеха от делириума и една по една се активираха, слагайки червени палчета.
27
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой прилапа милионите за ро.мската интеграция?Кой внуши на българите, че с техните данъци се издържат ро.мите? А парите идват от ЕС.Защо са в гета? Работа, доходи, възможност за поне 1 керпичена законна къщурка, някой даде ли им? С мизерни помощи могат ли да създадат и поддържат законен дом?Това ли е европейското на Джамбазки?
26
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кое е европейското на ГЕРБ? Че дават някакви помощи, колкото ро.мите да не умрат от глад?А че никой не ги взема на работа, а че са изолирани и всеки страни от тях, европейско ли е?
25
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комплексираното жуженце пак ли се разлая.Ами то друго и не може.Обаче прибира 30 к заплатка, благодарение на тъ по тията българска.