БСП скочи на отмяната на машинното гласуване

Това не е правова държава, настоя Зарков
9 юли 2019 15:30,
58
БСП скочи на отмяната на машинното гласуване
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

С предложението си за отмяна на машинното гласуване управляващите доказаха, че страната ни не отговаря на критериите за демократична и правова държава. Това каза на пресконференция соцдепутатът Крум Зарков, след като по-рано ГЕРБ съобщиха, че са внесли поправка в Изборния кодекс.

Още по темата
Управляващите искат машинното гласуване да отпадне за местни и парламентарни избори, но да може да се гласува с машини за президент и европарламент. Като аргумент те изтъкнаха, че машинният вот е много скъп, както и че съществува риск от проваляне на местните избори.

"В демократичните държави изборните правила не се пипат поне една година преди избори. У нас всеки път в навечерието на избори променяме Кодекса. В правовите държави законите са характерни със своята устойчивост и необратимост. Ние не отговаряме на критериите за демократична и правова държава както днес управляващите го доказаха с предложението си за отмяна на машинното гласуване", настоя Зарков.

Според него управляващите са направили възможно най-трудно машинното гласуване, за да излязат с анализ, който да им позволи да го отменят.

ГЕРБ с поправка: Без машинно гласуване на местни и парламентарни избори

"В анализа на ЦИК, който е споменат и в мотивите на законопроекта, са уточнени някои проблеми, но те имат решения. Въпросът е как гледаме този анализ. Като начин на диагностика да намерим решенията или като оправдание да го отменим. Има решения на всички тези теми. Защо не са внесени решенията, а е внесена отмяна. Явно е, че целта е друга“, каза още Зарков, цитиран от "Фокус".

По думите му машинното гласуване е било съзнателно саботирано, а машините съзнателно опорочени.

"Местните избори имат най-много нужда от подобен тип гласуване, защото само един два гласа могат да променят съотношението в общинския съвет. Само един, два или пет гласа могат да направят някой човек общински съветник с преференциите. Те не го искат, защото най-добре е всички решения да се взимат като на конгрес на ГЕРБ. Всички са за, нула против, и нула въздържали се", включи се и съпартиецът му Кирил Добрев.

Той подчерта, че БСП няма да се предаде в своята битка за демокрацията.

"Нас не ни свързват пари, обществени поръчки, а много други неща. Знам, че въпреки затягането на примката на демокрацията, БСП ще се справи в тази битка", каза още Добрев.

"Демокрацията не е евтино нещо, но ако се стремим към нея трябва да изхарчим определени средства", добави червеният Христо Проданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Машините не ядат кебапчета и не вземат по 50лв.С.Бутан 100процента за герб??!
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Откакто 24Щом една винетка не можеш да си купиш си ми ЯСЕН!!!Имаш ви'шу а не висше.Двата езика които говориш пази боже да ти се наложи да ползваш щото ще умреш от глад.Явно си от провинцията (от онези със сплесканите глАви) щом не можеш един смс за паркиране в София да пуснеш. Ако можешее щеше да знаИш че бг регистрационнитеномера са съобразени и подчинени на латинската азбука.Изобщо, ти си един неук и прзд провинциалист с тапия (никой ни знаЙ за к'о И тъз ТЪПия).Прованс смотаан!!
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Накрая ще остане само Ким Тик Вун
25
5
 
8
 
! Отговори
ист преди 4 години
Круме, ЦИК е от 20 члена. Пет се избират от парламента - по един от парламентарна партия. 15 члена се назначават от президента. Ако изборите се провалят при машинното гласуване, президанта ще упере пешкира - защото е назначил некомпетентни червени членове, които со мнозинство в комисията.Круме, първо чети и мисли, после пиши и говори.
24
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може машинно гласуване.Защото ГЕРБ ще загуби,а после няма апартаменти за милиони,къщи за тъщи,джип за 230 000 лв.на пловдивския кмет,оня на Созопол-Рейзи-мейзи и още хиляди именни и безименни алчни герберуги,докопали се до властта само за пари.
23
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако тая гнъс от снимката и вождесата Курмерила Импексова ще са алтернативата на ГЕРБ, то по-добре Бойко да управлява още 30 години!
22
6
 
4
 
! Отговори
Отговор До № 19 преди 4 години
До ГЕРБ са гадовеТи си гад безмозъчен.
21
9
 
0
 
! Отговори
Откакто преди 4 години
си купих електронна винетка и аз съм против машинното гласуване. Имам висше образование и специализация, владея освен български и 2 чужди езика, но си купих винетка на грешен номер, защото много зная и все си мислех че софия се пише на латиница със ес. Така че нямам вяра на машинното гласуване дали няма да измислят пак някоя такава уловка с буквите и я феномена "15" я нещо дето не съм искал да гласувам.
20
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАЩО само БСП "скача"??????????ЗАЩО не "скачат" медиите (уж независими ама надали)???ЗАЩО не "скача" гражданското общество?????ЗАЩО не "скача" интелигенцията (то па една интелигенция, мани-мани)???ЗАЩО бе, племе просто???Все едно става дума за съдбата на занзибарците. *** *** и бомба да избухне в двора му стои като мумия.Гадно и прозто племе.
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това одавна не е правова държава.Това е държава -менте,с менте управляващи.
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ревльо мамин мазен! Марш в аптеката за вазелин - пак наближават избори и пак ша ви ръбят!
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво, да скачат!Най-добре от нос Калиакра,от Балдуиновата кула или от Белоградчишките скали - от хубави, по-хубави места за скачане...
16
13
 
9
 
! Отговори
i'm преди 4 години
Гласуването трявба да бъде само машинно! Но понеже не им е удобно, защото там няма как да се драска и брише из протоколите, а и няма как да се печатат в Костинброд бюлетини, та за това не им е угодно. Нещастници крадливи!
15
6
 
13
 
! Отговори
интересно преди 4 години
абе червените да не би да имат машина за създаване на пендерграси.*** зарковия станишката оня симовия.малииития са направени като от конвейр бре.хахаха
14
4
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Колега, едното не пречи на другото и случаят с Ани и Крум го доказва!
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До House M.D.Крум е син на Ани Заркова, а не съпруг.
12
8
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Съпругът на набедената за журналистка Ани е изключително нагъл. В правовата държава той щеше да е в затвора по силата на Закона за обявяване на комунистическия режим за престъпен. Защо не прилагаш закона бе, Крумчо? Сам ли ще отидеш до майор Векилски или да те придружим?
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът на частичното машинно гласуване е ниското ниво на образованост ( не на образование) на членовете на секционните комисии, които са зле с аритметиката, не могат да събират числа. Това е - партийните довереници не се справят със задачи за начална степен.
10
5
 
10
 
! Отговори
666 преди 4 години
Не се интересувайте от мнението на *** и Мая Галева Костинброска,махайте машините,правете икономии,народа ще го отчете на изборите.
9
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакайте, бе, другари! Нали тично вие бяхте против машинното гласуване и основният ви мотив беше цената? Сега искате машинно гласуване и основният ви мотив е харчене на пари в името на демокрацията.Знаете ли вие самите каква сачма ви се върти в главите?