Антон Кутев: Субсидия от 1 лев - тежък популизъм

Това би върнало политическа система 20 години назад
6 юни 2019 19:39,
71
Антон Кутев: Субсидия от 1 лев - тежък популизъм
Снимка: БулФото

Предложението за партийна субсидия от 1 лев е тежък популизъм и би върнало политическата система 20 години назад. Това каза пред БНР зам.-председателят на парламентарната група на БСП Антон Кутев.

Днес парламентарната комисия по бюджет и финанси прие поправки в Закона за държавния бюджет, според които от 1 юли партийната субсидия за всеки получен глас ще е само 1 лев, а не както досега 11 лева. Предложението беше подкрепено от управляващите, БСП отказаха да се включат в гласуването, а Йордан Цонев от ДПС се обяви твърдо против намаляването на субсидиите на партиите.

Още по темата

По думите на Кутев, подобна мярка ще върне двуполюсния модел обратно и би била тежък удар по цялата политическа система в България, от който ще пострадат не толкова големите партии, колкото малките.

"Резултатът ще бъде, че един ден като се спрат субсидиите, те ще започнат да изпадат в тежки зависимости от големия бизнес. Резултатът не е добър за хората. Партиите винаги ще оживеят по един или друг начин, но те ще станат зависими от големия бизнес. Това означава, че от тук нататък независима политическа власт в никакъв вариант не е възможна. Единствено може да видим още някой друг милиардер като министър-председателя от тук нататък.", категоричен е Кутев.

Според него, това е "отчаян опит" на премиера Борисов да задържи властта и да накаже опонентите си.

БСП щяла да върне надвзетите пари от партийната субсидия, заяви социалистът и добави, че "Има министър на финансите, който се е подписал под това да бъдат раздадени 16 млн. лв. държавни пари неправомерно. Това е въпрос с наказателна отговорност. Ние затова искахме оставката на Горанов - искаме да поставим въпроса върху отговорността на човека в държавата, който трябва да отговаря за парите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"...аз знам добре, знам, че ти ме лъжеш, ти ме лъжеш най-добре." Блажени са вярващите на БСП.
49
0
 
5
 
! Отговори
Антон преди 4 години
И сега как ще плащаме на троловете ?
48
0
 
2
 
! Отговори
От 68 на 52 преди 4 години
Доста неудобни коментари са ........( автоцензура )
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да не си добре с главата, че да инвестираш в умряла змия, т.е партия, а именно БСП. Тях не ги е страх, че ще зависими, защото и сега се слагат на разни енергетици, свинари, хотелиери, винари, охранители и др. Тях ги е страх, че няма да има кой да им даде и 11 лева в бъдеще, а държавната субсидия им определя спокойствие и охолство. Да си събират членски внос от членовете, ако искат да си запазят стандарта.
46
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ааа, те червените защо реваха че субсидиите били големи и подкрепяха Слави в референдума за премахването им. Сега се оказа, че тяхното си било чист популизъм, да се правят на безсребърници сиромахомили. Пък те били шоппар- милионери до един. Сега плачат за субсидии като охранен партизанин пред мандра. Мандраджията обаче с големи мустаки и дебела сопа, и не се връзва на коминтерновските мурафети.
45
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди ревяха, че били много големи субсидиите и искаха Герб да ги намалят драстично, а сега пък реват че били малко?! Няма угодия на комунокрадците! Квото и да направят от Герб и тия джен.дъри все са недоволни и ги обвиняват за каквото се сетят!
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
subsidii li, te da ne sa bavnorazvivasti se europesove i eurokuchki, invalidi ili veterani ot voinata v siria? mrasni partizanski ortodoks teroristi i vampiri...
43
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ биха по популизъм дори партии като Атака, ВМРО, които разчитат на ниската образованост на избирателите си. На същото разчиташе и Слави с въпросите си от референдума, че неграмотниците ще му ги изберат. Явно неграмотниците в България сме мнозинство, щом всички големи партии се ориентират все към популистки и противоречащи на демокрацията послания.
42
2
 
14
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Нали всичките работите на ползу роду - бре Антоне? Защо пищиш като вдовица за х.й? като ви намалят субсидиите тъкмо ще ти спаднат торбичките под очите щото прекаляваш със уискито. съвсем да ви оставят гладни че да видите как живее обикновенния българин - червено.г.ъ.з комуноид. Оял се, намазан пехливанин. Червен па.ра.зи.т
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
bombi da im padat v kradlivia mafiotski parlament
40
4
 
16
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 4 години
БСП трябва да бъде закрита. Освен глу.пости и гадости друго нищо не произвеждат. И хората им казаха на изборите, че с такъв език и такова поведение ще губят постоянно, но те си знаят тяхното.
39
1
 
4
 
! Отговори
До 41-Boko bo преди 4 години
*** си ! И изказването ти е тъповато,като на ремсист,млади другарю.Почеши се по тиквата,помисли, разсъди и пак се ,,изкажи".Не ни убеждавай,че беден и болен е по добре от богат и здрав.
38
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И един лев субсидия е много за тези търтеи.
37
14
 
8
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
Това предложение е напълно абсурдно както и всяко едно решение на ГЕРБ. Някой не могат да мислят, други и да искат не могат, НО някой знаят, че всяка една фирма в БГ със средно-финансово положение се рекетира от ГЕРБ. Има фирми дали и по 20, 30 млн. за кампаниите. Дреме му на Тиквата за Вас. Прах в очите на слепите, а в БГ те са 80%
36
8
 
24
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 4 години
Не съм поддръжник на Борисов но след като махна Цачева и Цветанов и намали субсидиите на партиите взе да ми става симпатичен.
35
10
 
15
 
! Отговори
31251 преди 4 години
След такава престъпна грешка министърът на финансите веднага трябваше да си подаде оставката. Неизбежно взъниква въпросът това единствената грешка ли е при разпределяне на пари в държавата ни. Оставка или уволнение няма да издребняваме, но Владислав Горанов НЯМА КАК ДА ПРОДЛЪЖИ ДА ЗАЕМА ТОИ ХОСТ. По стълбицата на министерството надолу всички служители, свъръзани стова тежко финнасово престъпление, да освободят заеманите длъжности. хайде, да не губим време - идват отпуските.
34
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ не смеят да гъкнат. А някой се е обадил. а си е отишъл завинаги.
33
3
 
2
 
! Отговори
Кфйрй преди 4 години
Ще ви кажа как мися нито субсидии нито партито сега голямите партий как се финансират нали ако някой който има завод не даде и той няма да даде по пътя на логиката казано не че нещо но в Германия не е така
32
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи тези които не са гласували плащат 11 лева повече в хазната на държавата. Щото 11 лева от данъците на тея дето са гласували отиват доректно за партиите а не в държавата. Ми като си харесват някоя партия да станат членове на съответната партия и да й плащат членски внос. А в хазната на държавата всички да внасят еднакво.Аз съм твърдо против държавата да издържа партиите.
31
2
 
16
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 4 години
У нас партийното членство си една доста доходна професия.