"Мадарски конник" за турския посланик в края на мандата му

Улусой получи ордена за принос в развитието на отношенията ни
15

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев удостои посланика на Турция у нас Хасан Улусой с орден "Мадарски конник" - първа степен за големите му заслуги и принос за развитието на българо-турските отношения и сътрудничество, предава БТА.

В словото си президентът Радев отбеляза динамичното търговско-икономическо сътрудничество и устойчивия ръст на стокообмена между двете страни, успешното инвестиционно сътрудничество, важността на сътрудничеството в енергетиката и диверсификацията на маршрутите и източниците.

Свидетелство за значението и прагматичността на отношенията е ползотворното сътрудничество в сферата на сигурността, включително и миграцията, която остава основно предизвикателство за нашия регион, посочи президентът Радев.

Държавният глава каза още, че отличието е заслужено признание за приноса на посланик Улусой за развитието на двустранните отношения и за задълбочаване на политическите, икономическите и културните връзки.

Румен Радев посочи, че със своята активна дейност и професионална отдаденост посланикът е допринесъл за затвърждаване на отношенията между България и Турция на основата на добросъседството и равнопоставеността, и на взаимното уважение. Радев изрази убеденост, че посланик Улусой е поставил изключително добра основа, която е предпоставка двустранните отношения да продължат да се развиват по възходящ път.

Посланик Хасан Улусой каза, че двете страни се радват като съюзници и партньори на отношения на добросъседство, които са динамични във всички сфери, а хората, живеещи в двете страни допринасят за приятелските връзки. Хасан Улусой посочи, че в последните две години, в които той е посланик, са проведени повече от 120 визити и срещи на всички нива, организирани са повече от 30 културни и социални събития.

Посланикът каза, че за него и семейството му България е като втори дом и ще остане с много специален спомен в сърцата им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
7
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
Много *** се облекчават в сайта!Ало от 80%,набийте си в *** кратуни-летеца нущо не раздава.Подписва предложеното от тиквата от МС и след това протоколно закичва тенекето на резняка!Те летеца и тиквата да ичакат лятото да им врътнат по един сюнет,а убавото Наде в Анкара да изглади солингена...Тенекето връчиха и на един виенски бюргер дето иска да сменим кирилицата ...
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
продължаваме да се кланим, ниско ниско
11
1
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Нема се пуашите електорат, това са Тенденции! България е ***, няма я... Територията трябва да се запълни с нещо или с някого... А вчера по Канал 1 даваха едно предаване, в което се визираха историческите връзки България-Мала Азия и се настояваше в подтекста, турските изселници от Бурса да строят заводи в България. Всичко това, съвсем скоро ще се материализира в територия необходима на турският етнос,з а да съществува,з ащото той расте, а ние, намаляваме...
10
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами на тручина ще даде медал, нали с гласовете на ДПС и БСП е избран.
9
4
 
11
 
! Отговори
Българина преди 4 години
Сигурен съм че всъщност наградата е от Козяк! Радев само е само преносителя. Щом паметник на бомбардиралите България направихме, защо да не уважим 500 поробител с най висшето българско отличие! Не съм сигурен дали в Йерусалим има паметник на СС? И да е имало вече го няма.... Нямам предвид Ал Си Си или Си Си Кеч....
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А предишният (промоутъра на Местан) взе ли преди да ида на леля си в Гуатемалата?
7
1
 
9
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 4 години
11-12 000 заплата.За имитация на работа.
6
1
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
това е рутинна практика....Но се питам:-Нема ли орден "Васил Левски" за тоя ?...Или викате:-"Е,*** сега не са като ония от преди"?..Майтапите се,нали?!
5
6
 
17
 
! Отговори
ДДТ преди 4 години
А всъщност отдавна трябваше да го изгонят за намеса във вътрешните работи на суверенна държава...ама нали не сме :(
4
6
 
13
 
! Отговори
въпрос преди 4 години
това ли е посланика дето агент местан се скри при него? сигурно за това му дават медал......
3
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Турция може да се разчита!
2
11
 
10
 
! Отговори
Каунь преди 4 години
Я, Шербета медали ли раздава? Ами да, той дрего не може.
1
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ууууу!